Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Troy Paiva

img_troy_paiva.jpg "In timpul copilariei am facut mai multe calatorii de-a lungul Americii, descoperind imensitatea si pustiul spectaculos din zona de sud-est a continentului. In adolescenta am fost impreuna cu prietenii mei intr-o alta excursie de 3 zile prin acele locuri, unde nu am facut nimic altceva decat sa contemplam la peisajul trist si fara viata care se desfasura in fata noastra: cladiri parasite, masini abandonate, orase distruse si uitate.

La sfarsitul anilor 80 am participat la cateva cursuri de fotografie nocturna, la finalul carora am avut o revelatie: aveam sa invat exact tehnicile de care am avut nevoie pentru a reda adevarata atmosfera si misterul acelor locuri, acelor adevarate orase-fantoma moderne.

Nimic nu este trucat si nici o fotografie nu este prelucrata pe calculator. Timpii lungi de expunere permit stelelor sa-si deseneze propriile traiectorii, iar norilor sa acopere ireal cerul. Tot ceea ce se vede a fost capturat de camera in acel moment, iar pentru asta am folosit mai multe surse de lumina si filtre colorate, blituri, spoturi si proiectoare.

Multe din acele zone, casele, masinile si obiectele care intregeau locul, acum sunt probabil distruse complet, arse, topite la fier vechi, daramate sau pur si simplu macinate de vreme. N-a mai ramas aproape nimic. Pentru aceasta am publicat in 2003 o carte "Lost America" , care a avut numeroase review-uri pozitive in toata lumea. Prin cele peste 145 de fotografii color sau a/n si 4 eseuri cuprinzatoare am reusit sa sintetizez evolutia si, in final, abandonarea si sfarsitul unor intregi comunitati de oameni si disparitia unor intregi orase datorate expansiunii continue a zonei de vest inspre zonele desertice din sud-est."

Website: http://www.troypaiva.com/

Saptamana viitoare: peisaje si natura de vis in Canada.

Autor: Ciprian Truta

http://cipix.8k.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   azi, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 2 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 3 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 7 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate