Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Gitzo - alegerea profesionistilor

Dintre toate brand-urile de trepiede din lume, Gitzo este cel mai exclusivist dintre ele, reprezentand perfectiunea, nivelul cel mai inalt atins, oferind cea mai mai mare satifactie celor ce isi doresc un trepied foto.gitzo_01.gif


1. Istoricul firmei

Numele marcii Gitzo isi are originea la inceputurile industriei fotografice atunci cand in 1917 un parizian pe nume Arsene Gitzhoven, pasionat fotograf, a inceput fabricarea aparatelor fotografice. Gitzo ramanand unul dintre brandurile foto cele mai vechi in domeniu - 92 de ani. Firma a continuat apoi cu productia de accesorii pentru camere foto pana in cel de-al doilea Razboi Mondial, iar apoi a trecut la fabricarea trepiedelor foto. In 1992 brand-ul Gitzo a fost cumparat de Vitec Group (din care face parte si Manfrotto).gitzo_02.gif


Produsele Gitzo au fost fabricate initial in Franta iar apoi au continuat in fabricile modernizate din Italia, acolo unde se produc si trepiedele Manfrotto in acest moment.gitzo_03.jpg


2. Cercetare

In realizarea acestor trepiede se urmaresc cele mai mici detalii tehnice, iar feed-back-ul venit de la utilizatorii de pretutindeni este folosit in interesul calitatii si in realizarea celor mai bune trepiede si capete. A fi atent la cerintele clientior prin programul special realizat in parteneriat cu unii dintre cei mai buni fotografi ai lumii si continuat in timp vreme de multi ani, i-a adus lui Gitzo acest nemaiintilnit renume.


Datorita acestei politici de cercetare, Gitzo a depasit de fiecare data bariere tehnologice la care alti fabricanti nici nu se gandeau cum ar fi crearea celor 6 straturi ale fibrei de carbon asa numitul Carbon 6X pentru cresterea rexistentei fibrei, in scopul scaderii grosimii peretelui tubului si in final al greutatii trepiedului cu peste 30% fata de alte marci de de trepiede din carbon, crearea capetelor bila de magneziu de mari dimensiuni goale pe dinauntru asa numitele Buble Ball, tratamentul exterior al capetelor bila cu PFTE (Polytetrafluoroethylene) pentru reducerea frecarii si fluidizarea miscarilor, inventarea sistemului G-lock de strangere prin rotatie scurta, sau ALR de antirotatie al picioarelor, prinderea cu forta variabila a placutei in functie de greutatea camerei, etc.


3. Concept

Gitzo urmareste in permanenta si tine cont de sfaturile specialistilor in domeniu incercand ca si pana acum sa puna in aplicare toate ideile venite de la utilizatori pentru a realiza un produs perfect.


Mai mult, pentru a fi mereu inaintea competitorilor ce la copiaza ideile, Gitzo are in totdeauna in departamentul de Cercetare-Proiectare-Dezvoltare solutii inovatoare care sunt puse in aplicare atunci cind alti producatori incearca sa realizeze copii asemanatoare. Astfel, utilizatorul este sigur ca a cumpara un produs Gitzo care inseamna produsul de ultima tehnologie si calitate maxima in domeniu.


4. Productie si tehnologie de fabricatie

Tehnologia folosita la realizarea produselor Gitzo respecta standardele TUV sau ISO Europene, cele mai severe din acest punct de vedere din lume. Un exemplu de aratat este greutarea maxima suportata de un cap bila Gitzo.


Aceast indicator de performanta ia in considerare Centrul de Greutate Virtual al capului si al camerei foto cu teleobiectiv ca fiind pozitionat la 12 cm deasupra nivelului placutei, astfel incit in pozitia pe verticala a camerei, excentrica cu axul coloanei in sistem cap-camera-teleobiectiv de xKg sa aiba perfecta stabilitate.gitzo_04.gif


Aceasta metoda foarte severa de calcul, ofera clientului o valoare reala a portabilitatii capului, spre deosebire de alti producatori care urmarind doar interese de marketing, calculeaza greutatea maxima la nivelul placutei, calcul gresit in conditii de utilizare deoarece valorile prezentate in fisele tehnice in realitate sunt de 2,5 ori mai mici in conditii reale de utilizare.gitzo_05.jpg


Altfel spus un cap Gitzo care declara 12 kg greutate maxima reala suportata , de fapt la nivelul placutei poate suporta o greutate de 30Kg in axul coloanei.


5. Materiale

Gitzo a cautat intotdeauna materiale noi, mai usoare, pentru a le folosi in procesul de fabricatie, scopul urmarit fiind acela de a usura trepiedele si a mari rigiditatea pentru cresterea robustetii si portabilitatii lor. Printre materialele folosite ce le au facut celebre se numara carbonul sau magneziul (mai usor cu 36% decit aluminiul), mai sunt si cele exclusiviste precum bazaltul, titaniul si Soulid 238, un marerial compozit creat de Gitzo la fel de robust ca magneziul dar cu 30% mai usor.gitzo_06.jpg


Si alti producatori au inceput sa foloseasca carbonul sau magneziul, dar neavand procesele de fabricatie atat de dezvoltate precum Gitzo, calitatea produselor obtinute nu este nici pe departe comparabila cu cea oferita de Gitzo.gitzo_07.jpg


6. Produse


Gitzo ofera o gama variata dar creata in mod special pentru fotografii care iubesc drumetiile.
De aceea, la Gitzo clientii pot gasi gama denumita Mountaineer, gama Explorer, Traveler, Ocean sau Bird Watching.gitzo_08.gif


gitzo_09.gif


gitzo_10.gif7. Codificarea Gitzo

Pentru intelegerea Gamei variate de trepiede da la Gitzo trebuie sa descoperim secretul codului Gitzo care odata aflat usureaza clasificarea intregii game de trepiede si ofera utilizatorului informatii clare pentru alegerea trepiedeului dorit.


Pentru exemplificare am considerat codul GT2541 LVL:


1. Prima litera (G) vine bineinteles de la marca: Gitzo.


2. A doua litera reprezinta produsul. Acesta poate fi:

- T - Trepied,

- M - monopied,

- H(head) - cap,

- B - booms,

- K - kituri complete,

- S(special) acesorii precum placute, coloane rapide sau melcate,

- C(carry) - genti sau alte sisteme de transportare,

- A(apparel) pentru imbracaminte ce poarta inscriptia Gitzo cum ar fi tricouri, sepci dar si veste profesionale sau hanoracesau veste specializate , etc.


3. Numarul din al treilea rind numit si seria 00, 0,1,2,3,4,5 este de fapt o catalogare a produselor in functie de grosimea primului tub al piciarelor incepind de la nivelui platformei sau mi bine spus imparte gabaritul produselor in citeva clase de dimensiuni.


4. Urmatorul este un numar ce reprezinta materialul din care e fabricat trepiedul sau capul. Si anume:

- 3 pentru Aluminiu,

- 5 pentru carbon,

- 7 pentru magneziu,

- 8 pentru basalt.


5. Al cincelea index reprezinta numarul de trepte sau de extensii in cazul trepiedelor, sau tipului de cap respectiv:

- 8 pentru center ball head,

- 5 pentru off center ball head,

- 7 pentru capetele 3D cu minere ce actioneaza independent in cele 3 planuri.


6. Ultima cifra o reprezinta al catelea model din seria respectiva.


7. In fine ultimile litere indica ori grupul sau gama din care face parte produsul respectiv, ori o caracteristica de performanta a produsului si anume:

- M- mounteineer,

- T - traveler,

- EX- explorer,

- V- vintage,

- O - ocean,

- G- geared (coloana cu cremaliera),

- S - systematic,

- LVL- leveling,

- QR- quick release,

- L - long, etc


Asadar cind vorbim de Gitzo vorbim de produse perfect realizate, la standarde severe de calitate care se adreseaza cunoscatorilor, fiind cu adevarat "Le choix des professionnels".

gitzo_11.gif

Descarca documentatie

 

Viziteaza site GITZO

 

Photosetup
septembrie, 2009
Foto-Magazin.ro

 

Bookmark and Share

Comentarii:

Florin Stan - 17 Sep 2009, ora 21:35
Ne spuneti la punctul cinci (5) ca: "Al cincelea index reprezinta numarul de trepte sau de extensii in cazul trepiedelor, sau tipului de cap respectiv: - 8 pentru center ball head, - 5 pentru off center ball head, - 7 pentru capetele 3D cu minere ce actioneaza independent in cele 3 planuri." Ori, in exemplul dumneavoastra, al cincilea caracter este cifra 4 (patru), care nu apare in lista data de autorul articolului. Si atunci va intreb ce inseamna cifra 4 in codificarea Gitzo?

Valeria Galea - 20 Sep 2009, ora 06:51
Va multumesc pentru comentariu. Nu e nici o gresela. Asa cum am spus : al 5-lea index, in cazul trepiedelor (respectiv 4 in cazul nostru), reprezinta nr de extensii (nr de trepte) ale picioarelor. Enumerarea cifrelor date ca exepmplu, cum bine ati remarcat si in care nu apare cifra 4, se refera la capetele de trepied. Iata cum ar arata in acest caz codificarea unui cap: GH2750QR. Cu alte cuvinte:a 5-a cifra in cazul trepiedelor reprezinta nr de trepte iar in cazul capetelor reprezinta tipul de cap.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate