Foto Magazin
  • Aparate foto DSLR
    • Cateva aspecte de considerat inainte de a-ti cumpara un D-SLR
    • 7 dispozitive care iti sunt necesare cand iti organizezi studioul foto
    • Cadouri pentru pasionatii de fotografii
  • Aparate foto compacte
  • Aparate foto instant
  • Aparate foto profesionale
  • Nikon versus Canon – eterna dilema
    • Aparate foto Nikon
    • Aparat foto Canon
    • Pareri despre aparatul foto DSLR Nikon D5300

Foto Magazin

  • Aparate foto DSLR
    • Cateva aspecte de considerat inainte de a-ti cumpara un D-SLR
    • 7 dispozitive care iti sunt necesare cand iti organizezi studioul foto
    • Cadouri pentru pasionatii de fotografii
  • Aparate foto compacte
  • Aparate foto instant
  • Aparate foto profesionale
  • Nikon versus Canon – eterna dilema
    • Aparate foto Nikon
    • Aparat foto Canon
    • Pareri despre aparatul foto DSLR Nikon D5300

Cel mai bun aparat foto profesional

by Team FotoMagazin Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19
Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Aparate foto profesionale – Opinii si Recenzii in 2019

 

Cei care stiu deja sa foloseasca un aparat de fotografiat si vor sa treaca la un alt nivel, isi cumpara device-uri profesionale, care sa ii ajute sa captureze cele mai clare, frumoase si speciale imagini. Daca si tu esti in aceasta situatie, lista prezentata mai jos ti-ar putea veni in ajutor, deoarece cuprinde unele dintre cele mai interesante variante din mediul online. Noua cel mai mult ne-a atras atentia Nikon Z6, un device capabil sa ofere o rezolutie foarte buna atat cand vine vorba de poze (6048 x 4032 pixeli), cat si de clipuri video (4K). El are o sensibilitate ISO ce poate ajunge la 51200, un senzor de 24.5 MP si functii utile precum: wireless, control LCD touchscreen, reducerea vibratiilor, detectare fata, focalizare automata etc. Nu e foarte greu, nici nu are dimensiuni deosebit de mari. Pe locul doi am plasat un alt model interesant. E vorba de Canon EOS 5D Mark IV.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Nikon Z6
Click aici pentru pret!

E un aparat foto capabil sa ofera poze de inalta calitate, datorita faptului ca are o rezolutie de 24.5 MP, sensibilitate ISO 51200 si functii utile ce permit capturi cu efecte speciale deosebite. Nu e un device prea greu sau voluminos, avand 134 x 100.5 x 67.5 mm si cantarind 585 grame.

Pentru a surprinde cadrele dorite vei avea nevoie de un obiectiv, iar acesta nu e inclus in pachet, ci trebuie achizitionat apoi.

E o buna alegere pentru cei care vor un aparat foto ce sa capteze pana la cele mai fine detalii, chiar daca e o investitie costisitoare.

Cel mai bun pret

A 2-A OPTIUNE!

Canon EOS 5D Mark IV
Click aici pentru pret!

Vine cu un senzor ce pune la dispozitie o rezolutie foarte mare, de 30.4 MP, ceea ce duce la realizarea unor fotografii si a unor clipuri video foarte clare, surprinzand toate detaliile. Are multiple moduri de fotografiere, dar si multe functii utile, ceea ce il fac sa contribuie la realizarea unor poze deosebite.

In comparatie cu alte produse prezentate in lista noastra, acesta are un pret de achizitie destul de mare, motiv pentru care nu e foarte accesibil oricui.

Daca iti permiti financiar si vrei sa investesti intr-un aparat foto de top, care sa ofere rezultate uimitoare, vezi acest model.

Cel mai bun pret

Sony Alpha A7II
Click aici pentru pret!

E o varianta foarte potrivita pentru cei obisnuiti cu fotografia, care vor sa treaca la un alt nivel, fiind un produs profesional pentru incepatori. Rezolutia cu care vine e de 24.4 MP, sensibilitatea ISO poate ajunge pana la 25600 si modelul e dotat cu functii utile si efecte foto, pentru o experienta placuta.

E un device profesional dedicat celor aflati la inceput de drum intr-o afacere cu fotografiere, nefiind suficient de performant pentru experti.

Recomandam acest aparat celor care vor un model profesional cu caracteristici decente, potrivit pentru perioada de inceput intr-o astfel de afacere.

Cel mai bun pret

 

 

Pareri despre cele mai bune aparate foto profesionale

Pe piata online vei gasi o multime de device-uri performante pentru a fotografia. Noi le prezentam in continuare pe unele dintre cele mai populare.

 

 

Aparat foto profesional Nikon:

 

Nikon Z6

 

Daca iti doresti sa achizitionezi cel mai bun aparat foto profesional, trebuie sa vezi acest model. El e unul de tip mirrorless, care se livreaza fara obiective, deci, acestea vor trebui achizitionate separat si vor implica un cost suplimentar. Interfata e USB Type C si are si o iesire Mini HDMI-C type. 

Referitor la caracteristicile mai tehnice ale acestui produs, trebuie sa iti spunem urmatoarele: rezolutia senzorului e de 24.5 MP, sensibilitatea ISO e de 51200, bateria va tine pentru circa 310 cadre si 85 de minute de filmari. Ai posibilitatea de a regla rezolutia pozelor de la 1920 x 1080 pixeli la 6048 x 4032 pixeli si poti filma Full HD sau 4K. Nu putem vorbi de deschiderea diafragmei, din moment ce nu e vorba si de un obiectiv. Exista functii utile precum balans de alb, wireless, control cu ajutorul unui LCD cu touchscreen, detectare fata, focalizare automata si o multime de efecte foto. 

Pachetul cuprinde capace de protectie, incarcator, curea si un adaptor FTZ (pentru obiective cu montura F). Dimensiunile sunt de 134 x 100.5 x 67.5 mm, iar greutatea de 585 grame. Nu va fi dificil de utilizat o perioada indelungata, daca obiectivul nu e foarte greu. 

 

 

Nikon D850

 

Cei de la Nikon au pe piata cele mai bune aparate foto profesionale, iar acesta adus acum in discutie nu poate fi trecut cu vederea atunci cand vorbim de variante superioare. El e de tip DSLR, asadar vei avea o multime de butoane la care trebuie sa le inveti tainele. E un model ce cu obiectivele potrivite va fi capabil sa ofere rezultate incredibil de bune si clare. 

Rezolutia senzorului prezent este una de 45.4 MP, ceea ce inseamna ca iti vor fi puse la dispozitie mai multe posibilitati de lucru. Sensibilitatea ISO poate fi reglata de la 64 la 25600, cu posibilitatea de extindere pana la 102400, zgomotul nefiind unul foarte mare nici la valori mai ridicate. Poti face poze cu o rezolutie maxima de 8256 x 5504 pixeli si sa filmezi in format 4K, pentru a surprinde si cele mai fine detalii. 

Referitor la functiile prezente, te vei putea bucura de: control prin ecran cu touchscreen, balans de alb, fotografie continua, wireless, mod serie, focus automat. Nu e un device tocmai usor de tinut in mana o perioada indelungata, avand o greutate de 915 grame si 146 x 124 x 78.5 mm ca si dimensiuni (la care se mai adauga si obiectivul). Accesoriile incluse sunt: acumulatorul, cureaua de prindere, un minijack, un cablu USB si capacul pentru montura. 

 

 

Nikon D750

 

Acest aparat foto profesional, Nikon, face parte din categoria variantelor de tip DSLR. El te ajuta sa surprinzi cadre unice si deosebite, gratie unei rezolutii de 24.3 MP si a unei sensibilitati ISO ce poate ajunge la 51200, pentru a avea calitatea dorita chiar si atunci cand lumina naturala nu te ajuta. 

Pentru a-ti oferi o experienta placuta si variata, vei avea la dispozitie o serie de functii si caracteristici cheie demne de apreciat: control prin intermediul unui LCD rabatabil, anti-reflexe, AF grup (monitorizeaza constant cinci campuri AF diferite), D-Movie, fotografie continua, wireless si o multime de efecte foto (culoare selectiva, prim-plan, sport, peisaj, copii, mancare, silueta, peisaj de noapte, apus etc.). 

Rezolutia maxima a fotografiilor poate fi de 6016 x 4016 pixeli, iar filmarile pot fi realizate cel mult Full HD. Dimensiunile aparatului sunt de 140.5 x 113 x 78 mm, iar greutatea de 750 grame. E posibil sa fie mai obositor de operat cand e vorba de un timp indelungat. Pachetul contine: capac pentru corp, CD de instalare, capac ocular, cablu USB, incarcator, vizor de cauciuc si acumulator. 

 

 

Aparat foto Canon profesional:

 

Canon EOS 5D Mark IV

 

Acesta ar putea fi pentru tine cel mai bun aparat foto profesional, daca vrei sa achizitionezi un model care sa-ti permita sa faci poze uimitor de clare si sa filmezi surprinzand pana la cele mai fine detalii. El vine cu un senzor foarte performant, de 30.4 MP si poate oferi o rezolutie foto de pana la 6720 x 4480 pixeli si una video 4K. 

Prezentul aparat foto Canon profesional este un model de tip DSLR care intr-o prima faza e posibil sa ti se para mai dificil de folosit, pana ii inveti toate setarile, pana afli ce anume face fiecare buton. Sensibilitatea ISO poate fi reglata intre 100 si 32000, pentru rezultate foarte bune si pe timp de noapte. Cele mai comune efecte foto disponibile sunt: standard, portret, monocrom, detalii fine, fidel, personalizat, automat si neutru. 

Functiile disponibile la acest model sunt: blit integrat, balans de alb, fotografie continua, focalizare automata, declansare automata, wireless, NFC, control LCD si microfon. 800 grame e greutatea aparatului si 150.7 x 75.9 x 116.4 mm ii sunt dimensiunile. Nu e chiar cel mai usor model, mai ales daca ne gandim ca pe el va veni montat si obiectivul. Se livreaza cu: acumulator, incarcator pentru baterii, capac ocular, curea, cablu de interfata IFC-1500U II, tub de protectie pentru cabluri si CD necesar instalarii. 

 

 

Canon EOS 6D Mark II

 

Daca vrei sa folosesti obiective de calitate pe un aparat foto Canon profesional, iti recomandam acest model, care e un DSLR ce poate veni cu o rezolutie foto de cel mult 6240 x 4160 pixeli si una video 4K, pentru a te bucura de continut foto/video demn de apreciat, cu detalii fine si culori naturale. 

Rezolutia senzorului prezenta pe acest model e de 20.2 MP si sensibilitatea ISO poate ajunge pana la 102400, ceea ce inseama ca pozele vor fi placute chiar si pe timp de noapte sau atunci cand lumina naturala nu este foarte buna. Setarile necesare se fac cu ajutorul unui ecran LCD de 3 inchi. Cele mai apreciate functii ale acestui device sunt: Bluetooth, NFC, GPS, balans de alb, focalizare automata si fotografiere continua. Aparatul iti va pune la dispozitie si o multime de efecte foto, pentru a te bucura de varietate. 

Referitor la dimensiuni, acestea sunt de 144 x 110.5 x 74.8 mm, iar greutatea e de 685 grame. Sunt valori acceptabile, care te vor ajuta sa folosesti cu usurinta device-ul. In colet vei gasi: cureaua de prindere, un capac ocular si unu pentru aparat, un acumulator, un incarcator si manualul de utilizare. 

 

 

Aparat foto profesional pentru incepatori:

 

Sony Alpha A7II

 

Pentru cei care doresc sa intre in lumea expertilor cand vine vorba de poze, acest aparat foto profesional, pentru incepatori, te-ar putea ajuta sa ai un start bun. El e un model de tip mirrorless, care in 2015-1016 a primit premiul Best Product in cadrul EISA AWARD, la categoria dedicata Camerelor profesionale compacte. 

Senzorul cu rezolutie de 24.3 MP, blitul integrat si sensibilitatea ISO ce poate ajunge pana la 25600 sunt indicatori care iti vor arata faptul ca rezultatele vor fi unele foarte bune atat ziua, cat si noaptea. Rezolutia maxima pe care o pot avea pozele e de 6000 x 4000 pixeli, iar clipurile pot fi facute in format Full HD. 

Balansul de alb, declansarea automata, fotografierea continua, wi-fi-ul, controlul cu ajutorul LCD-ului sunt doar o parte din functiile pe care le vei avea la dispozitie. Totodata, te vei putea bucura si de efecte foto precum: posterizare, camera foto de jucarie, retro, monocrom, supraexpunere etc. Dimensiunile sunt de 126.9 x 59.7 x 95.7 mm, iar greutatea e de 559 grame. Se livreaza cu: adaptor CA, curea de umar, cablu Micro-USB, cablu de alimentare, acumulator, husa si capac pentru ocular. 

 

 

Nikon D7200

 

Device-ul adus acum in atentia ta este un aparat foto profesional, pentru incepatori, de tip DSLR, care se livreaza impreuna cu un obiectiv, acesta din urma avand urmatoarele caracteristici importante: deschidere diafragma f/3.6-5.6, focalizare automata, distanta focala 18-140 mm, zoom optic 1.5x si montura Nikon F. 

Acest aparat foto profesional, Nikon, ofera o rezolutie de 24.2 pixeli, pentru a capta cadrele la o calitate foarte buna, cu rezolutie maxima de 6000 x 4000 pixeli la poze si Full HD la filmari. El are si un blit extern, dar si unul integrat si o sensibilitate ISO de 100-25600. Printre efectele foto disponibile se numara: portret, peisaj, culoare selectiva, schita color, efect de miniaturizare etc. Functiile principale sunt: balans de alb, fotografiere continua, microfon si wi-fi.

Pe langa obiectivul inclus, vei mai gasi in pachet si un capac ocular, o curea, dar si acumulatorul si incarcatoarele necesare. 135.5 x 106.76 x 76 mm sunt dimensiunile si 675 grame greutatea. 

 

 

Canon EOS 4000D

 

Cei de la Canon au si o gama de aparate foto profesionale, ieftine si bune, iar in ea e inclusa si acest produs. Are un pret foarte accesibil (in comparatie cu alte varianta prezentate de noi) si e potrivit pentru incepatorii care vor sa se bucure de un DSLR, chiar daca un astfel de tip de aparat, intr-o prima faza poate parea mai dificil de intrebuintat. 

18 MP e rezolutia senzorului care se ocupa de captarea cadrelor, iar sensibilitatea ISO cuprinsa intre 100 si 6400 va da rezultate decente chiar si atunci cand sunt probleme cu lumina naturala. Vei putea face poze cu rezolutie maxima de 5184 x 2912 pixeli si un format video Full HD. Obiectivul prezent pe aparat are dimensiuni de 18-55 mm si o deschidere a diafragmei f/3.5-6.6. 

Care sunt cele mai apreciate functii? Fotografie continua, stabilizator de imagine, wireless, Bluetooth, focus automat, blit integrat, control LCD si balans de alb automat. Ca si dimensiuni, el masoara 129 x 101.6 x 77.1 mm si cantareste destul de putin, doar 436 grame. Pachetul contine si o baterie, un cablu de alimentare, un card de 16 GB si o geanta pentru protectie si transport. 

 

 

Aparat foto profesional Olympus:

 

Olympus PEN-F

 

Aparatul mirrorless pe care-l aducem acum in discutie e un model interesant, care va starni atat atentia incepatorilor, cat si a expertilor care vor ceva mai deosebit. El te va bucura cu imagini calitative, care vor oferi o claritate buna, culori naturale si efecte placute. Are un senzor cu rezolutie de 20.3 MP si pentru a da rezultate decente si la o lumina naturala mai slaba, vine cu o sensibilitate ISO de pana in 25600. 

Balansul de alb si efectele foto iti vor veni in intampinare pentru a avea parte de cat mai multa diversitate, iar functiile precum wireless, control LCD, autofocus sau fotografie continua vor oferi o experienta placuta. 8160 x 6120 pixeli e rezolutia maxima pentru poze si Full HD pentru clipuri video. 

Acest aparat foto e deosebit si datorita design-ului, deoarece are insertii din piele naturala neagra si e argintiu. Masoara 124.8 x 72.1 x 37.3 mm si cantareste 427 grame. Continutul pachetului include si: curea de umar, cablu USB, capac pentru corp, blit FL-LM3, baterie si incarcator pentru baterie. 

 

 

Ghid de cumparare

 

Cand vrei sa treci la un alt nivel si intentionezi sa-ti cumperi un aparat foto profesional, trebuie sa te gandesti bine inainte si sa alegi cat mai informat/a. Sunt o serie de criterii de selectie pe care trebuie sa le ai in vedere. Care sunt ele, iti vom spune in cele ce urmeaza.

 

 

Tipul: Un prim aspect foarte important acesta este. Device-urile pentru cei experimentati sunt de obicei de doua feluri:

DSLR (Digital Single Lens Reflex) – sunt unele dintre cele mai comune modele, dar si performante. Pentru a functiona, un astfel de dispozitiv are nevoie de o oglinda si o prisma. Lumina care patrunde este directionata de la lentilele foto, la cele optice, prin intermediul unui vizor. 

Aparatele din aceasta categorie sunt capabile sa ofere rezolutii foarte bune, sa surprinda cele mai mici detalii si sa-ti dea imagini de calitate superioara. Ele sunt recomandate pentru cei care stiu foarte bine ce au de facut, deoarece au o multime de butoane care sa permita tot felul de reglaje. 

DSLR-urile sunt destul de voluminoase si pentru a functiona au nevoie de obiective interschimbabile. Va trebui sa investesti destul de mult in ele in permanenta, pentru a tine pasul cu noile tehnologii.  

Mirrorless – sunt variante care nu au nevoie de oglinda pentru a captura imaginea. In acest caz, lumina ajunge pe senzor si cu ajutorul ecranului vei vedea exact ce surprinde device-ul. Si aici e nevoie de obiective interschimbabile, deci, va trebui sa le cumperi daca vrei poze cat mai variate. 

Aceste modele au dimensiuni mai reduse decat DSLR-urile si ofera caracteristici foarte bune cand vine vorba de performante (focus rapid, ISO ridicat, rezolutii mari etc.). In plus, au si un zgomot mai redus in timpul utilizarii.

Bateria la aceste apare foto nu e una foarte buna, gama de obiective nu e deosebit de variata, iar accesoriile (flash-uri, microfoane) sunt si ele destul de putine.

 

Deschiderea diafragmei: Aceasta caracteristica este cea care se ocupa de cantitatea de lumina care ajunge pe senzorul obiectivului. Ca si regula generala, cu cat valoarea aceasta e mai mica, cu atat mai bine, deoarece asta inseamna ca obiectivul e mai luminos. De exemplu, va trebui sa urmaresti o valoare de cel mult f/2, nu una de f/3.5 sau f5/6. Sunt in regula si aceastea, insa nu pentru profesionisti. 

Detaliul acesta va fi prezent doar in cazul device-urilor care se comercializeaza cu tot cu obiectiv.

 

Rezolutia: Cand cauti sa cumperi un aparat foto profesional, la un pret bun, trebuie sa urmaresti sa aiba si o rezolutie cat mai ridicata. Aceasta face referire la numarul de megapixeli de pe suprafata senzorului. Cu cat valoarea e mai mare, cu atat mai bine, pentru ca imaginile realizate vor avea dimensiuni mai mari. Pentru profesionisti, ideal ar fi sa se regaseasca cel putin 24 MP.

 

ISO: Persoanele experimentate in arta fotografica nu ar trebui sa treaca cu vederea acest detaliu foarte important, care iti va da informatii cu privire la sensibilitatea la lumina a senzorului de imagine.

Recomandam o valoare de cel putin 12800, daca vrei imagini de calitate chiar si pe timpul noptii sau cand lumina naturala nu e foarte buna. 

 

Accesorii: Pentru o experienta cat mai placuta, simpla si diversa, trebuie sa urmaresti ca aparatul pe care il cumperi sa aiba si accesorii sau macar sa le gasesti la un pret care sa fie accesibil pentru tine. 

Obiective – sunt cele mai importante accesorii pe care le poate detine un device profesional. Pot fi de o multime de tipuri, iar diferentele se fac in ceea ce priveste: zoom-ul, rezolutia, deschiderea diafragmei, stabilizarea imaginii etc. 

Trepied – daca detii un aparat mai greut si uneori vrei sa-l folosesti din pozitie fixa, de mare ajutor ti-ar putea fi un astfel de suport.

Curea – va contribui la o utilizare simpla si rapida, deoarece poti tine device-ul la gat pe timpul sedintelor, astfel incat sa-l transporti usor pe distante scurte sau sa iti poti folosi mainile daca e nevoie de anumite reglaje in cadru. 

Geanta – e un accesoriu foarte important, deoarece ofera protectie pe durata transportului/depozitarii. 

 

 

Functii: Cand vine vorba de aparatele foto profesionale, ele vor avea o multime de caracteristic cheie, care mai de care mai utile. Cele mai importante pe care le poti regasi sunt: blitz automat/manual, balans de alb, wireless, focalizare automata, fotografie continua, efecte foto (autoportret, neutru, monocrom, detalii fine etc.), microfon sau cinematografie.

 

Dimensiuni: La acest capitol, cel mai important detaliu este greutatea. Vezi un model care sa nu iti fie foarte solicitant de tinut in mana. Gandeste-te la faptul ca va trebui uneori sa pozezi intreaga zi la evenimente si poate fi destul de solicitant. Nu uita ca la greutatea aparatului foto se mai adauga si cea a obiectivului. 

Acum, ca ai aflat pareri despre cele mai bune aparate foto profesionale si ai vazut ce criterii de selectie conteaza in alegerea lor, iti va fi mult mai simplu sa iti achizitionezi si tu un astfel de produs. Verifica site-urile online pentru a vedea ce modele gasesti si de ce oferte te poti bucura. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Care ar fi cel mai ieftin aparat foto profesional?

Nu e foarte simplu sa gasesti un aparat foto profesional, ieftin si bun, deoarece, de cele mai multe ori astfel de produse sunt destul de costisitoare pentru cei care nu au un buget generos la dispozitie. 

Nu iti putem spune care e cel mai ieftin, deoarece preturile difera de la un site la altul, dar printre cele mai accesibile par a se numara: Canon EOS 4000D, Olympus OM-D E-M10 Mark III, Sony A7 sau Nikon D610.

 

 

Cat costa un aparat foto profesional?

Trebuie sa stii ca aparate foto profesionale, la preturi bune, inseamna modele care pornesc de cele mai multe ori de la 5000-6000 lei si care pot ajunge chiar si in jurul valorii de 25000 lei. In general, costurile acestea sunt fara obiective, mai exact doar corpul device-ului. Asadar, investitia intr-un model cu adevarat performant trebuie sa fie una semnificativa. 

 

Cat sa cheltui pe un aparat foto profesional de incepatori?

Raspunsul aici e simplu: cat iti permiti. Ele, asa cum spuneam si mai sus, te pot costa destul de mult, deci, merita sa investesti in ele daca ai un buget mare la dispozitie sau daca iti castigi banii din fotografie, pentru a amortiza apoi investitia. 

 

 

 

Lucruri pe care trebuie sa le consideri, inainte de a decide sa cumperi un aparat foto profi

 

Asa cum am mai aminti, un aparat foto profesional, la pret bun, inseamna un device care de obicei porneste de la pretul de 5000 lei, ceea ce nu e deloc putin avand in vedere marea majoritate a salariilor din tara noastra.Ei bine, inainte de a face o astfel de investitie, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte, mai exact, trebuie sa-ti pui cateva intrebari.

 

 

Imi trebuie un aparat atat de performant?

Da, nu toata lumea are nevoie de un model profesional. Aceste variante ofera o calitate exceptionala, dar ea e cu adevarat utila atunci cand esti fotograf, cand iti gastigi banii din asta sau cand vrei sa intri intr-o astfel de afacere. Sunt device-uri folosite pentru a scoate poze de dimensiuni foarte mari, la rezolutii foarte bune, cu tot felul de efecte. 

Daca esti un utilizator obisnuit, care vrea sa surprinda cadre cand merge cu familia/prietenii in concediu, daca faci ocazional poze unor cunoscuti sau daca pur si simplu iti place sa pozezi natura, atunci poate poti gasi un model ceva mai accesibil, pentru entuziasti. 

 

Imi permit financiar sa cumpar un astfel de produs?

Calculeaza-ti foarte bine bugetul si vezi daca ai la dispozitie banii necesari, fara sa tai din banii pentru alte scopuri mai urgente. Gandeste-te la tot ce implica achizitionarea unui astfel de produs, pentru ca da, poti da 5000 lei pe un aparat foto profesional, dar, de cele mai multe ori acesta nu va avea obiectiv, deci, nu-l vei putea folosi fara sa cumperi unu, ceea ce implica un alt cost suplimentar. Apoi, poate vei mai avea nevoie de accesorii de protectie, trepiede, blituri si asa mai departe. 

Ideea e sa iei in calcul toate aceste aspecte si sa te asiguri de faptul ca nu faci o gaura in buget fara sa ti-o permiti cu adevarat. 

 

In cat timp imi pot amortiza investitia?

Daca iti cumperi un aparat foto profesional pentru a-ti castiga banii cu el si te gandesti ca vei recupera costurile din profit, trebuie sa iei in calcul timpul in care iti vei amortiza investitia. De ce? Pentru ca tehnologia avanseaza rapid si e foarte posibil sa ai nevoie de upgrade-uri mai repede decat te-ai fi gandit. 

Mai exact, daca tu castigi pe an 10000 lei din sedinte foto, evenimente etc., nu inseamna ca iti amortizezi in mod inteligent si profitabil investitia daca vei cumpara un device pe care dai 20000 lei si il vei “achita” in doi ani, moment in care va fi necesar sa cumperi altul, deoarece e deja demodat. 

Pune-ti aceste intrebari si iti vei da seama daca e timpul sau nu sa iti cumperi un aparat foto profesional. 

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

CUPRINS

  • Tabel comparativ
  • Pareri despre cele mai bune aparate foto profesionale
  • Aparat foto profesional Nikon:
  • Aparat foto Canon profesional:
  • Aparat foto profesional pentru incepatori:
  • Aparat foto profesional Olympus:
  • Ghid de cumparare
  • Intrebari frecvente
  • Lucruri pe care trebuie sa le consideri, inainte de a decide sa cumperi un aparat foto profi
  • Miculrinocer.ro

  • Liniadestart.ro

  • Macrotehnicus.ro

  • Drdeco.ro

  • Outwork.ro

  • Acceleratie.ro

  • Bleu.ro

  • Promusicprod.ro

  • Subclardeluna.ro

  • Bunny.ro

  • Hobbycreativ.ro

  • Bucatariaioanei.ro

  • Gradinavesela.ro

  • Inliniste.ro

  • Jurnaldesomnoros.ro

  • Nistescule.ro

  • Danielstie.ro

  • Fotomagazin.ro

  • Exploratorii.ro

  • Sitemap Termeni si Conditii

    Fotomagazin.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
    Politica de Cookies

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

    Necessary Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    wpDiscuz