Foto Magazin
  • Ecran proiectie

Foto Magazin

Foto Magazin

  • Ecran proiectie

Cel mai bun ecran proiectie

by Team FotoMagazin Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.21
Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.21

 

Ecrane de proiectie – Opinii si Recenzii in 2021

 

Ai o sala in care tii conferinte? Vrei sa-ti faci un sistem home cinema? Prezinti tot felul de idei/produse si ai nevoie de un display pe care sa rulezi diverse informatii? Atunci, cel mai probabil trebuie sa-ti cumperi un ecran de proiectie, la care sa folosesti bineinteles un videoproiector. Un astfel de articol poate avea tot felul de dimensiuni, poate fi de mai multe tipuri si are diverse modalitati de prindere. Mai jos avem o lista ce cuprinde unele dintre cele mai populare variante din mediul online. Daca nu ai timp sa o citesti pe toata, primul loc e ocupat de Ligra Ecoroll 180, un ecran ce iti va oferi o suprafata activa de 180 x 180 cm. El este manual, fiind manevrat prin sistemul Controlled Screen Return, se fixeaza pe perete sau tavan si are panza realizata din vinil de culoare alba, mat. Nu are telecomanda, bordura sau trepied si cantareste 10 kg. Un alt model interesant e si articolul de pe pozitia secunda, Acer M90-W01MG.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Ligra Ecoroll 180
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un ecran de proiectie care va permite redarea imaginilor intr-un mod placut si luminos, fiind alb mat, are dimensiuni destul de generoase - 180 x 180 cm si permite montarea pe tavan sau pe perete, fiind livrat cu cele necesare pentru instalare. Este usor de manevrat, avand un sistem Controlled Screen Return.

Nu este un model portabil, in eventualitatea in care cauti un produs pe care sa-l poti luat cu tine peste tot pe unde mergi sa faci diverse prezentari.

Ia in calcul aceasta achizitie daca vrei sa cumperi un ecran de proiectie de 180 x 180 cm, care sa se monteze pe tavan sau perete.

Afla detalii
Cel mai bun pret

A 2-A OPTIUNE!

Acer M90-W01MG Canvas
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest ecran de proiectie pluseaza in primul rand datorita dimensiunilor generoase, punandu-ti la dispozitie o suprafata activa de 196 x 110 cm. In al doilea rand, poate fi montat pe perete sau tavan, in functie de cum doresti si cat de stabil vrei sa fie, si are in jur un chenar ce ajuta la imbunatatirea contrastului.

Daca vrei sa verifici din mediul online datele cu privire la materialele folosite in realizarea ecranului, ele lipsesc, ceea ce nu e un lucru tocmai placut. 

E ecranul de proiectie recomandat celor care cauta modele de dimensiuni mari, montare pe tavan/perete si panza alba pentru redarea imaginilor.

Afla detalii
Cel mai bun pret

A 3-a Optiune!

Blackmount 1pe1EL300
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Un prim lucru pe care vrem sa-l scoatem in evidenta e faptul ca ecranul acesta are dimensiuni foarte mari, de 300 x 300 cm. Apoi, e important sa stii ca poate fi reglat pe inaltime, controlat cu ajutorul telecomenzii sau a comutatorului si are un unghi de vizualizare de 160 de grade. 

Spre deosebire de cele mai multe dintre produsele prezentate de noi, pretul de achizitie in acest caz este ceva mai ridicat.

Recomandam acest ecran celor care au nevoie de un spatiu de redare a imaginii foarte generos, deoarece are 300 x 300 cm suprafata activa.

Afla detalii
Cel mai bun pret

 

 

Pareri despre cele mai bune ecrane de proiectie

Acum e mai simplu ca oricand sa vezi unele dintre cele mai populare produse din mediul online. Vezi lista care urmeaza.

 

 

Ecran proiectie manual:

 

Ligra Ecoroll 180

 

Modelul acesta este un ecran de proiectie manual, care poate fi simplu de controlat  atunci cand il deschizi sau inchizi, printr-un maner aflat in partea de jos. Articolul are dimensiuni maxime de 180 x 180 cm, fiind suficient de mare pentru a fi utilizat chiar si in cadrul unor conferinte, de exemplu, daca salile de prezentare nu sunt foarte mari. Poate fi o buna alegere chiar si pentru un sistem home cinema, daca detii un living spatios. 

In ceea ce priveste modul in care se monteaza, el poate fi prins pe tavan sau pe perete, in functie de preferinte si nevoi. Toate elementele necesare unor astfel de actiuni sunt incluse in pachetul de achizitie. Vei avea nevoie doar de o bormasina care sa te ajute sa dai cu usurinta gaurile in care se introduc carligele. Nu este un model cu bordura si cantareste 10 kg.

Panza pe care iti vor fi prezentate imaginile dorite e confectionata din material vinil, pentru a reda cat mai placut culorile, nuanta e alb mat, pentru o luminozitate imbunatatita si e rezistenta si la foc, avand proprietati ignifuge. Ea se strange intr-o carcasa de protectie metalica.

 

A+ Screen WS1-150

 

Daca ai nevoie de un ecran de proiectie ce are dimensiuni mai mici, acesta ar putea fi o alegere inteleapta, deoarece masoara 150 x 150 cm. Va fi util in incaperile mai mici si poate fi prins atat pe tavan, cat si pe perete, dupa cum ai tu nevoie, dupa cum ti-ar fi cel mai util. Il poti rula cat ai nevoie, deoarece detine un sistem auto-blocare ce iti vine in intampinare.

Produsul despre care vorbim acum nu e un model cu telecomanda, ci este un ecran proiectie manual, ce poate fi usor de actionat cu un snur aflat la baza. El este realizat din tesatura de fibra de sticla, ceea ce inseamna ca va reda culorile in mod placut, va fi rezistent in timp si usor de curatat. Are si un unghi de vizualizare foarte bun, de 160 de grade, pentru a putea fi privit fara probleme din mai multe locuri.

Acest device are si margini pe laterale, acestea fiind negre si asigurand un contrast mai ridicat. Panza se strange intr-o carcasa situata in partea de sus, ce ii asigura protectie la tot felul de factori. 

 

A+ Screen WS1-200

 

Aducem acum in atentia ta un ecran de proiectie ce furnizeaza o suprafata generoasa, pentru a reda imaginile dorite, ce masoara 200 x 200 cm, motiv pentru care poti sa te gandesti sa-l folosesti in toate scopurile posibile: conferinte, prezentari, cursuri, home cinema etc. 

Acest model e unul manual, ceea ce inseamna ca va trebui rulat cu mana, prin intermediul unui snur. Partea buna e ca are un sistem auto-blocare, ce iti va permite sa il lasi la dimensiunea dorita de tine. Daca videoproiectorul tau nu reda imaginile pe suprafete asa mari, il intinzi doar cat ai nevoie. 

Pentru a oferi calitatea dorita, ecranul este realizat din tesatura de fibra de sticla, fiind elastic, rezistent si oferind acuratete cand vine vorba de redarea culorilor. El are un unghi de vizualizare de 160 de grade, pentru a fi util si unui grup mare de oameni. Se poate monta pe tavan sau perete, dupa cum ai posibilitatea, iar in partea de sus e prezenta o carcasa de protectie in care se strange.

 

 

Ecran proiectie Home Cinema:

 

Acer M90-W01MG

 

Acer M90-W01MG este un ecran de proiectie, la pret bun, care vine in intampinarea ta cu o diagonala generoasa, de 229 cm, data de dimensiunile mari, de 200 x 159 cm. Suprafata pe care se proiecteaza e de 196 x 110 cm, deci, vei putea observa totul pe un display mare si calitativ. Nu se specifica insa materialele folosite in fabricarea lui, ci doar faptul ca este alb.

Referitor la montare, aceasta se poate face pe tavan sau perete, iar instalarea nu este dificila. Acest produs este unul manual, deci, nu se actioneaza cu controler sau telecomanda, ci are un maner in partea de jos, de care va trebui sa tragi putin cand vrei sa-l rulezi. Partea de sus e prevazuta cu carcasa de protectie.

Acesta ar putea fi un bun ecran proiectie home cinema, daca ai un living foarte mare si e potrivit totodata si pentru salile de curs, conferinte, prezentari si asa mai departe. Device-ul are pe margini un chenar, pentru a scoate in evidenta contrastul si cantareste doar 5.6 kg. 

 

BenQ VGFXF045080FWB

 

In eventualitatea in care doresti sa redai cu ajutorul unui videoproiector filme in format 4K ai nevoie si de un display mai special, capabil sa ofere aceasta rezolutie. Ei bine, modelul adus acum in discutie iti poate fi de ajutor, deoarece e un ecran proiectie home cinema, realizat in mod special pentru video 4K, fiind confectionat din PVC alb. 

Acest articol iti va oferi o suprafata de vizualizare generoasa, avand dimensiuni de 203 x 114 cm. Imaginea va fi in format 16:9, neavand posibilitatea de a regla inaltimea, deoarece in cazul acest vorbim de un ecran fix, care se monteaza pe perete si ramane asa. El nu poate fi rulat si trebuie curatat in permaneta pentru a nu aduna praf. 

Acest produs de la BenQ e inconjurat de o rama din aluminiu, imbracata in catifea neagra, pentru a contribui la un contrast mai bun si la un aspect mai placut. Are o greutate de 15.1 kg, deci, fixeaza-l bine pentru a nu avea mai apoi probleme.

 

 

Ecran proiectie electric:

 

Blackmount 1pe1EL300

 

Acesta este unul dintre cele mai bune ecrane de proiectie. El va contribui la imagini clare, cu un contrast bun, gratie unei panze albe pe partea din fata si negre pe cea din spate. Aceasta este durabila si usor de curatat. Pentru o experienta cat mai placuta, unghiul de vizualizare este de 160 de grade. 

In acest caz e vorba de un ecran proiectie electric, ceea ce inseamna ca el este actionat prin intermediul unui comutator cu fir sau a unei telecomenzi, rularea facandu-se prin apasarea unui buton. Ai si posibilitatea de a te opri la o anumita dimensiune, daca vrei un format 1:1, 4:3, 16:9 sau 16:10. 

Dimensiunea acestui device e una foarte mare, de 300 x 300 metri, asadar, vei avea parte de o experienta unica. Vei vedea ca pe laterale exista si o rama metalica, pentru aspect si contrast. Montarea se poate face pe tavan sau perete, dupa cum doresti, iar in urma rularii este protejat de o carcasa.

 

A+ Screen ES1-170

 

Produsul acesta ar putea fi cel mai bun ecran de proiectie, daca ai nevoie de un model cu dimensiuni de 170 x 170 cm. El iti va fi de un real folos pentru tot felul de activitati, de la conferinte, la home cinema. Totul e redat pe o suprafata calitativa, deoarece in realizarea lui s-a folosit fibra de sticla, care e rezistenta, elastica si permite redarea culorilor intr-un mod natural si placut. 

Vorbim acum de un ecran proiectie electric, ce vine cu un comutator din care-l poti controla, dar si cu o telecomanda, pentru a-l manevra mai de la distanta. Ideal ar fi sa nu il rulezi foarte des, deoarece in timp e posibil sa se mai curbeze putin. Gratie unghiului de vizualizare de 160 de grade, poti privi din diverse parti fara a periclita calitatea imaginii. 

Carcasa situata in partea de sus ii va oferi protectie ecranului cand este strans, iar rama neagra care inconjoara panza va creste nivelul de contrast. Acest device se monteaza pe perete.

 

 

Ecran de proiectie cu trepied:

 

Ligra Orion 150

 

Pentru cei care au nevoie de un ecran pe care sa-l poata transporta cu usurinta atunci cand este nevoie, recomandam acest model cu trepied. El este simplu de montat si vine cu suportul de sustinere inclus in pachet, astfel incat sa-l poti utiliza imediat dupa ce il primesti. Poate fi folosit cu succes in tot felul de situatii, de la prezentari in mediul educational, la home cinema in aer liber. 

Acest ecran de proiectie cu trepied iti pune la dispozitie o suprafata de 150 x 150 cm, pentru a putea rula fotografiile si videoclipurile dorite, cu ajutorul videoproiectorului tau. El e un model manual, deci, nu il poti actiona din telecomanda sau comutator. Materialul folosit la realizarea display-ului e vinil alb si ignifug, pentru a oferi calitate si rezistenta in tot felul de situatii. Este un model reglabil pe inaltime, daca te intereseaza acest detaliu.

Prezentul articol face parte din categoria acelor ecran de de proiectie, ieftine si bune, care nu trebuie sa lipseasca din kit-ul celor care expun public fel si fel de prezentari. Se strange intr-o carcasa de protectie si cantareste 11 kg, deci, nu va fi chiar simplu de transportat.

 

SBOX PSMT-112

 

Te afli in cautarea unui ecran de proiectie, ieftin si bun? Ai vazut acest produs? Poate la o prima vedere nu ti se va parea chiar atat de accesibil financiar, dar, ia in calcul faptul ca vorbim de un model cu o suprafata foarte generoasa, de 200 x 200 cm. Il vei putea folosi in tot felul de situatii care presupun realizarea de conferinte, prezentari etc., in sali foarte mari, in care e nevoie sa se poata observa cu usurinta oricine toate detaliile. 

Un alt mare plus al acestui produs e dat de faptul ca e un ecran de proiectie cu trepied. Da, trebuie sa ai grija cum te misti pe langa el, deoarece la aceste dimensiuni nu e placut sa il dezechilibrezi, dar, daca il folosesti cu atentie e o buna varianta daca esti in cautarea unui model pe care sa-l poti lua cu tine daca e nevoie.

Carcasa in care vine strans este metalica, iar acest material mai e intalnit si la standul de sustinere, pentru a avea parte de rezistenta. Nu se specifica insa in mediul online din ce e realizat ecranul sau alte detalii legate de acesta.

 

 

Ghid de cumparare

 

Daca detii un aparat de proiectat imagini, in mod categoric ai nevoie si de un ecran de calitate care sa permita evidentierea culorilor, astfel incat sa poti observa toate detaliile intr-un mod placut si clar.

Ei bine, pentru a-ti face alegerea mai simpla, in cele ce urmeaza vrem sa vorbim despre aspectele pe care trebuie sa le ai in evidenta atunci cand esti in cautarea unor ecrane de proiectie, la preturi bune.

 

 

Dimensiuni: Inainte de toate, trebuie sa stabilesti dimensiunea necesara. Nu, nu o alegi in functie de cum iti doresti, ci in primul rand dupa cum anume proiecteaza device-ul pe care-l vei folosi. Da, se mai pot face reglaje cu privire la zoom, dar, daca alegi, de exemplu, un display mult prea mare pentru videoproiectorul pe care il ai, nu doar ca vei da banii aiurea, ci vei investi in ceva ce nu folosesti la capacitati maxime. 

Dimensiunile acestor articole sunt destul de variate. Poti gasi modele de 125 x 125 cm, dar si de 400 x 300 cm sau mai mult. 

Alegerea trebuie sa o faci si in functie de dimensiunea camerei. De exemplu, nu ai nevoie de un ecran de 300 x 300 cm in dormitor, daca acesta masoara 4 x 5 metri. Suficient iti va fi unul de 140 x 140 cm, de exemplu. Apoi, daca il vrei pentru conferinte, alegi in functie de dimensiunea salilor, daca ai nevoie de el pentru mediul educational la fel si asa mai departe. 

 

Tip: Aspectul acesta face referire la modul in care este actionat ecranul. Ai de ales intre modele:

Manuale – trebuie sa le actionezi cu mana pentru a le cobori (snur sau maner – Controlled Screen Return) si sunt populare mai ales datorita pretului accesibil. Ele pot fi montate pe tavan sau perete, dar si pe trepied. Ar fi bine sa nu le urci/cobori foarte des, daca nu e musai necesar, deoarece in timp panza se va uza si va capata o anumita curbura. 

Electrice – sunt device-uri care odata montate se actioneaza din telecomanda sau comutatorul special pentru a fi rulate. Sunt ceva mai scumpe, dar usor de folosit si durabile.

Fixe – aceste tipuri de ecrane, din moment ce sunt instalate raman asa. Nu trebuie sa le mai urci/cobori, nu produc nici un fel de zgomot, dar ocupa un spatiu de care nu te poti folosi. Sunt mai dificil de intretinut, deoarece sunt mereu expuse, dar pluseaza cu rezistenta datorata faptului ca nu sunt rulate in permanenta. 

 

Modalitatea de fixare: In cazul acestui detaliu, ai de ales intre:

Perete – cu ajutorul unor elemente speciale, fixezi panoul de zid si il rulezi (daca e manual sau electric) atunci cand vrei sa prezinti pe el diverse imagini. Ecranul ocupa destul de mult loc cand e deschis, dar apoi nu va mai fi o problema, daca il strangi la loc. 

Tavan – o astfel de optiune o aleg in general persoanele care nu vor sa fixeze display-ul acesta lipit de zid, ci au nevoie de el in anumite locuri mai apropiate de ochii privitorului. 

Trepied – sunt o varianta recomandata pentru cei care au nevoie de astfel de articole portabile, pentru a le lua in tot felul de calatorii, la conferinte, prezentari de produse si asa mai departe. Nu au o stabilitate la fel de buna ca modelele anterioare, deci, e probabil ca panza sa nu fie perfect plata. 

 

Materiale: Pentru a oferi calitate cu adevarat buna, de obicei, aceste articole au ecranul fabricat din tesatura de fibra de sticla, ce e elastica, rezistenta si usor de curata sau din material vinil, care permite redarea culorilor intr-un mod natural si placut. 

Totodata, unele dintre ele au si rama, aceasta ajutand la un contrast mai ridicat. Ea e de cele mai multe ori realizata din plastic dur sau metal si e de culoare neagra. 

 

Caracteristici cheie: Daca vrei sa ai parte de o experienta placuta, in care sa te bucuri de un mod de intrebuintare mai simplu, dar si de o calitate a imaginilor mai buna, urmareste sa fie prezente si urmatoarele detalii:

Telecomanda – te va ajuta sa controlezi ecranul cu usurinta de la o anumita distanta.

Carcasa de protectie metalica – contribuie la strangerea cu usurinta a panzei si la transportarea/pastrarea ei in conditii foarte bune. 

 

 

Unghi de vizualizare de 160 de grade – iti va permite sa poti privi ecranul din diverse unghiuri, fara a periclita din calitatea imaginilor. 

Sistem anti-blocare – util pentru momentele in care vrei sa te folosesti de display la o anumita inaltime.

Nu-i asa ca ai reusit sa-ti formezi deja pareri despre cele mai bune ecrane de proiectie? Le poti achizitiona cu usurinta din mediul online, cautand in magazinele care vand, printre altele, si astfel de produse. Urmareste ofertele existente, studiaza preturile si comanda atunci cand esti convins/a in totalitate ca ai gasit ceea ce cautai.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Gasesc de cumparat online material panza de ecran proiectie?

Da, poti lua in calcul si o astfel de varianta, daca nu vrei sa investesti intr-un ecran gata facut si vrei sa ti-l construiesti tu sau daca cel pe care il detii trebuie inlocuit. 

 

 

Cat costa un ecran de proiectie second hand? E rentabil?

Daca vrei un ecran de proiectie, la un pret bun, poti lua in calcul si varianta achizitiei la mana a doua. E o optiune de care poti avea parte daca intri pe site-urile ce comercializeaza articole la mana a doua sau daca stii vreo persoana care nu mai are nevoie de un astfel de produs sau vrea sa-si faca un upgrade. 

In ceea ce priveste preturile, in mod categoric ele sunt mai mici decat daca ai cumpara articolul nou. Asadar e o investitie care-si merita banii mai ales daca ai nevoie de un ecran generos.

 

Cum se monteaza un ecran de proiectie de tavan?

Nu e foarte dificil sa prinzi pe tavan un astfel de echipament. Ai nevoie de o serie de carlige, pe care le primesti in pachet sau le achizitionezi separat, de o masina de gaurit si de putina forta, dar si rabdare. 

Prinzi carligele de tavan, dand gauri, apoi fixezi agatatorile in locurile stabilite de pe suprafata partii de sus a ecranului si in final le introduci in elementele montate anterior.

 

 

 

5 sfaturi care te ajuta sa pregatesti un cinema in aer liber, la tine in curte

 

Daca ai o curte frumoasa si spatioasa si iti place sa te relaxezi privind filme, o buna idee ar fi sa iti faci un cinema in aer liber. Iata cateva sfaturi ce ar putea fi de folos. 

 

 

Achizitioneaza un ecran suficient de mare

Cand spunem “cinema” ne gandim in primul rand la un ecran mare. Da, il poti folosi si pe cel de la televizor pentru a reda filmele preferate, dar, daca vrei sa faci acest lucru in gradina e posibil sa nu fie prea placut sa il muti de fiecare data si nici sa fie suficient de mare pentru ce ai tu nevoie. 

Ei bine, situatia o poate salva un videoproiector si un ecran de proiectie, care poate fi, in cazul in care nu ai inca banii necesari, o simpla panza sau un perete alb. Cu timpul, daca vei avea un buget mai mare e bine sa cumperi un display special, care va permite o redare calitativa a filmelor tale. 

 

Ai grija ca aceasta activitate sa nu deranjeze vecinii

In mod categoric o sa vrei sa rulezi filmele cu sonor. Ei bine, ai grija la modul in care iti folosesti sistemul audio, astfel incat sa nu deranjezi vecinii. Totodata, ai in vedere modul in care bate lumina emisa de videoproiector, astfel incat totul sa fie in regula si sa nu primesti reclamatii.

 

Asigura-te de faptul ca vei sta intr-o pozitie cat mai confortabila

Cu totii ne dorim sa ne relaxam cat mai bine cand privim un film, iar acest lucru nu poate fi facut daca nu folosim mobila potrivita. Cauta scaune cat mai confortabile, fotolii comode etc. Vezi ca acestea sa se stranga cu usurinta si sa fie usor de depozitat, daca nu le tii in permanenta afara.

 

 

Tine cont de vreme

Daca nu ai un loc acoperit (un foisor, de exemplu) in care sa te simti bine in acest mod, atunci tine cont de vremea de afara cand incepi sa instalezi cinemaul improvizat in gradina ta. Nu vei putea face asta cand ploua foarte tare, cand e canicula sau cand ninge, bate vantul si asa mai departe. Ai nevoie de o vreme cat mai linistita.

Tine cont de aceste mici sfaturi si treci la treaba. Vei vedea ca e mai simplu decat ai crezut.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CUPRINS

  • Tabel comparativ
  • Pareri despre cele mai bune ecrane de proiectie
  • Ecran proiectie manual:
  • Ecran proiectie Home Cinema:
  • Ecran proiectie electric:
  • Ecran de proiectie cu trepied:
  • Ghid de cumparare
  • Intrebari frecvente
  • 5 sfaturi care te ajuta sa pregatesti un cinema in aer liber, la tine in curte

Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele noastre

Fotomagazin.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

wpDiscuz