Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Cum sa iti alegi corect trolerul foto

O geanta foto pe roti (troler) este o solutie spatioasa pentru transport sau depozitare folosita de fotografii care au nevoie sa deplaseze o cantitate mare de echipament foto. Cand pentru calatorie trebuie recurs la avion, sunt anumite considerente care trebuie analizate inainte de a investi intr-un troler foto. Principalele 6 aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand va decideti sa achizitionati un troler foto sunt:
1. dimensiunile impuse la bordul avioanelor: asigurati-va ca veti lua bagajul in cabina!
2. capacitatea de transport a trolerului: va incapea intregul echipament?
3. garantie si service
4. durabilitate si calitate
5. securitate
6. solutii pentru transportul laptopului


1. Dimensiunile impuse la bordul avioanelor: asigurati-va ca veti lua bagajul in cabina!
Trolerele Think Tank Photo au fost proiectate plecand de la restrictiile de marime ale compartimentelor aflate in avioane, astfel incat pentru un spatiu dat sa maximizeze capacitatea interioara. Scopul este simplu: fotografii vor sa isi tina echipamentul lor scump in singuranta, langa ei, tot timpul. Asta inseamna ca trolere lor trebuie sa se supuna reglementarilor privind bagajele de mana ale companiilor aeriene, altfel mult-pretuitul lor echipament va trebui trimis la cala. In timpul testarii gentilor, am calatorit cu produsele noastre pe zboruri din intreaga lume, si am facut poze pentru a le impartasi. Noi stim ca a vedea inseamna a crede. Chiar daca nu exista un standard clar definit al bagajelor ce pot fi luate in cabina, exista cateva marimi comune care indeplinesc majoritatea cerintelor.


De indata ce trolerul dumneavoastra se afla la bord, puteti sa fiti siguri ca o sa incapa in compartimentele de deasupra capului dumneavostra sau sub scaunul din fata.


Mai jos sunt cateva poze cu trolere Think Tank Photo in timpul unor zboruri adevarate.


00_Think_Tank_Photo.jpg


Amplasarea trolerului in compartimentul de deasupra capului
In majoritatea avioanelor, trolerul intra cu usurinta drept, aceasta fiind si metoda de stocare preferata. Nu uitati sa aveti rotile orientate spre exterior. Capacele se muleaza in jurul rotilor cand acestea sunt inchise. Ridicarea si coborarea trolerului sunt facilitate de prezenta unui maner in partea de jos a gentii.
Nota: in fotografia de mai sus trolerul este plasat cu rotile spre interior.


01_Think_Tank_Photo.jpg


Asezarea trolerului in lungul compartimentului de bagaje
Unele avioane au compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor mai inguste, astfel incat bagajele trebuie asezate pe lung. Trolerele Think Tank incap fara probleme si in aceasta situatie.


02_Think_Tank_Photo.jpg


Asezarea trolerului sub scaunul din fata
Daca din orice motiv nu mai exista spatiu in compartimentul de deasupra scaunelor, trolerul trebuie sa incapa sub scaunul din fata - cum se vede in imaginea de mai sus.


2. Capacitate de transport a trolerului: va incapea intregul echipament?
Cand calatoresti, in general iti doresti sa pui cantitatea maxima de echipament in cea mai mica geanta.


Interiorul unui troler Think Tank este conceput in jurul manerului care merge doar pana la jumatatea gentii. Astfel se maximizeaza marimile din compartimentele de jos si din lateral si permite parasolarelor de la obiectivele mari (cum ar fi 300 2.8, 400 2.8 si chiar 600 4) sa incapa fara probleme.


Mai jos sunt cateva configuratii folosite de fotografi pentru geanta Airport International V2.0. Observati cum separatoarele nu sunt tot timpul in aceeasi pozitie si sunt reconfigurate in functie de nevoile fotografului si echipamentul pe care acesta il are.


Kit complet cu un tele 300 2.8


03_Think_Tank_Photo.jpg


Acest troler poate transporta o cantitate impresionanta de echipament foto - un kit complet pentru majoritatea fotografilor: doua body-uri pro, doua blituri, doua declansatoare radio, un 16-35 2.8, un 24-70 2.8, un 70-200 2.8, un 300 2.8 si multe altele. Este important de retinut ca body-urile au loc cu obiectivul atasat sau detasat.


Super tele-uri de 400 2.8 si 500 f4


04_Think_Tank_Photo.jpg


Obiectivele mari, cu parasolar, cum ar fi 400 2.8 sau 500 4, incap in trolerele Think Tank. Sistemul manerului are un design unic astfel incat manerul nu se intinde pe toata lungimea gentii. Rezultatul este un spatiu mai profund in partea de jos a trolerului care permite incarcarea de mai mult echipament foto. In aceasta imagine este un kit "standard" de sport, cuprinzand un 400 2.8, un 70-200 2.8, un obiectiv wide, doua body-uri DSLR, si bineinteles un Pixel Pocket Rocket.


Buzunare pe interiorul flapsului principal


05_Think_Tank_Photo.jpg


Buzunarele interioare sunt ideale pentru a transporta in mod organizat legitimatii, harti, pixuri, acreditari, manuale de instructiuni, carnetelul de notite si alte accesorii esentiale. Doua detalii foarte importante sunt snururile atasate sliderului fermoarului si faptul ca sliderele se retrag intr-un locas special pentru a proteja echipamentul foto din interior cand flapsul este inchis.


O alta modalitate de a determina care troler se muleaza cerintelor dumneavoastra specifice, este de a analiza cum fotografii de sport sau de eveniment isi configureaza echipamentul. Fotografia de sport presupune ca fotograful sa transporte mult echipament, dintr-un spectru larg, astfel incat de multe ori incearca sa beneficieze la maximum de ceea ce le ofera un troler.


Fotografie de sport - Baschet


06_Think_Tank_Photo.jpg


Echipament: 300mm f2.8 / kit SLR. Imagine transmisa de Robert Hanashiro, USA Today.


Fotografie de sport - Baseball


07_Think_Tank_Photo.jpg


Echipament: 400 mm f2.8 / kit SLR. Imagine transmisa de Brad Mangin, freelancer Sports Illustrated.


Fotografie de eveniment


08_Think_Tank_Photo.jpg


Echipament: Nikon 200mm f2.0 AFS VR si kit complet. Imagine transmisa de Jeff Snyder.


Fotografie de sport


09_Think_Tank_Photo.jpg


Echipament: 400 mm f2.8/ kit SLR. Imagine transmisa de John Mabanglo, EPA.


3. Garantie si service
Ca sa fim sinceri, trolerele sunt utilizate intens indiferent de brand, iar partile mobile se vor uza. Asa ca daca ceva se va rupe, vrei sa fi sigur ca poate fi reparat sau inlocuit rapid si fara probleme.


Think Tank ofera proprietarului original garantia si asigurarea gentii impotriva oricaror defecte materiale sau legate de constructia acesteia. Daca aveti orice problema cu geanta, va rugam sa ne contactati la info@thinktankphoto.ro inainte de a ne trimite geanta in service.


Deservirea fotografilor - ne mandrim cu faptul ca ajutam fotografii sa realizeze fotografii, nu sa depuna plangeri la biroul de relatii cu clientii. Echipa noastra de service clienti este operata de oameni adevarati - fotografi - care sunt disponibili la telefon si email.


4. Durabilitate si calitate
Designerii nostri au consultat sute de fotografi profesionisti care au cumulat milioane de kilometri de calatorii in timpul muncii. Cu ajutorul lor am creat urmatoarele functii:


10_Think_Tank_Photo.jpg


Roti inlocuibile si incastrari inalte ale rotilor: Rotile pot fi inlocuite din exteriorul gentii cu o cheie tip imbus. Design-ul lor deschis previne prinderea pietricelelor si a altor obiecte in roata. Cu privire la incastrarea rotilor (bariera care protejeaza zona de deasupra rotilor) acestea sunt create cu gandul de a proteja restul trolerului. Daca ati tras vreodata un troler in sus pe scari stiti ce vulnerabila este aceasta zona.


11_Think_Tank_Photo.jpg


Maner inlocuibil: Sa fim seriosi - fotografii cara zeci de kilograme de echipament in gentile lor. Si mai mult de atat, fotografii isi folosesc gentile zilnic si nu doar o data la cateva luni. Chiar si doar acesti doi factori duc la o uzura considerabila asupra manerului gentii. Din acest motiv manerele sunt proiectate in asa fel incat sa permita inlocuirea lor oricand este nevoie. De asemenea testam manerele foarte mult pentru durabilitate ca sa fim siguri ca rezista utilizarii frecvente.


12_Think_Tank_Photo.jpg


Fermoare - La orice geanta care este folosita zilnic fermoarele sunt de obicei prima piesa care cedeaza. De fapt, motivul principal pentru care gentile se strica, indiferent de producator, este slaba calitate a fermoarelor.


La toate produsele Think Tank sunt folosite doar fermoare YKK RC-Fuse, acestea fiind cele mai bune fermoare la nivel mondial. Fermoarele YKK RC-Fuse sunt realizate prin topirea firului de material in "dintii" fermoarului, astfel existand o rezistenta sporita la abraziune. De asemenea, la produsele Think Tank se folosesc fermoare placate cu nichel deoarece sunt foarte durabile si nu exista efectul de "vopsea sarita", cum se intampla la fermoarele vopsite.


5. Securitate
Echipa de designeri Think Tank face tot ce le sta in putinta pentru a proteja echipamentul fotografilor impotriva furtului sau a pierderilor. Trolerele Think Tank Photo beneficiaza de o serie de accesorii de securitate:


13_Think_Tank_Photo.jpg


Lacat TSA cu cifru pentru fermoarul principal
Se intampla frecvent ca fotografii sa fie nevoiti sa-si lase in urma o parte sau tot kitul foto. Este absolut vital ca in aceste momentul echipamentul sa fie asigurat impotriva furtului. De aceea, fermoarul principal beneficiaza de lacat cu cifru.


14_Think_Tank_Photo.jpg


Cablu si lacat in partea din spate
Cablul si lacatul din partea din spate pot fi folosite pentru a lega trolerul de obiecte solide. Acest sistem este foarte eficient daca trebuie sa lasati trolerul pentru o perioada de timp in media-room, sala de ceremonii, camera de hotel sau in alta zona cu acces liber.


15_Think_Tank_Photo.jpg


Cablu si lacat frontal
Cablul si lacatul aflate in partea frontala va permit sa legati un laptop in buzunarul frontal al trolerului, astfel, laptopul este securizat dar poate fi accesat usor in caz de necesitate.


16_Think_Tank_Photo.jpg


Pacuta de identificare
Fiecare troler are incastrat o placuta de identitate pe care este inscriptionata o serie unica. Aceasta serie poate fi inregistrata la adresa: www.thinktankphoto.com/lostandfound - daca trolerul este pierdut sau furat, seria unica poate fi de folos pentru a va recupara trolerul.


18_Think_Tank_Photo.jpg


6. Solutii pentru transportul laptopului
Seturile de despartitoare scunde (disponibile pentru trei modele de troler) creeaza un spatiu suplimentar in partea superioara a fiecarei genti. Aceasta este o alternativa la transportul laptopului in buzunarul extensibil din partea frontala sau pe manerul extins al gentii. Amplasarea laptopului in interiorul trolerului mentine marimea exterioara neschimbata si nu va duce la considerarea laptopului ca un obiect luat in plus in cabina. Puteti transporta cu incredere echipamentul si laptopul dumneavoastra la bordul avionului.


Concluzii
Trolerele Think Tank au fost create cu ajutorul fotografilor profesionisti. Sunt gandite pentru a rezolva necesitatile inerente calatoriilor, specifice fotografilor.
Trolerele sunt rectangulare pentru a putea acomoda cantitatea maxima de echipament si sunt proiectate pentru a putea fi luate in cabina avioanelor. Trolere sunt negre si prezinta un design profesional, fara insa a iesi in evidenta si a transmite: "Sunt plina cu echipament fotografic in valoare de mii de euro!"


Think Tank Photo are in oferta 4 trolere care sa intruneasca cerintele generale de calatorie, cat si constrangerile impuse de zborul cu avionul. Fiecare dintre trolere este conceput astfel incat sa corespunda pe deplin criteriile mentionate anterior.


19_Airport_AirStream_Think_Tank_Photo.jpg


Airport Airstream
Calatoriti cu un avion mic? Acest troler corespunde cerintelor pentru a putea fi asezat sub scaunul din fata in avioanele de mici dimensiuni. Poate transporta un obiectiv de pana la 400mm, mai multe body-uri DSLR alaturi de mai multe obiective si accesorii.


20_Airport_International_Think_Tank_Photo.jpg


Airport International V2.0
Professional Photographer Magazine a acordat premiul de "Hot One Award" acestui troler, motivandu-si decizia astfel: "Acesta este primul troler mare care indeplineste toate restrictiile de acces la bord pentru zborurile internationale." Poate transporta un obiectiv de pana la 500mm, mai multe body-uri DSLR alaturi de mai multe obiective si accesorii.


21_Airport_Security_Think_Tank_Photo.jpg


Airport Security V2.0
Acest troler de mari dimensiuni este renumit pentru faptul ca poate adaposti o cantitate impresionanta de echipament, in acelasi timp respectand majoritatea restrictiilor impuse de companiile aeriene pentru zborurile interne in SUA. Poate transporta un obiectiv de pana la 600mm, mai multe body-uri DSLR alaturi de mai multe obiective si accesorii.


22_Airport_TakeOff_Think_Tank_Photo.jpg


Airport TakeOff
Airport Takeoff vine cu noi standarde in conceptul de rucsac-troler. Think Tank Photo a venit cu o solutie de transportat care combina portabilitatea unui rucsac cu avantajele oferite de un troler. Poate gazdui obiective de pana la 300mm f2.8, alaturi de un set complet de obiective.


Trolerele, rucsacurile si gentile Think Tank Photo sunt disponibile in Romania la www.f64.ro, www.fotohobbyshop.ro, www.fotogear.eu, www.lumenstudio.ro, www.genti-rucsaci.ro.


© Radu Mitrache
www.thinktankphoto.ro
august, 2011
Foto-Magazin.ro

 

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate