Fotolocatii

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

A de la Apuseni, cu A de la Arieseni

In buna traditie a fotolocatiilor personale nu o sa fac o introducere prea detaliata cu tente etno-turistico-documentare. Mai toti am auzit de zona Muntilor Apuseni si de peisajele inca neatinse pe care le ascunde. Ceea ce vreau sa propun amatorilor este o tura nepretentioasa in Arieseni si in imprejurimi. Profesionistii nu au nevoie de articolul asta: zona e arhicunoscuta celor cu pretentii desi eu unul nu prea am vazut meseriasi tarand de obiective prin Apuseni. Chestie de intamplare, banuiesc.


De vreo doi ani incoace ajung in fiecare vara acolo prilejuind astfel ciocnirea furtunoasa dintre pasiunea pentru drumetie (a se citi "talpa nesabuita") a nevestei si pasiunea mea pentru fotografie. Ma las tarat pe toate coclaurile in speranta ca daca piciorele oricum imi vor fi distruse, macar ochii sa fie multumiti. Si sunt!


Totul incepe cu drumul spre Apuseni. Am avut - o singura data - norocul sa ajung in zona venind dinspre Cluj dar pe drumul din munti, pe la Marisel, Belis, Poiana Horii. Peisajul este innebunitor ! Rezervati-va o zi pentru drum si nu veti regreta.arieseni_image002.jpgOdata ajuns in parcul national Apuseni alegerea locului de cazare este destul de grea. Mie unul Arieseniul mi s-a parut locatia cea mai convenabila datorita apropierii de majoritatea obiectivelor de vizitat.arieseni_image004.jpgUn fenomen putin mai neplacut pe care l-am observat in ultima tura: unii localnici au simtit mirosul snobismului etno-ecologic si se inghesuie sa va propuna tot felul de combinatii. Nu pierdeti vremea: alegeti un loc comod si imprieteniti-va cu drumul (aici sunt de acord cu nevasta): oamenii cu adevarat interesanti si lucrurile cu adevarat deosebite le veti gasi pe dealuri, la stane, in fundul vailor, printre capitele de fan.arieseni_image006.jpgIngaduiti-va momentele de relaxare la marginea potecilor, langa paraie, deschideti bine ochii, respirati campul si nu uitati sa declansati din timp in timp.arieseni_image010.jpgDaca vremea se strica una-doua zile, nu va intristati: veti gasi momentul potrivit sa va mai "scuturati" tehnica.arieseni_image014.jpgMa alatur si eu sfatului universal: nu asteptati sa se faca pranzul pentru a pleca la drum. Fotograful trebuie sa fie pasare de noapte iar in Arieseni e foarte usor sa prinzi rasaritul pe un deal si apusul pe altul.arieseni_image016.jpg


Zonele cele mai bune pentru fotografia de peisaj clasica ar fi dupa parerea mea:


Catunul Steiarieseni_image032.jpg


arieseni_image034.jpg
Pagina urmatoare - >Pentru comentarii, va rugam sa accesati aceasta pagina.

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   azi, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 2 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 3 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 7 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate