Tutorial

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

WinBackup 2.0 Professional

Studiile statistice au arata ca peste 60% dintre intreprinderile mici si mijlocii care utilizeaza calculatoare, nu realizeaza backup-uri pentru progamele si documentele lor, iar in randul utilizatorilor casnici, procentajul este mult mai mare. Aceasta atitudine neglijenta duce la pierderi de date care implica munca suplimentara pentru refacerea documentelor pierdute. Pentru a preveni pierderea de informatii solutia este una singura: back-up-ul partitiilor sau cel putin a documentelor din computerul dvs, realizate cat mai des.

In data de 7 septembire a.c. Uniblues Systems a lansat versiunea a doua a programului lor de back-up: Winbackup 2.0 Professional, care utilizeaza o interfata grafica, usor de folosit, dar care nu face nici un rabat in privinta calitatii. Segmentul de piata vizat este cel al intreprinderilor mici si mijlocii dar si utilizatorii casnici.

Prin amabilitatea lui Kevin James Vella (Public Relations Manager), am primit si am testat pentru dumneavoastra acest program.

 

INSTALARE

Instalarea este simpla. Se introduce CD-ul cu kit-ul de instalare in unitatea de citire iar instalarea porneste automat. Daca ati modificat setarile implicite ale Windows-ului, atunci va trebui sa rulati programul autostart.exe care se gaseste in radacina CD-ului. In prima fereastra care apare sunt afisate informatii despre licenta, in urmatoarea fereastra sunt solicitate date despre utilizator si, in fine, locatia dorita pentru instalare, dupa care se desfasoara instalarea propriu-zisa.

 

UTILIZARE

Utilizarea WinBackup 2.0 este extrem de simpla chiar si pentru utilizatorul care recurge pentru prima data la acest progam.

 

 

In bara de instrumente se alege, in mod firesc pentru prima utilizare functia „Backup”. Apare o bara de navigare care ajuta la parcurgerea pasilor necesari pentru un proces corect si complet, care se desfasoara in trei pasi:

 

Primul pas

Se selecteaza un nou back-up (New job) – care este bine sa fie redenumit in asa fel incat sa fie evident ce contine.

 

Al doilea pas

Selectarea fisierelor/directoarelor/partitiilor care vor fi incluse in acest back-up. Fereastra principala afiseaza in partea stanga structura pe partitii si pe directoare de pe hard disk, iar in partea dreapta apar subidrectoarele, fisierele, etc. Utilizatorul poate selecta acum un intreg HDD, o partitie, un director, un subdirector, sau mai multe directoare.

 

 

Se alege apoi locatia unde doreste sa fie salvat fisierul de back-up si se solicita un nume pentru acesta. In mod implicit, numele fisierului este cel ales la primul pas.

 

 

Se opteaza apoi pentru:

  • tipul de back-up: total sau incremental (ultimul analizeaza si arhiveaza doar fisierele noi sau modificate dupa ultima arhivare);
  • modul de verificare al arhivei produse
  • daca se doreste, acum se pot exclude de la arhivare unele fisiere, dupa un tipar (de exemplu *.tmp)

 

 

 

  • daca se alege drept mediu de salvare un CD / DVD – RW, se poate opta pentru stergerea in prealabil a datelor de pe mediul de stocare.
  • se pot stabili rata de compresie si nivelul de securitate (fara parola, cu parola sau criptare)

 

 

 

  • utilizatorul poate alege executarea unor actiuni inainte de pornirea arhivarii propriu-zise (de exemplu sa inchida Outlook) sau dupa terminarea arhivarii (de exemplu sa opreasca calculatorul).

 

 

 

 

Al treilea pas

Al treilea pas si ultimul consta din programarea efectuarii automate a arhivarii, la anumite intervale: zilnic, saptamanal sau lunar si ora de executie. Daca se considera necesar, utilizatorul poate alege personal zilele in care sa fie executata arhivarea, bifind zilele in care doreste.

 

 

 

Arhivarea

Apasarea butonului „Run backup” duce la afisarea a trei butoane: „Run”, „Cancel” si „Pause”. In partea stanga a ecranului sunt afisate date sumare despre actuala actiune: numele sau modul de arhivare, periodicitatea ahivarii, numarul de fisiere/directoare si spatiul ocupat de acestea.

Oricand utilizatorul poate reveni la pasii parcursi anterior, pentru a selecta / deselscta fisiere, a modifica numele arhivei, locatia sa, gradul de protectie, etc.

Apasarea butonului „Run” porneste arhivarea propriu-zisa. Sunt afisate acum informatii despre starea curenta: fisierul aflat in lucru, fisiere arhivate, debitul de arhivare in bytes/sec. timpul scurs din arhivare si o estimare a timpului in care arhivarea va fi completa. Apare totodata o bara de progresie care arata in procente gradul de indeplinire a sarcinii de arhivare.

 

 

Oricand arhivarea poate fi anulata (Cancel) sau intrerupta (Pause).

In fereastra inferioara sunt afisate mesaje referitoare la modul de intocmire a sarcinilor.

 

Pentru testarea programului am comandat arhivarea a doua directoare, in care se aflau 10 subdirectoare, cu 658 fisiere ce totalizau 1.567 MB. Pe un calculator AMD Athlon 64 2500+ cu 1 GB RAM si un HDD ATA 100, procesul de arhivare a durat 9 minute si 46 sec, cu o rata medie de arhivare de 2,7 MB/sec.

 

 

Producatorul – Uniblue Systems - ne asigura ca WinBackup 2.0 realizeaza arhivarea si restaurea in mod simplu, rapid si sigur. Protectia datelor se poate face prin criptare de tip AES pe 256 biti. Totodata, Uniblue Systems garanteaza integritatea datelor intr-un procent de 100%

 

Programul WinBackup 2.0 este disponibil prin intermediul Uniblue Partner Network sau direct de pe site-ul Uniblue. Sunt disponibile doua versiuni: Standard si Professional.

 

Uniblue, WinBackup si Backup Made Easy sunt marci inregistrate de Uniblue Systems Ltd.

 

Pentru informatii suplimentare:

 

Kevin James Vella
Public Relations Manager
Email: press@uniblue.net
http://www.liutilities.com/
http://www.liutilities.com/products/

 

 

Calin-Stefan Ragalie

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 14 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 16 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 17 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 17 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 19 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate