Tutorial

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Utilizarea serviciilor gratuite de afisarea fotografiilor

Exista, in prezent, numeroase servicii gratuite de afisare a imaginilor dvs. pe internet. In afara functiei de baza, de gazduire si afisare a fotografiilor, unele ofera functii elementare de editare, altele - posibilitatea alcatuirii unui slideshow, etc. Fiecare dintre ele impun o dimensiune maxima a imaginii, in pixeli, in MB si / sau numar.


1. Utilizarea serviciilor Flickr
Flickr, serviciu oferit de Yahoo, permite inscrierea dvs. ca nou utilizator direct, sau din contul de Yahoo.
Dupa realizarea inscrierii, intrati in contul dvs si puteti incepe incarcarea de fotografii si videoclipuri. Un cont gratuit va permite 300 MB foto si 300 MB video lunar.
Imaginile pot fi alese si incarcate bucata cu bucata sau intai selectate [Shift / CTRL] si apoi incarcate toate o data.


flickr_1.jpg
Incarcarea imaginilor in Flickr


Dupa incarcarea fotografiilor, Flickr afiseaza o pagina cu thumbnail-uri ale pozelor incarcate. Fiecarei imagini i se poate adauga un titlu sau modifica, daca avea unul, o descriere si un tag.
Fiecare imagine poate apoi asociata unui set si unui grup.
De asemenea, fiecare imagine poate purta drepturi de proprietate, poate fi vizibila doar pentru unele persoane (doar dvs., doar familia / prietenii) si i se pot stabili unele filtre (tag-uri) de selectie si regasire. In continuare, imaginile pot fi rotite, marite sau sterse din set. In orice moment, acum, sau mai tarziu, dupa o noua logare, puteti modifica toti acesti parametrii.
Pentru a impartasi imaginile dvs. on-line, adaugati adresele membrilor din familie, al prietenilor, sau inscrieti-va in grupuri (Contact -> People Search; Contact -> Invite your friends; Groups -> Search for a Group).


flickr_2.jpg

Fotografii incarcate in contul de Fickr


Adaugarea de tag-uri (cuvinte cheie) ajuta la regasirea mai rapida a fotografiei respective. Tag-ul este diferit de titlu si poate fi un singur cuvant sau mai multe cuvinte care descriu mai bine imaginea dvs. Flickr permite utilizarea pana la 75 taguri pentru fiecare fotografie.


2. Utilizarea serviciilor ImageShack
ImageShack solicita, ca toate celelalte astfel de servicii, autorizare prealabila.
Dupa confirmarea inregistrarii, puteti incepe sa incarcati fotografiile dvs., pe calea deja obisnuita, in pagina Media Upload: Browse... Upload. Pentru un cont gratuit, o singura imagine poate avea maxim 5 MB; conturile platite permit imagini de pana la 10 MB.


imageshack_01.jpg

Incarcarea fotografiilor in ImageShack


Dupa incarcarea fotografiilor, acestea pot fi editate, marcate ca publice / private, adunate intr-un album sau un slideshow, sterse, etc. De asemenea, pot fi obtinute coduri URL si HTML pentru forumurui, site-uri WEB, email, link direct, etc.


imageshack_02.jpg

Coduri asociate imaginilor pe ImageShack


Imaginile pot fi rapid postate pe site-uri de socializare, precum Facebook, Twitter, Reddit, etc., trimista prin email, prin accesarea unui sir de butoane rapide, ce sunt afisate sub fiecare imagine vazuta la dimensiunile normale.


3. Utilizarea serviciilor MySpace
MySpace este un mediu de socializare popular printre tineri, similar cu Facebook. Spre deosebire insa de Facebook, in MySpace dispuneti de o pagina proprie, unde puteti utiliza secvente de cod HTML pentru a imbunatati aspectul paginii dvs.
Dupa autentificare sau dupa inscriere (inscrierea se poate realiza si prin contul Facebook), puteti incarca imagini prin intermediul sectiunii Photos. Imaginile trebuie sa fie mai mici de 5 MB si in format jpg, bmp, tiff, png sau gif. Fotografiile sunt incarcate, in mod implicit, in My Photos, daca nu ati specificat un alt album, existent sau nou creat.


myspace_01.jpg

Incarcarea imaginilor in MySpace


Imaginile incarcate pot fi, in continuare mutate, sterse, adunate intr-un album (a carui coperta poate fi, si ea, editata) sau utilizata ca imagine in profil. De asemenea, fotografiile pot fi redenumite, le pot fi adaugate tag-uri si explicatii.


myspace_02.jpg

Gestionarea imaginilor in MySpace


Fotografiile afisate pot fi comentate de prieteni, pot fi trimise prin email ca poze individuale sau albume intregi. Pozele pot fi imparatasite prin apasarea butonului Share, pe Facebook, Twitter sau digg.com. MySpace nu ofera coduri URL sau HTML simple, pentru a putea posta imaginea dvs. si in alte locuri.


4. Cum folosim serviciile Photobucket
Unul dintre cele mai interesante aspecte ale Photobucket este ca va ofera URL-ul fiecarei fotografii si al fiecarui album, astfel incat sa puteti folosi linkul in alte parti. De asemenea, puteti copia codul HTML pentru insertia lui (si a imaginii), in bloguri si site-uri.
Daca nu aveti deja, faceti un cont pe www.photobucket.com In cateva minute veti primi un email de confirmare.
Fiind la primul acces pe Photobucket, veti avea un ecran cam asa:


photobucket_01.jpg

Bun venit pe Photobucket!


In mod implicit, imaginile pot avea max 1024 x 768 pixeli. Dar, cu ajutorul butonului Options puteti alege si ale dimensiuni maxime:


photobucket_04.jpg

Ajustarea dimensiunilor in Photobucket


Incarcarea fotografiilor - pentru a incarca fotografii de pe calculatorul personal (implicit), apasati butonul Choose...


photobucket_02.jpg

Formularul de incarcare de imagini pe Photobucket


Se deshide o fereastra in care puteti naviga pana la fotografia dorita. Faceti click pe imaginea dorita si aceasta va apare in lista de upload. Acum puteti stabili si un titlu pentru fotografie (diferit de numele fisierului).
Daca doriti sa incarcam si alte fotografii, repetam procedura. Cand am definit toate imaginile care trebuie incarcate, apasati butonul Upload.


Dupa uploadarea fisierelor, in partea de jos a paginii apar miniaturi ale fotografiilor incarcate si coduri pentru diverse situatii:


photobucket_07.jpg

Coduri URL si HTM in Photobucket


Imaginile sunt ajustate automat, cat mai aproape de setarile dorite de dvs., si incarcate in Main Album definit si ca numele dvs. de user + Main, sau intr-un album deja existent, daca ati ales aceasta optiune.
Albumele pot fi organizate dupa preferinta, pe calea Albums &Upload -> Album Organizer. De asemenea, fiecare fotografie poate fi editata (decupare, redimensionare, ajustarea saturatiei si a luminozitatii) dar pot fi aplicate si efecte decorative, animatii, distorsionari, etc.


Imaginile incarcate si chiar albume in intregime, pot fi transmise prin email sau afisate pe siteuri de socializare, bloguri sau alte site-uri, gratie afisarii unor coduri URL / HTML. Cum obtineti codul? Pentru forumuri, este necesar codul din dreptul sintagmei "IMG code", care incepe cu tagul [ i m g ] (desigur, fara spatii...) Click pe acest cod si va apare mesajul "Copiat"


5. Folosirea Picasa si Picasa Web Albums
Picasa este un editor de fotografii, creat de Google, ce a ajuns acum la ver. 3.9. Picasa se descarca gratuit si apoi se instaleaza in computer. Tot cu Picasa, fotografiile dvs. pot fi incarcate in albume on line. Pentru aceasta, trebuie sa aveti cont sau sa realizati un cont nou la www.picasaweb.google.com.
Fotografiile dvs. pot fi incarcate automat in contul dvs., prin comanda Sync to Web sau incarcate individual (Upload-> Upload to Web Albums), dupa care se deschide o pagina in care sunt afisate toate albumele dvs. Puteti infiinta un nou album sau puteti incarca imaginile dvs. intr-unul existent.


6. Folosirea serviciilor Shutterfly
Shutterfly este un serviciu gratuit care nu are limite privind nici numarul si nici dimensiunile fotografiilor. Site-ul realizeaza calendare, carti postale, albume, etc., cu fotografiile membrilor sai, pe care le vinde pentru intretinere. Incarcarea unei fotografii la rezolutie maxima nu mai poate fi stearsa, nici macar de autorul ei; acesta are acces doar la imaginile cu rezolutie redusa.
Pentru postarea de imagini este nevoie de inregistrare sau de logare in baza unui cont realizat in prealabil.


Shutterfly_01.jpg

Pagina principala in Shutterfly


Mergind in sectiunea My Pictures, puteti incarca imagini din calculatorul dvs. Ca si la alte site-uri, puteti incarca imaginile pe rand, una cate una, sau selectind mai multe cadre deodata. Imaginile incarcate vor fi asezate intr-un album separat. In continuare albumele pot fi mutate, modificate sau chiar sterse. Daca faceti dublu-click pe un album, acesta este deschis si sunt afisate imaginile. Fiecarei imagini ii pot fi adaugate: un titlu, o descriere, etc., poate fi mutata in alt album sau stearsa.
De asemenea, oricare imagine poate fi trimisa prin email (se deschide clientul dvs. de email si o puteti trimite ca atasament oricui doriti). De asemenea, cu optiunea Add to Share Site, puteti posta imaginea pe diverse retele de socializare, pe bloguri sau pe site-uri.

 © Calin-Stefan Ragalie
august, 2012
Foto-Magazin.ro

 


Bookmark and Share

Comentarii:

Baiat Gigel - 28 Aug 2012, ora 22:55
Flickr era fain insa de cand l-au cumparat Yahoo a devenit din ce in ce mai enervant. Au copiat chestii de la Google+ insa le-au copiat prost. De mers se misca incet, are bug-uri, etc. Singura chestie faina la Flickr pentru care mai merita sa stai pe el e comunitatea. Imageshack si photobucket sunt pline de reclame aiurea. Imageshack imi mai cere sa-mi fac si cont mai nou. In loc de imageshack folosesc postimage pentru imagini singulare si Picasa pentru albume. Postimage are si ceva cod pentru stergerea unei imagini publicate. Picasa e dragut si functional, insa nu-i grozav pentru comunitati de fotografi. Voaiu sa-l integreze cu g+ insa e mai ok ca serviciu separat. Restul n-am folosit.

Emilian Ionescu - 22 Sep 2012, ora 21:46
Multumim pentru trecerea in revista a acestor servicii!

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   azi, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 2 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 3 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 7 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate