Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Manfrotto MY - trepiedele pentru DSLR-uri entry si middle level

Orice fotograf pasionat sau profesionist stie deja ceea ce reprezinta Manfrotto, insa atunci cand vine momentul alegerii unui trepied, foarte multi se afla in dificultate din cauza multitudinii de modele existente pe piata. Aceasta problema apare in mod special in randul fotografilor pasionati care de cele mai multe ori au un aparat foto DSLR entry sau middle level si folosesc de regula, un obiectiv cu zoom normal si in unele cazuri un obiectiv cu zoom pana la 200 - 300 mm. Acestei categorii ii este cel mai greu sa aleaga un trepied bun si potrivit pentru aparatul lor.


Manfrotto_My_02.jpg


De aceea, Manfrotto, special pentru fotografii pasionati evidentiaza doua modele considerate a fi cele mai complete din punct de vedere tehnic dar si cele mai accesibile din punct de vedere finainciar, fara a face insa rabat de la calitate.
In alegerea acestor doua modele au stat la baza cateva criterii de baza pe care toti fotografii le urmaresc de obicei atunci cand isi cauta un trepied:
- stabilitate: pentru ca trebuie sa sustina obiective cu zoom de pana la 200 - 300 mm;
- usor in greutate: pentru ca nimanui nu-i place sa duca kilograme in plus;
- durabil in timp: pentru ca, spre deosebire de camere a caror tehnologie se uzeaza moral dupa 2 - 3 ani, la trepiede insa, in esenta tehnologia este aceeasi chiar si dupa 5 - 6 ani, tocmai de aceea un trepied trebuie sa fie durabil in timp.


Sigur, mai sunt si alte criterii care conteaza pentru fotografi cum ar fi capetele 3-D cu control in 3 axe, coloana centrala ultrarapida si detasabila pentru fotografii macro, manevrabilitate maxima a trepiedului, criterii pe care aceste trepiede le indeplinesc cu succes.


1. Manfrotto 7301YB
Trepiedul foto Manfrotto 7301YB este unul dintre modele dedicate posesorilor de aparate foto DSLR middle level (De ex.: Nikon D80 - D90, gama Canon 500D -550D sau altele din gama middle level) cu obiective zoom de pana la 300mm.


Manfrotto_My_03.jpg


Tinand cont ca un DSLR "midlle level" impreuna cu un zoom cantaresc in jur de 1,5 kg, trepiedul Manfrotto MY 7301YB este perfect prin caracteristicile pe care le ofera, deoarece poate sustine cu succes 3,5 kg in centrul virtual de greutate (calculat de Manfrotto la 12,5 cm deasupra placutei), excentric fata de axul coloanei (aparatul foto este pozitionat pe vericala pregatit pentru poze tip portret).


Manfrotto_My_04.jpg


Ce inseamna acest lucru? Ei bine, inseamna ca trepiedul Manfrotto MY 7301YB, in realitate, suporta in ax cu coloana coborata, de 3 ori mai mult fata de cele 3,5 kg, mentionate in datele tehnice.


Manfrotto_My_05.jpg


Este bine stiut ca la multe alte branduri, desi in specificatiile tehnice ale trepiedelor greutatea maxima ce o suporta, e mai mare decat greutatea camerei, atunci cand se pozitioneaza aparatul pe verticala, sistemului trepied-camera se rastoarna, deoarece acesti producatori indica doar greutatea maxima in ax, nu in centrul virtual de greutate.


Practic, tot ceea ce trebuie sa stii despre aparatul tau cand iti alegi un trepied Manfrotto, este greutatea camerei, deoarece prin specificatiile oferite, Manfrotto va avea grija ca trepiedul pe care il alegi sa sustina aparatul foto in orice pozitie.


In concluzie, pentru aparatele de mai sus, sau pentru altele cu greutati similare, Manfrotto MY 7301YB ofera stabilitate perfecta indiferent de pozitia aparatului pe trepied, chiar si atunci cand este excentric fata de axul coloanei.


Manfrotto_My_06.jpg


Este confectionat din aluminiu de buna calitate produs conform tehnologiei si experientei de care beneficiaza Manfrotto in cei 40 de ani de experienta. Acest lucru il face sa fie usor in greutate si foarte stabil.


Manfrotto 7301YB are capul 3D inclus.
Capul ofera posibilitate de control pe toate cele 3 axe : tilt frontal - 90 / + 90°; tilt lateral - 0 / + 90° si panoramare 360°.


Manfrotto_My_07.jpg


Manfrotto_My_08.jpg


Manfrotto_My_09.jpg


Manfrotto_My_10.jpg


Manfrotto_My_12.jpg


Manfrotto_My_11.jpg


Manfrotto 7301YB este ideal pentru fotografie macro! Pentru cresterea stabilitatii s-a folosit aluminiu de cea mai buna calitate. De aceea trepiedul nu are nevoie de "spreader" de stabilizare intre picioare. Acest avantaj ofera posibilitatea de a scoate coloana centrala si a o pozitiona cu capul in jos si totodata avand 2 unghiuri diferite de pozitionare ale picioarelor fata de axul coloanei (30° si 60°) este ideal pentru fotografii macro sau pentru a fotografia de la nivelul solului.


Manfrotto_My_13.jpg


Picioarele se desfac usor datorita sistemului cu clapeta.


Manfrotto_My_14.jpg


Pozitionarea picioarelor in cele doua unghiuri disponibile 30° si 60° fata de axul coloanei, se face extrem de simplu prin rotirea inelelor.


Manfrotto_My_15.jpg


Manfrotto_My_16.jpg


Include husa de transport.


Manfrotto_My_17.gif


Include placuta rapida pentru aparat.

 


Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate