Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Darlyne Murawski

img_darlyne_murawski.jpg

Darlyne Murawski este o experimentata fotografa care lucreaza de foarte multi ani ca cercetatoare in biologie specializata pe plante exotice si fluturi.

Incepand cu 1993 articolele ei apar in mod regulat in revista National Geographic si in multe alte publicatii internationale, inclusiv in reviste pentru copii si manuale scolare.

Se plimba prin toata lumea pentru a putea surprinde viata micro-organismelor de care este atat de pasionata si a ajuns sa-si faca un scop din trezirea interesului generatiilor tinere fata de natura in general si fata de biologie in special, publicand in acest scop 3 carti pentru copii si avand in pregatire multe altele: Lumea reptilelor; Paianjenii si panza lor; Fetele animalelor.

"Imi place sa fiu foarte aproape de organismele minuscule pentru ca foarte multe dintre ele sunt fascinante atat vizual cat si comportamental", spunea Darlyne intr-un interviu recent. "Intotdeauna incerc sa-mi aleg lumina astfel incat sa obtin maximum de claritate si calitate a culorilor. Uneori am parte de suficienta lumina naturala, alteori nu, iar atunci folosesc mai multe flash-uri pentru a imita pe cat posibil iluminarea naturala."

In anul 1998 a primit un premiu pentru fotografia de natura decernat de Comitetul de premiere Alfred Eisenstaedt, iar in 2001 a primit Premiul de Excelenta din partea Communications Arts.

Darlyne Murawski are doctoratul in biologie la University of Texas si masteratul in arte la Art Institute of Chicago. A predat si publicat materiale stiintifice la University of Georgia, University of Massachusetts si la Harvard University si continua sa predea cursuri de bilogie si fotografie de natura. In prezent locuieste in Arlington, Massachusetts si isi dedica timpul din ce in ce mai mult fotografiei si publicatiilor. La realizarea sitului a lucrat impreuna cu Thom Goodsell.

Website: http://www.darlynemurawski.com/

Saptamana viitoare: portret.

Autor:

Ciprian Truta

http://cipix.8k.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Truta Mariana - 22 Sep 2008, ora 15:25
interesant... biolog si fotograf in acelasi timp. Ce combinatie fericita si perfecta pentru ca sa avem parte asemenea frumuseti de informatii...

cornel gingarasu - 22 Nov 2009, ora 15:27
lumea vie e plina de frumusete

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   azi, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 2 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 3 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 7 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate