Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Lensbaby 2.0

Cuprins:

1. Introducere
2. The Original Lensbaby
3. Lensbaby 2
4. Lensbaby 2 - caracteristici tehnice si concluzii
4. Lensbaby 3G
6. Galeria de imagini Lensbaby Original
7. Galeria de imagini Lensbaby 2
8. Galeria de imagini Lensbaby 3G

Articol sponsorizat de:

f64_banner.jpg

Dupa succesul neasteptat repurtat cu primul obiectiv, Craig Strong a lansat versiunea a doua Lensbaby, botezata "2.0" si pentru ca luminozitatea sa este f:2 Creatorul seriei Lensbaby declara: " ... in comparatie cu prima generatie, Lensbaby 2.0 beneficiaza de o luminozitate mai mare, de o rezolutie imbunatatita si de un sistem nou de fixare al inelului de diafragma, care usureaza mult schimbarea ei".

lensbaby20.jpg

Ce gasiti in pachet?
Intr-un ambalaj mai colorat, veti gasi obiectivul cu doua capace: unul posterior, din plastic, si unul anterior, metalic, pe care este inscris, mare: "Lensbaby 2.0".
Ca si la versiunea originala, inelele de diafragma sunt pastrate intr-o caseta care se prelungeste cu o parghie pentru extragerea inelelor.
In plus, obiectivul este adapostit acum intr-un saculet de panza si aveti la dispozitie si o periuta Cell-Klear pentru curatirea obiectivului, de la Lenspen.

lensbaby23.jpg

Modificarea ariei de claritate
Cresterea luminozitatii obiectivului permite ca, la diafragma maxima (f:2) zona de claritate din imagine sa fie relativ mica, restul campului fiind redata flou. In modul deja cunoscut, fotograful poate alege in ce zona a cadrului sa fie zona de claritate: in centru sau spre periferie.
Prin utilizarea inelelor de diafragma (f: 2,8 4 5,6 si 8) pata de claritate se extinde treptat pana aproape pe intreg cadrul.

lensbaby21.jpg

Sistem optic ameliorat
Lensbaby 2.0 este un obiectiv format din doua lentile (dublet) din care una este slefuita din sticla cu indice mare de refractie. Sistemul optic este tratat antireflex.
Noua formula optica permite o rezolutie sporita in zona de claritate si ofera fotografului posibilitatea de a obtine mariri mai mari ale imaginilor realizate.

Ameliorarea sistemului de contentie al inelului de diafragma
Spre deosebire de versiunea originala, unde inelul de diafragma era imobilizat printr-o garnitura de cauciuc, versiunea Lensbaby 2.0 utilizeaza trei magneti puternici localizati in fata primei lentile. Inelul de diafragma este atras si fixat in aceasta pozitie. Fixarea este suficient de buna pentru ca inelul diafragmei sa nu cada chiar daca obiectivul sufera mici socuri mecanice.

lensbaby22.jpg

Localizarea magnetilor este in asa fel calculata incat inelul pluteste la circa 3 mm in fata primei lentile. Aceasta usureaza scoaterea inelului si fereste de zgarieturi obiectivul.

< - Pagina precedenta . . . . . Pagina urmatoare - >

Bookmark and Share

Comentarii:

motanelu curios - 14 Sep 2006, ora 10:10
E clar ca axa optica nu mai este perpendiculara pe senzor, ca la ob obisnuite. Asta nu da si distorsiuni de perspectiva, mai ales daca unghiul este semnificativ (sa zicem peste 10 grade)?

Calin-Stefan Ragalie - 14 Sep 2006, ora 14:07
Evident! Alaturi de intreaga gama de distorsiuni optice... dar tocmai asta-i sharmul!

motanelu curios - 15 Sep 2006, ora 00:26
mersi! o sa caut si eu p net sa vad cam ce iese. daca ai link-uri la indemina- multumesc anticipat.

Calin-Stefan Ragalie - 15 Sep 2006, ora 07:32
http://www.lensbabies.com/pages/gallery.php

delafluviu guzi - 26 Sep 2006, ora 20:30
ca inceput ... multzumiri pentru articol. Am o intrebare :...oare cum lucreaza "inventzia asta", pusa pe o montura cu burduf, pentru macrofotografie ?...va fi mai dificila focalizarea cred,dar si spectacolul pe masura...

Calin-Stefan Ragalie - 26 Sep 2006, ora 20:49
Exista si o lentila convertoare close-up! Intr-adevar, focalizarea va fi dificila, avind in vedere campul foarte mic de profunzime.

dunarea albastra - 18 Jan 2007, ora 21:31
conceptul nu este nou.numai ca ei vor sa para inovatori.nu este decat un obiectiv tilt&shift simplificat cu optica proasta canon au dar preturile sunt prohibitive.arax foto au niste obiective mai accesibile 350-450 de dolari pe diverse monturi dar optimizate pentru canon.cu astea obtii rezultate profesioniste. daca vreti sa aveti un obiectiv tilt and shift neaparat puteti opta pentru acest adaptor interesant oferit tot de arax foto dar intrebati daca au si adaptoare pentru aparatele voastre http://araxfoto.com/accessories/shift/ costa doar 80 de dolari.eu am cumparat de la ei obiective pentru format mediu si au marfa buna.din cate am inteles si kiev urile lor sunt mult mai bune decat originalul

roth robert - 14 Apr 2007, ora 23:11
de ce sa fol un lensababy cand pot sa fac asta in photoshop??? mai bine mult mai bine!!! si pt aia care zic ca faci din obiectiv fara sa modifici -> whatever bah!! deci atai doar de chici sa inteleg alta folosinta nu are right??? bah!!

vali pana - 06 Nov 2007, ora 09:16
Aceeasi treaba o faceam acum 30 de ani cu o lentila gaurita pusa in fata obiectivului.Cine vrea poate sa incerce!

Alin Petrus - 27 Mar 2008, ora 08:34
""De ce sa ne complicam? s-ar putea intreba unii... nu e mai comod sa stau in fata calculatorului si sa "aranjez" cum imi place mie claritatea?"...Dar sa-i lasam pe ei sa se ocupe de grafica pe calculator si noi sa ne ocupam cu fotografia..." - vai cat de adevarat! si cu asta s-a spus totul. Le recomand celor care vor sa scoata efectele in programe de editare sa invete 3DMax si sa lase aparatele deoparte... Asa vor fi mai impliniti. Cei care vor sa faca foto insa, sa faca foto atunci...

George Danielescu - 23 Jun 2009, ora 12:47
Obiectivele Lensbaby se pot folosi si pe aparatele tip rangefinder?

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate