Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

BLITZ-URI PROFESIONALE - HENSEL

Acoperind un numar mare de utilizatori - de la semi-profesionisti (Hobby) , pana la cei mai familiarizati cu arta fotografica – fotografii profesionisti, HENSEL ofera cea mai larga gama de blitz-uri, generatoare de putere, blitz-uri cu alimentare de la baterie (PORTY) si o multitudine de accesorii interschimbabile.

Caracteristici generale


Blitz-urile HENSEL sunt fabricate in Germania din componente de inalta calitate si carcasa de metal durabila in timp si rezistenta la intemperii, avand puteri de la 125 W pana la 6000 W.

Gama CONTRA E este gama cea mai familiara dintre blitz-urile HENSEL, deoarece este sistemul perfect atat pentru un fotograf amator serios cat si pentru un fotograf profesionist.

Blitz-ul CONTRA E este creat pentru a lucra eficient, prin calitatile sale oferind solutia perfecta pentru o fotografie reusita.

Aceste blitz-uri pot fi utilizate cu succes intr-un studio mediu atat pentru fotografia de persoane, cat si pentru fotografia de produs. Plaja larga de reglare continua a puterii in 5 trepte (1-1/16), timpul rapid de reincarcare dupa declansare, precum si o multitudine de accesorii pentru controlul luminii, fac din acest tip de blitz cel mai bine vandut produs din gama. Oferind multe facilitati pentru controlul lumnii, CONTRA E este disponibil in 3 variante de putere: 250, 500, 1000 Ws

Tabel comparativ intre puteri:

CONTRA E
250 Ws
500 Ws
1000 Ws
Versiunea pentru 230V:
Code No.8801
Code No.8811
Code No.8841
Energie inmagazinata:
250J
500J
1000J
diafragma la 1m,100 ASA (Sau Nr.Ghid*):
64.4
90.4
90.7
Lampa de modelare Code No.128:
300W
300W
300W
Reincarcare pana la 100%
1,2s
2,1s
1,75s
Reincarcare pana la 1/16%
0,3s
0,6s
0,5s
Durata blitz-ului la t 0.1:
1/600s
1/400s
1/500s
Durata blitz-ului la t 0.5:
1/800s
1/300s
1/1500s
Ajustarea puterii blitz-ului variatia continua a intensitatii luminoase intr-o plaja de 5 trepte (1/16 - 1) variatia continua a intensitatii luminoase intr-o plaja de 5 trepte (1/16 - 1) variatia continua a intensitatii luminoase intr-o plaja de 5 trepte (1/16 - 1)
Ajustarea puterii lampii de modelare full / off / proportional full / off / proportional independent / off / proportional
Greutate:
2,0 kg
2,1 kg
3,3 kg
Marimi, L X W X H:
31x12,6x19,7cm
31x12,6x19,7cm
36,5x12,6x19,7cm

Se livreaza cu: bec de blitz, lampa de modelare, cablu de alimentare si cablu sincron, adaptor stativ, geam de protectie si capac de protectie pentru blitz
* masurat cu reflectorul de 28m

Caracteristici tehnice generale valabile pentru cele trei variante de putere, cu mici diferente de facilitati in functie de puterea respectiva:

1. On/OFF: buton de pornire /oprire cu atentionare data de o lumina fluorescenta.

2. Buton pentru test de blitz.

3. FC (flash control): o caracteristica unica si specifica blitz-urilor HENSEL - lampa de modelare se stinge imediat ce blitz-ul a fost declansat si descarcat si se reaprinde imediat ce sistemul de blitz si-a refacut ciclul de functionare si este gata incarcat pentru a declansa un nou flash. O caracteristica de baza este atunci cand un blitz este folosit ca si lumina de contur sau cand in studio este un zgomot de fond care nu permite auzirea semnalului sonor de incarcare a blitz-ului. In acest fel, va scuteste de o surpriza neplacuta atunci cand veti developa filmul foto utilizat si veti constata ca unul din blitz-uri nu a functionat la capacitate maxima nefiind incarcat in momentul in care ati declansat.
Aceasta functie poate fi activata sau dezactivata, dupa preferinte.

4. Buton pentru SLAVE incorporat: slave-ul incorporat poate fi dezactivat. In acest fel, alte blitz-uri existente in studio in momentul declansarii nu vor influenta blitz-ul fortand-ul sa declanseze automat prin simpatie.
Aceasta functie mai prezinta avantaje si atunci cand declansati la evenimente publice si va permite declansarea cu ajutorul unui cablu sincron sau a unui dispozitiv infra rosu.

5. Slave-ul incorporat: Cu un slave incorporat, blitz-ul monobloc CONTRA E poate declansa automat de la alt blitz. Slave-ul este o fotocelula foarte sensibila la lumina de blitz, dar in acelasi timp este configurat in asa fel incat a nu se declansa accidental influentat fiind de lumina ambienta.

6. Buton de incarcare: acest buton ne arata printr-o lumina verde cand blitz-ul este incarcat deci este gata de declansare. Lumina se face rosie atunci cand blitz-ul este descarcat sau cand blitz-ul este conectat la o sursa de curent mai mica decat nivelul de putere necesar.
De asemenea functioneaza si ca un semnal de alarma pentru momentele in care blitz-ul este supraincalzit. Se aprinde becul rosu atunci cand intreg sistemul de blitz intra in procesul de racire datorat ventilatorului si in tot acest timp el se inchide temporar, protejand astfel tot sistemul la supraincalzire. Dupa o scurta ventilatie, sistemul de blitz se deschide automat si lumina rosie devine verde fiind gata de declansare. Aceasta masura de siguranta ne asigura ca sistemul de blitz nu va fi deteriorat sau ars in timpul functionarii prelungite sau in cele mai grele conditii de funtionare.

7. Buton pentru lampa de modelare: lampa de modelare poate functiona in trei moduri

PROP – proportional cu puterea luminii de blitz, reprezentand o mare precizie stabilita automat de catre sistemul de blitz. In acest fel va scuteste de o aliniere complicata si imprecisa a doua surse de lumina diferite. Prin acest mod sigur de a controla lumina, suntem siguri ca atunci cand fotografiem un subiect rezultatul va fi maxim. Cu alte cuvinte: “what you see is what you get!”.

OFF – lampa de modelare poate fi oprita independent de lumina de blitz.

FULL (FREE la Contra E) – permite functionarea independenta a lampii de modelare la putere maxima De exemplu: pentru controlul profunzimii de camp. Mai mult, la modelul Contra E 1000 lampa de modelare poate fi reglata independent de puterea blitz-lui, ceea ce aduce avantaje de control ale luminii de modelare, nemaiintilnite la alte modele concurente.

8. Variatia puterii blitz-ului: Puterea blitz-ului poate fi ajustata continuu in intervalul a 5 trepte de diafragma, lucru care garanteaza o ajustare exacta.

9. Lampa de modelare: este usor de schimbat .

10. Sistemul APD: e un sistem care descarca condensatorul automat (fara daclansare) atunci cand scadem puterea blitz-ului.

11. Priza pentru cablul sincron: priza standard de 6.3 mm. Poate fi folosit atat un cablu sincron cat si declansarea cu ajutorul unui dispozitiv infrarosu.

12. Becul de blitz in forma de U (La Contra E 1000 in forma de W): este economic, puternic si usor de inlocuit la nevoie, va ofera o lumina de blitz foarte puternica cand blitz-ul este folosit cu un reflector de tip Maxi Soft sau Long Horn.

13. Geamul de protectie: este inlocuibil, fiind totodata independent de forma lampii de blitz. Exista o varietate mare de tipuri de geamuri de protectie capabile de a schimba temperatura de culoare si calitatea luminii in functie de preferintele fotografului. Geamurile pot fi cu efect de gheata pentru obtinerea unei luminii difuze, tratate diferit in functie de temperatura de culoare dorita – mai calda sau mai rece. Geamul de protectie de asemenea, are un rol de protectie a lampii de blitz si a celei de modelare, reprezentand in acest mod o caracteristica importanta de siguranta.

14. Schimbarea rapida a lampii de blitz si a lampii de modelare, fara interventii ale unui agent de service autorizat.

15. Mecanism rapid de schimbare a accesoriilor: Acest mecanism permite printr-o singura miscare a butonului, schimbarea rapida a oricaror accesorii, de la reflectoare, grid-uri sau voleuri la softbox-uri, intr-o clipa!

16. Lampa de modelare halogen 300 W: furnizeaza o lumina continua puternic stralucitoare, la fel pentru oricare dintre aceste trei tipuri de blitz-uri monobloc CONTRA E. Este prevazuta cu priza GY 6.35 si poate fi usor inlocuita.

17. Ventilator incorporat. Acest ventilator puternic si foarte rezistent garanteaza functionarea blitz-ului pe o perioada lunga de timp si in conditii de temperaturi ridicate (datorate lampi de modelare de 300W).

18. Adaptor pentru stativ: este prevazut cu sistem de prindere pentru umbrela, fara insurubare. Monoblocul CONTRA E poate fi inclinat la 160 de grade si rotit la 360 de grade. Fiind fabricat din metal asigura o strangere solida si este rezistent si la accesorii mai grele. Suportul de umbrele poate sustine umbrele cu manere intre 5mm si 10mm. Umbrelele pot fi atasate usor fara a fi necesara prinderea in surub.

19. Carcasa metalica solida care rezista chiar si la folosirea zilnica in conditii de transport dintr-o locatie in alta.

20. Manerul: permite pozitionarea cu usurinta a blitz-ului in orice directie.

CONTRA E FLY

NOUL HENSEL CONTRA E FLY Solutia perfecta pentru fotografia digitala in studio. Echipat cu o gama larga de accesorii. Putere slaba?- Nici o problema! Marea majoritate dintre noile aparate digitale sunt foarte sensibile. Fotografii pentru internet? Un CONTRA E FLY si o camera digitala – este tot ce aveti nevoie pentru o demonstratie grafica a produselor pe net. Mic, luminos, rapid si precis, cu blitz-ul Contra E Fly, veti fi pregatit! Totul este bine ambalat intr-o carcasa de metal! Cel mai mic CONTRA. Este compatibil cu intregul system “E”. Este usor de manevrat. Pentru mai multe detalii si informatii va rugam sa cititi capitolul “ CONTRA E “ pentru ca au multe functii similare.

DATE TEHNICE CONTRA E FLY

CONTRA E FLY
Code No.8800
Nr. Ghid la distanta de 1m, 100 ASA, t 1/60*:
22,6f*
Lampa de modelare: Code No.123
100 W
Reincarcare pana la 1/1
1,8s
Durata blitz-ului t 0,1:
1/ 650 s
Durata blitz-ului t 0,5:
1 / 1950 s
Ajustarea blitz-ului:
1/1 1/2 1/4
Ajustarea lampii de modelare:
on-off
Greutate:
1,6 kg
Marimi, L x W x H:
22,1 x 13,2 x 22,2 cm

Se livreaza cu:bec de blitz, cablu de transmisie si cablu sincron, adaptor pentru stativ, capac de siguranta pentru blitz.

ACCESORII pentru blitz-urile HENSEL:

Toate accesoriile pentru gama CONTRA (softbox-uri, umbrele, reflectoare, etc.) se potrivesc intre ele fiind interschimbabile indifferent de puterea blitz-ului.

De aici incepe creativitatea. Puteti sa va realizati imaginile dorite, cu ajutorul unei game largi de accesorii. Nu are importanta daca doriti lumina soft, hard, directa sau indirecta deoarece cu ajutorul accesoriilor HENSEL Studiotechnik orice tip de lumina poate fi realizat. Toate accesoriile merg impreuna! Veti descoperi o gama larga de accesorii care pot fi conectate, iar unele dintre piese pot fi combinate in mai multe feluri. REFLECTOARE, SOFTBOX-uri, FAGURE, ALTE ACCESORII

Descrieri accesorii:

REFLECTOARE:

No.art.504
Reflector 7”, argintiu, diametrul 17 cm. Compact, usor de manevrat, lumina este foarte omogena. Fagure atasabil disponibil in diferite grade: 10, 20, 30 si 40 grade , asigura o lumina variabila. Adaptatorul ( No.art.5043 ) permite utilizarea a 4 volete si a suportului de filtru.

No.art.5064
Reflector 9” Set ( S/M/L ) diametrul de 23 cm. Cele 3 reflectoare 9” cu lungimi diferite dau o lumina omogena pe toata suprafata luminata. Acelasi diametru de deschidere permite utilizarea accesoriilor: suportului de filtru, fagure si a celor 4 voleuri. Fagurele rotund poate fi fixat pe interiorul marginilor reflectorului.

Art.nr.9601
Reflector 12”, argintiu, diametru 30 cm. Similar cu reflectorul 9”, cu o concentratie mai mare in mijloc, in consecinta cu o lumina mai slaba la periferie. Accesoriile pot fi utilizate in aceeasi masura ca si in cazul reflectorului standard din seria MONO.

No.art.5050
Reflector LONG HORN, argintiu, diafragma 34 cm. Cel mai mare printre reflectoarele EHT, in lungime ( 41 cm ) ca si in luminozitate. Concentratia pronuntata spre centru face din el instrumentul ideal pentru a lumina de la distanta o suprafata restransa. Adaptatorul No.5053 permite utilizarea suportului de filtru No.5052 si a celor 4 volete No.5051.

Art. Nr. 8601
Reflector de ambianta AC, argintiu, diametru 56 cm. Un “classic” care scoate in evidenta calitatile subiectului. Aceasta varianta are suprafete reflectorizante care au conservat stralucirea, la origine de aluminium, sau care au fost mai intai mate, iar apoi lustruite. Marele unghi de iluminare, lumina stralucitoare si contrastanta fac din acest reflector un instrument ideal pentru fotografia de moda sau de obiect. Este de asemenea disponibil in alb clasic.

No.art.87
Reflector de umbrela, argintiu, diametru 13 cm. Reduce lumina difuza nedorita si asigura impreuna cu umbrela ( in afara de Softstar ), o iluminare ideala. In ciuda dimensiunilor modeste, acest reflector poseda un unghi mare de iluminare, iar lumina sa uniforma este gata sa ilumineze la fel de bine ca iluminarea indirecta.

No. art. 793
Reflector scurt, negru, diametru 14 cm. Reduce cercul de lumina de o maniera similara fagurelui, dar cu transmiterea luminii/obscuritate clara si o pierdere usoara de luminozitate.

No. art. 92
Reflector concentrant, negru, diametru 10,5 cm. Functii similare cu cele ale reflectorului scurt, cu o concentratie mai mare a fasciculului si o pierdere de luminozitate mai ridicata.

No. art. 156
Reflector BACKLIGHT alb, oval, 17,5 cm x 28 cm. Ideal pentru iluminarea din spate in spatii mici. Acest reflector este furnizat cu doua suporturi de filtru.

SOFTBOX-URI HENSEL

Accesorii ideale pentru a genera o lumina omogena si stralucitoare si/sau pentru a creea reflexe pe obiectul care trebuie fotografiat. Toate softbox-urile sunt demontabile si ofera un maximum de omogenitate si de luminozitate continute de dimensiunile lor. In functie de model, softbox-urile au panze de difuzie interne si externe. Acestea pot fi indepartate, fotograful avand posibilitatea sa lucreze cu sau fara difuzie, ceea ce poate avea ca rezultat efecte luminoase foarte diferite.

De la softbox-ul cel mai mic ( 45 x 65 cm ), trecand pe langa “ strip light “ (ideal pentru obiectele lungi sau inalte dar si in multe alte situatii ) pana la softbox-ul cel mai mare ( 90 x 150 cm ), gama acopera aproape toate aplicatiile. Avantaj particular: ca oricare alt reflector, softbox-urile pot pivota pana la 360 de grade in jurul axului aparatului.

Puternice prin forma lor octogonala extrem de plata, noile softbox-uri - OCTOFORM sunt special adaptate pentru realizarea de portrete. Reflectiile in ochii persoanelor sau pe suprafete stralucitoarea dau efecte mult mai naturale si interesante.

No. art. 106
Softstar 105 Softstar-ul combina avantajele umbrelelor cu cele ale softbox-urilor usoare : la fel de usor de montat ca o umbrela normala Softstar-ul genereaza o lumina soft stralucitoare. La declansare, fascicolul de lumina trece prin umbrela. De partea aparatului, umbrela este acoperita de o tesatura reflectorizanta neagra/argintie, garantand un randament crescut in raport cu umbrela transparenta conventionala. Softstar-ul se prinde de aparat de-a lungul unui adaptator corespunzator ( montura MONO/CONTRA ).

UMBRELE

Umbrelele albe sunt bune pentru toate situatiile in care sunt necesare o lumina usoara si umbre usoare. Portrete sau moda, iluminare principala sau auxiliara - numarul de utilizari posibile este infinit. Mecanismul simplu al umbrelei face din ea instrumentul ales. Noi va sfatuim sa utilizati umbrela impreuna cu reflectorul de umbrela pentru a mari randamentul concentrand lumina difuza pe suprafata umbrelei. Umbrelele argintii au in general aceleasi caracteristici ca si umbrelele albe, exceptie face caracterul mai dur si mai stralucitor al luminii pe care o genereaza.

Pentru mai multe detalii si comenzi vizitati firma SIMUS Trading la urmatoarea adresa www.simus.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

razvan - 30 Jun 2005, ora 23:49
doresc oferta de prduse

Paunescu Adrian - 02 Nov 2005, ora 10:57
As dori lista de preturi la reflectoare.Eu am de facut niste poze in diferite sali de sport si incaperi in care lumina nu este cea mai buna.Fac niste poze de prezentare a locatiilor. va multumesc.

mo moro - 21 Oct 2007, ora 16:33
doresc lista de preturi pt. CONTRA E si (sau)EXPERT PRO 1000W, softbox-uri si accesorii.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 14 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 16 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 17 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 17 zile, la ora 06:52
Întrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 19 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate