Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Hensel a lansat Expert Pro si Plus de 1000Ws

Dupa succesul inregistrat in anul 2005 cu gama Expert PRO si PRO PLUS de 250Ws si 500Ws, anul acesta Hensel a lansat in aceeasi gama blitz-urile: EXPERT PRO si PRO PLUS (cu RADIO SLAVE INCORPORAT) de 1000Ws, cu variatia intensitatii luminoase intr-o plaja de 6 diafragme.

expert-1000.jpg

Dintre cele mai importante caracteristici tehnice mentionam:

a) FC - o caracteristica specifica blitz-urilor HENSEL - lampa de modelare se stinge imediat ce blitz-ul a fost declansat si s-a descarcat si se reaprinde imediat ce sistemul de blitz este gata incarcat pentru a declansa un nou flash. Aceasta caracteristica este foarte utila daca blitz-ul este folosit ca lumina de contur sau daca in studio este un zgomot de fond care nu permite auzirea semnalului sonor de incarcare a blitz-ului. Aceasta va scuteste de o surpriza neplacuta atunci cand veti developa filmul foto utilizat si veti constata ca unul din blitz-uri nu a functionat la capacitate maxima nefiind incarcat in momentul in care ati declansat. Aceasta functie poate fi activata sau dezactivata, dupa preferinte.

b) Slave Radio (doar la modelul Expert Pro Plus) slave-ul incorporat poate fi dezactivat. In acest fel, alte blitz-uri existente in studio in momentul declansarii nu vor influenta blitz-ul fortandu-l sa declanseze automat prin simpatie. Aceasta functie mai prezinta avantajul controlului deplin si atunci cand fotografiati evenimente publice si va permite declansarea cu ajutorul unui cablu sincron sau a unui dispozitiv de comanda in infrarosu. La modelul Expert Pro Plus slave-ul Radio functioneaza si ca telecomanda pentru modificarea puterii blitului sau a lampii de modelare.

c) Slave-ul incorporat: cu un slave incorporat, blitz-ul monobloc EXPERT poate declansa automat de la alt alt blitz. Slave-ul este o fotocelula foarte sensibila la lumina de blitz, dar in acelasi timp este configurat in asa fel incat a nu se declansa accidental influentat fiind de lumina ambienta.

d) Buton de pornire / oprire cu atentionare data de o lumina fluorescenta.

e) Buton pentru test de blitz.

f) Confirmare audio la incarcarea blitz-ului.

g) Martor al starii de incarcare ne arata printr-o lumina verde cand blitz-ul este incarcat deci este gata de declansare. Lumina se face rosie atunci cand blitz-ul este descarcat sau cand blitz-ul este conectat la o sursa de curent mai mica decat nivelul de putere necesar. De asemenea functioneaza si ca un semnal de alarma pentru momentele in care blitz-ul este supraincalzit. Se aprinde becul rosu atunci cand intreg sistemul de blitz intra in procesul de racire datorat ventilatorului si in tot acest timp el se inchide temporar, protejand astfel tot sistemul la supraincalzire. Dupa o scurta ventilatie sistemul de blitz se deschide automat si lumina rosie devine verde fiind gata de declansare. Aceasta masura de siguranta ne asigura ca sistemul de blitz nu va fi deteriorat sau ars in timpul functionarii prelungite sau in cele mai grele conditii de funtionare.

h) Variatia puterii blitz-ului - puterea blitz-ului poate fi ajustata in intervalul a 6 diafragme. Butonul permite modificari precise, in trepte de 1/10 dintr-o diafragma, lucru care garanteaza o ajustare exacta. Display-ul digital de afisare al puterii blitz-ului este iluminat si este vizibil si pe intuneric in conditii de studio.

i) Ajustarea modului de functionare a luminii de modelare, care poate functiona in trei moduri :
1. Prop - proportional cu puterea luminii de blitz, reprezentand o mare precizie stabilita automat de catre sistemul de blitz. In acest fel va scuteste de o aliniere complicata si imprecisa a doua surse de lumina diferite. Prin acest mod sigur de a controla lumina, suntem siguri ca atunci cand fotografiem un subiect rezultatul va fi optim. Cu alte cuvinte, "what you see is what you get!".
2. OFF - lampa de modelare poate fi oprita independent de lumina de blitz.
3. Full - permite functionarea independenta a lampii de modelare la putere maxima De exemplu: pentru controlul profunzimii de camp.
4. Auto redusa: se poate regla durata de functionare a lampii de modelare la putere maxima pe o perioada prestabilita, iar daca blitzul nu este folosit, lumina de modelare se reduce automat la o valoare mica astfel incit sa nu incalzeasca blitz-ul in mod nejustificat sau sa solicite ventilatorul. Lampa de modelare are o putere de 300w si este este usor de inlocuit de catre utilizator.

j) Sistemul APD - un sistem care permite descarcarea automata a condensatorului, fara declansare, atunci cand scadem puterea blitz-ului.

k) Priza pentru cablu sincron: priza standard tip PC, de 6.3 mm. Poate fi folosit atat un cablu sincron cat si declansarea cu ajutorul unui dispozitiv infrarosu.

l) Becul de blitz: este economic, puternic si usor de inlocuit de catre utilizator. Ofera o lumina de blitz foarte puternica cand blitz-ul este folosit cu un reflector de tip Maxi Soft sau Long Horn.

m) Geamul de protectie: este amovibil, fiind totodata independent de forma lampii de blitz; are un rol de protectie a lampii de blitz si a celei de modelare, reprezentand in acest mod o caracteristica importanta de siguranta. Exista o varietate mare de tipuri de geamuri de protectie capabile de a schimba temperatura de culoare si calitatea luminii in functie de preferintele fotografului. Pot fi adaptate geamurile cu efect de gheata pentru obtinerea unei luminii difuze, tratate diferit in functie de temperatura de culoare dorita - mai calda sau mai rece.

Alte caracteristici:
- Schimbarea simpla si rapida a lampii de blitz si a lampii de modelare, fara interventii ale unui agent de service autorizat.
- Mecanism rapid de schimbare a accesoriilor: acest mecanism permite printr-o singura miscare a butonului, schimbarea rapida a oricaror accesorii, de la reflectoare, grid-uri sau voleuri la softbox-uri, intr-o secunda!
- Lampa de modelare (bec cu halogen 300 W) furnizeaza o lumina continua, puternica si stralucitoare, pentru oricare dintre aceste tipuri de blitz-uri monobloc.
- Ventilator incorporat - acest ventilator puternic si foarte rezistent garanteaza functionarea blitz-ului pe o perioada lunga de timp si in conditii extreme.
- Adaptor pentru stativ: monoblocul EXPERT PRO/PLUS poate fi inclinat la 160 de grade si rotit 360 de grade.
- Suportul de umbrele incorporat poate sustine umbrele cu manere intre 5mm si 10mm. Umbrelele pot fi atasate usor fara a fi necesara prinderea in surub. Fiind fabricat din metal asigura o strangere solida si este rezistent si la accesorii mai grele.
- Carcasa din aluminiu il face usor, elegant si rezistent chiar si la folosirea zilnica in conditii de transport dintr-o locatie in alta.
- Manerul: permite pozitionarea cu usurinta a blitz-ului in orice directie.

Hensel Expert PRO si PRO PLUS sunt fabricate in Germania si au o garantie de 3 ani.

Model: EXPERT PRO 1000W
Caracteristici tehnice
Energie inmagazinata
1000 J
Diafragma (la 1m, 100 ASA)
f:90,7
Lampa de modelare
300 W
Reincarcare pana la 100%
2,1 s
Reincarcare pana la 1/32
0,45 sec
Durata blitz-ului (t 0.1)
1/600 sec
Durata blitz-ului (la t 0.5)
1/2.000 sec
Ajustarea puterii blitz-ului
Pe display digital, 6 diafragme in trepte de 1/10 IE.
Ajustarea puterii lampii de modelare

Full
Off
Prop
Autoredusa

Greutate
3,9 kg
Dimensiuni exterioare
39,5 x 15 x 23 cm
Pachetul contine
Bec de blitz,
Lampa de modelare,
Cablu de alimentare,
Cablu sincron,
Adaptor stativ,
Geam de protectie si
Capac de protectie pentru blitz.

Achizitionat in kit are 14% discount fata de pretul de lista .

Detalii la www.photosetup.ro
Reprezentant Hensel in Romania - SIMUS Trading
Tel: 021.411.65.30, e-mail: office@simus.ro
Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate