Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Sony Alpha 57

 

Cuprins:

1. Introducere, corpul aparatului
2. Noi functiuni
3. Caracteristici tehnice esentiale
4. Testare in laborator
5. Testare in teren
6. Concluzii

Articol sponsorizat de:
f64_banner.jpg
Sony are in productie doua linii de camere foto DSLR: o linie cu camere foto SLR traditionale, in care oglinda principala se ridica si acopera vizorul, pentru a permite expunerea, si o a doua linie, in care oglinda principala este fixa dar semitransparenta; oglinda semitransparenta deviaza o parte din lumina ce intra prin obiectiv spre un senzor AF cu detectie in contrast de faza, senzor cunoscut pentru rapiditatea punerii la punct a distantei de focalizare. Vizarea, la aceasta clasa de camere se face prin captura semnalului oferit de senzorul principal, care este afisat fie intr-un vizor situat pe panoul superior al camerei, fie pe ecranul LCD principal. Acest mod de vizare are nevoie de o putere mare de calcul, pentru ca imaginea in miscare sa fie afisata cursiv si, totodata, inplica indepartarea obturatorului din fata senzorului principal, singurul care poate prelua semnalul pentru afisare. Printre avantajele acestui tip de afisare, cele mai apreciate sunt capacitatea de a afisa in vizor numerosi parametrii de focalizare, si posibilitatea de a avea o imagine vizibila, desigur, amplificata electronic, chiar si in conditii de luminozitate putina.

Sony Alpha 57 intra in cea de-a doua categorie de camere DSLR, in care notiunea de reflex pierde o parte din semnificatie. Acest model mosteneste o serie de caracteristici de la modelul mai scump, Alpha 65, dar pierde cativa MPx din senzor si, de asemenea, receptorul GPS.

sony_alpha_57_10.JPG

Panoul superior In stanga, pe panoul superior se afla rotita principala de selectie a modurilor de functionare: trei moduri complet automate, modul fara blitz, scene presetate, panorama, fotografia 3D, declansari rapide in cadenta, modul video si clasicele de acum M (manual), cu prioritate de timp de expunere (S) si cu prioritate de diafragma (A).

sony_alpha_57_7.JPG

Deasupra vizorului se afla patina pentru blitz extern, in fata ei un microfon stereo si blitzul incorporat, escamotabil automat sau manual (electric). In dreapta patinei se afla butonul de selectie manuala a vizarii, prin vizorul electronic sau pe ecranul LCD. In mod automat (selectabil si prin meniul camerei), afisarea imaginii este realizata pe ecranul LCD. Un senzor de proximitate comuta automat afisajul in vizor, cand aparatul este dus la ochi.

In partea dreapta a panoului superior, de afla butonul declansator, inconjurat de un contact rotativ care porneste sau opreste camera, iar mai in spate, doua butoane de comanda rapida: al compensarii la expunere si de acces rapid la ajustarea ISO.

Panoul frontal Panoul frontal este ocupat de flansa de montare a obiectivelor, de tip A, unde pot fi instalate orice obiective Sony DSLR sau Minolta din clasa A. Obiectivele se monteaza sau demonteaza prin actionarea unui buton situat in dreapta monturii. Sub butonul de deblocare se afla un comutator pentru modul de focalizare: manual (MF) sau automat (AF).

sony_alpha_57_1.jpg

In partea stanga a monturii este o rotita de control si un senzor IR pentru telecomand. Gripul camerei, cu profil adancit, permite o prindere mai buna; o adancitura orizontala contribuie la mai buna prindere cu ajutorul indexului.

sony_alpha_57_2.jpg

Panoul lateral staga Sub agrafa de prindere a curelei se afla patru capacele de cauciuc prin care sunt protejate conectoarele: telecomanda, alimentatorul extern, microfonul extern, conector HDMI si USB.

Panoul posterior Panoul posterior este dominat de ecranul LCD, articulat, mobil in doua planuri. In stanga ecranului LCD se afla butonul Meniu, pentru apelarea meniului camerei. In dreapta, imediat langa vizor, se afla un buton marcat in rosu, pentru inregistrarea video, iar mai spre dreapta, butoanele pentru memorarea expuneri (AEL) si pentru zoom (pentru marirea imaginii afisate).

sony_alpha_57_5.jpg

Tot in dreapta se afla joystik-ul multidirectional, prin care se modifica parametrii afisati pe ecran (Disp), se modifica setarile balansului de alb, se aplica diverse efecte (Pop, Retro, Toy, etc) sau se modifica modul de declansare (in cadenta, autodeclansare la 10 sau 2 sec, etc).

sony_alpha_57_6.JPG

In jurul joistik-ului se afla alte trei butoane: Fn, pentru apelarea rapida a unor anumite setari, butonul de vizionare a imaginilor si cel de stergere / ajutor. Prin apelarea butonului de ajutor(?), utilizatorul incepator obtine numeroase informatii de exemplu despre utilizarea efectelor predefinite din camera, utilizarea blitzului, realizarea fotografiilor fara blitz, etc.

Panoul lateral dreapta Aici este gazduita, in spatele unei usite, priza pentru cardurile de memorie. Pot fi folosite carduri SD / SDHC / SDXC, Memory Stick Pro Duo / Memory Stick Pro-HG Duo.

sony_alpha_57_9.JPG

Panoul inferior Pe panoul inferior se afla usita care permite accesul la bateria de acumulatori. Bateria de acumulatori, de model NP-FM500H, aceeasi care este folosita la modelele Alpha 65 si Alpha 77, care asigura o autonomie de circa 600 declansari.

sony_alpha_57_8.JPG

Tot aici, in dreptul axului optic al camerei se afla filetul pentru insurubarea placuteti de trepied.

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate