Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Sony Alpha 7R III

- 2017-10-25, Dragos Lazarescu

Modelul inovator mirrorless Full-frame ofera o rezolutie superioara de 42.4 megapixeli, capacitate de fotografiere în rafala de pana la 10 cadre pe secunda, Functie AF precisa si rapida, într-un corp compact


Sony Alpha 7R III


Sony completeaza gama de camere mirrorless full-frame prin lansarea modelului Alpha 7R III (model ILCE-7RM3).


Noua camera Alpha 7R III valorifica performanta oferita de senzorul Exmor R CMOS de 42.4 megapixelii cu iluminare din spate si viteza superioara de fotografiere de pana la 10 cadre pe secunda cu urmarire completa AF/AE, oferind o calitate video 4K, un interval dinamic extins de pana la 15 diafragme, sensibilitate ridicata si reducere a zgomotului pana la o treapta de expunere în plus.


Cu un corp compact si usor, noua camera foto este un instrument util si extrem de versatil pentru fotografi, videografi, creatori de continut multimedia si fotografi profesionisti care au nevoie de fiabilitate si flexibilitate.


Nou nivel al calitatii imaginii
Senzorul Exmor R CMOS cu iluminare din spate este dotat cu o arhitectura cu microlentile fara spatii intre ele si strat AR (anti-reflectie) la suprafata chipului, pentru a îmbunatati eficienta de captare a luminii, oferind astfel o sensibilitate ridicata, un nivel de zgomot redus, dar si un interval dinamic extins.


Noua camera Alpha 7R III de la Sony dispune de un nou front-end LSI care dubleaza viteza de citire a senzorului de imagine, precum si un procesor de imagine BIONZ X îmbunatatit, care creste viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori, comparativ cu camera foto Alpha 7R II. Datorita acestor componente, camera poate fotografia la viteze mai mari, permitand o gama de sensibilitate ISO între 100 - 32.000 (extensibila la ISO 50 – 102.400 pentru foto) si un interval dinamic de 15 trepte la setari de sensibilitate redusa.


Sony Alpha 7R III


Noul model full-frame nu este prevazut cu filtru optic "low pass, ceea ce permite suprinderea imaginilor la cea mai mare rezolutie posibila, avand posibilitatea de a stoca în format RAW de 14 biti, chiar si în modul silentios sau continuu. Sistemul optic de stabilizare a imaginii pe 5 axe a fost îmbunatatit pentru a permite fotografierea la o rezolutie foarte mare, pentru timpi de expunere cu 5.5 treptev mai lenti, cea mai buna performanta de compensare pentru un sistem de stabilizare a imaginii. A fost îmbunatatit obturatorul pentru a reduce vibratiile si imaginile miscate în toate modurile de fotografiere, inclusiv la fotografierea în rafala la 10 fps, precum si redarea tonurilor pielii.


AF performant si urmarire AF/AE cu pana la 10 fpsii
Camera mirrorless full-frame Alpha 7R III este echipata cu un sistem de procesare a imaginilor care permite fotografierea la o viteza de pana la 10 cadre pe secunda, cu urmarire continua si precisa AF/AE pentru pana la 76 imagini JPEG / RAW sau 28 de imagini RAW necomprimate. Viteza de pana la 10 cadre pe secunda este obtinuta atat cu declansatorul mecanic, cat si cu cel silentios. Camera poate înregistra continuu cu pana la 8 cadre pe secunda în modul de vizualizare live, cu un decalaj minim pe vizor sau ecranul LCD.


Pentru operabilitate îmbunatatita, în timp ce grupuri mari de imagini sunt salvate pe cardul de memorie, multe din functiile cheie ale camerei sunt operabile, incluzand acces la butoanele "Fn" (Function) si "Meniu", redarea imaginilor, precum si alte meniuri sau parametri, precum categorisirea imaginilor sau functii care faciliteaza sortarea imaginilor.


In plus, daca în spatiile de fotografiere este prezenta iluminarea fluorescenta sau artificiala, utilizatorii pot activa functia Anti-flicker pentru a permite camerei Alpha 7R III sa detecteze automat frecventa luminii si timpul optim de declansare pentru a minimiza efectul asupra imaginilor imortalizate. Aceasta functie minimizeaza orice expuneri sau anomalii de culoare care pot aparea uneori în partea superioara si inferioara a imaginilor imortalizate la viteze mari de fotografiere.


Sistemul de focalizare îmbunatatit al lui Alpha 7R III este alcatuit din 399 de puncte pentru AF de detectie de faza în planul focal, care acopera aproximativ 68% din suprafata imaginii atat pe orizontala cat si pe verticala. Exista, de asemenea, 425 de puncte de contrast AF, în crestere cu 400 de puncte comparativ cu a7R II. Acest sistem avansat asigura autofocus în aproape jumatate din timpul necesar a7R II în conditii de lumina scazuta, si tracking de aproape doua ori mai exact. Functia Eye AF este, de asemenea, de aproximativ 2 ori mai eficienta si este disponibila pentru utilizarea obiectivelor Sony cu montura A împreuna cu un adaptor.


Imbunatatirile suplimentare în ceea ce priveste flexibilitatea focalizarii includ disponibilitatea AF în modul Lupa de focalizare, suport AF cu detectie de faza în plan focal la utilizarea obiectivelor cu montura A, un buton "AF On", un multi selector sau "joystick" pentru schimbarea rapida a punctelor de focalizare, functie touch focus flexibila si multe altele.


Sony Alpha 7R III


Rezolutie video 4K pentru profesionisti
Noua camera Alpha 7R III ofera capabilitati video exceptionale, cu capacitate de a înregistra video la rezolutie 4K (3840x2160 pixeli) pe întreaga suprafata a senzorului full-frame. In timpul înregistrarii în formatul Super 35mm, camera utilizeaza citirea completa a pixelilor fara grupare, colectand informatii în format 5K, supra-esantionand acest continut pentru a produce video 4K cu un nivel de detaliu superior.


Noul HLG (Hybrid Log-Gamma) este disponibil pe Alpha 7R III si suporta un flux de lucru Instant HDR, permitandu-le televizoarelor compatibile cu HDR (HLG) sa ruleze imagini extrem de realiste 4K HDR. Mai mult, atat S-Log2 cat si S-Log3 sunt disponibile pentru a oferi mai multa flexibilitate pentru gradatia culorilor. Camera poate, de asemenea, filma în Full HD pana la 120 fps sau pana la 100 Mb/psvi permitand ca filmarea sa fie vizualizata si ulterior editata la viteze slow motion de 4x sau 5x, la rezolutie Full HD cu AF tracking complet.


Constructie, design si personalizare pentru profesionisti
Noua camera full-frame lansata de Sony este echipata cu o serie de optiuni care ofera un stil de operare profesional. Printre acestea se numara slot-urile duale, cu suport pentru cardurile de memorie UHS-II SD în unul din slot-uri. Utilizatorii au o varietate de optiuni pentru stocarea continutului, inclusiv înregistrare separata pentru JPEG / RAW, înregistrare separata pentru imaginile statice / video, comutare automata la cardul urmator atunci cand s-a umplut cel curent si nu numai. Autonomia de utilizare a fost îmbunatatita semnificativ, pentru ca noua camera foloseste baterii de tip Z care au o capacitate de aproape 2,2 ori mai mare decat cele de tip W utilizate pentru Alpha 7R II.


Alpha 7R III dispune de un vizor electronic Quad-VGA OLED Tru-Finder de rezolutie înalta si cu luminozitate ridicata, cu aproximativ 3,686k puncte pentru un nivel al detaliilor sporit. Vizorul, de asemenea disponibil pe camera Sony Alpha 9, are un strat protector ZEISS T* care reduce semnificativ reflectiile si mai dispune de un strat de protectie din fluor pe lentila exterioara care respinge murdaria. De asemenea, rata de cadre este ajustabila, de la 50 fps la 100 fps, pentru a se adapta la actiune. Ecranul LCD a fost îmbunatatit, cu o rezolutie de 1.44M de puncte si cu tehnologia WhiteMagic care îmbunatateste vizualizarea imaginilor în conditii de luminozitate ridicata, în aer liber.


In acelasi timp, camera ofera posibilitatea schimbarii rapide a punctelor de focus printr-un joystick si un buton 'AF ON' pentru a activa autofocusul în timpul fotografierii sau filmarii.


Alpha 7R III permite transferul rapid al fisierelor pe smartphone, tableta, computer sau server FTP prin Wi-Fi si include un terminal de sincronizare, care permite conectarea directa a unitatilor flash externe si cablurilor. Un terminal SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C este disponibil pentru a oferi un plus de flexibilitate pentru alimentare si conectarea accesoriilor, precum si pentru un transfer mai rapid al fisierelor pe PC.


Noua aplicatie software "Imaging Suite" si modul Pixel Shift Multi Shooting
Odata cu lansarea a7R III este disponibila o suita software numita "Imaging Edge" care extinde capacitatile creative ale întregului proces de fotografiere - de la pre-procesare la postprocesare. "Imaging Edge" ofera trei aplicatii pentru PC numite "Remote", "Viewer" si "Edit", disponibile pentru descarcare gratuita, care permit vizualizarea live, pe PC a fotografiilor realizate remote si procesare RAW.


O alta noutate este disponibilitatea modului e Pixel Shift Multi Shooting pe Alpha 7R III, care beneficiaza din plin de stabilizarea optica avansata pe 5 axe pentru a crea imagini vii, compozite, la rezolutie înalta. In acest mod, aparatul foto deplaseaza cu precizie senzorul în pasi de 1 pixel pentru a capta 4 imagini cu pixeli miscati care contin 169.6 MP de date foto. Aceste patru imagini pot fi compuse împreuna si procesate utilizand noua suita de software "Imaging Edge".


Sony Alpha 7R III, pe scurt:
Senzor Exmor R CMOS full frame de 35mm si 42.4 MP cu iluminare din spate si Evolved Image Processing
Fotografiere în rafala de pana la 10 cadre pe secunda, atat la declansare silentioasa cat si la declansare mecanica si urmarire automata a autofocusului/expunerii automate
399 de puncte focale AF de detectie a fazei, care acopera 68% din suprafata imaginii, 425 puncte focale AF cu detectia contrastului si functie Eye AF de aproximativ doua ori mai eficienta
Stabilizare optica a imaginii pe 5 axe, permitand timpi de expunere mai lungi cu 5,5 trepte de expunere
Inregistrare 4K cu citire a pixelilor pe întreaga suprafata a senzorului, fara efect de îmbinare a pixelilor
Reproiectata pentru profesionisti, inclusiv functii îmbunatatite Auto Focus, sloturi Dual SD Card, durata extinsa de utilizare a bateriei, terminal USB SuperSpeed (USB 3.1 Gen 1) Type-C si multe altele
Compacta, usoara, la doar 650 grame
Sony Alpha 7R III va fi disponibil în Europa în noiembrie 2017, la pretul de aproximativ 3500 Euro.


Dragos Lazarescu
PR Consultant at SmartPoint
Tel.: 0723.420.170
Email: dragos.lazarescu@smartpoint.ro

 

 

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Rumoare la Samsung »
   de Ancuta
   azi, la ora 08:40
Rumoare la Canon 2 »
   de Dorian
   acum 2 zile, la ora 19:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Nikon
   acum 2 zile, la ora 08:53
Leica pregateste
ceva »

   de Luck
   acum 6 zile, la ora 01:14
Unde sa invatam? »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 09:28

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127292 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate