Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

arta si tehnologie
intr-un singur concept
- EXPERT PRO PLUS -

 

Hensel a lansat pe piata noile blitz-uri monobloc - EXPERT PRO PLUS 250 W si 500W.
Acestea inlcuiesc seria CONTRA E 250W si 500W.


Cu un design ireprosabil, noile blitz-uri au cateva functii in plus fata de gama Contra E.

O data cu lansarea pe piata mondiala a gamei EXPERT PRO PLUS, HENSEL Studiotechnik si-a consolidat pozitia de leader mondial in domeniul blitz-urilor profesionale de studio.

EXPERT PRO PLUS 500W fiind in acest moment cel mai performant blitz monobloc din punct de vedere tehnic din Romania in clasa 500Ws.

Caracteristici tehnice:

- On/OFF: buton de pornire /oprire cu atentionare data de o lumina fluorescenta.

- TEST : Buton pentru test de blitz.

- AUDIO TEST : Confirmare audio la incarcarea blitz-ului.

- FC: o caracteristica unica si specifica blitz-urilor HENSEL - lampa de modelare se stinge imediat ce blitz-ul a fost declansat si descarcat si se reaprinde imediat ce sistemul de blitz si-a refacut ciclul de functionare si este gata incarcat pentru a declansa un nou flash. O caracteristica de baza este atunci cand un blitz este folosit ca si lumina de contur sau cand in studio este un zgomot de fond care nu permite auzirea semnalului sonor de incarcare a blitz-ului. In acest fel, va scuteste de o surpriza neplacuta atunci cand veti developa filmul foto utilizat si veti constata ca unul din blitz-uri nu a functionat la capacitate maxima nefiind incarcat in momentul in care ati declansat. Aceasta functie poate fi activata sau dezactivata, dupa preferinte.

- SLAVE RADIO incorporat : buton pentru SLAVE RADIO incorporat.

- SLAVE CLASIC: Buton pentru SLAVE CLASIC incorporat: slave-ul incorporat poate fi dezactivat. In acest fel, alte blitz-uri existente in studio in momentul declansarii nu vor influenta blitz-ul fortand-ul sa declanseze automat prin simpatie. Aceasta functie mai prezinta avantaje si atunci cand declansati la evenimente publice si va permite declansarea cu ajutorul unui cablu sincron sau a unui dispozitiv infra rosu.
- Slave-ul incorporat: cu un slave incorporat, blitz-ul monobloc E XPERT poate declansa automat de la alt alt blitz. Slave-ul este o fotocelula foarte sensibila la lumina de blitz, dar in acelasi timp este configurat in asa fel incat a nu se declansa accidental influentat fiind de lumina ambienta.

- Buton de incarcare: acest buton ne arata printr-o lumina verde cand blitz-ul este incarcat deci este gata de declansare. Lumina se face rosie atunci cand blitz-ul este descarcat sau cand blitz-ul este conectat la o sursa de curent mai mica decat nivelul de putere necesar.
De asemenea functioneaza si ca un semnal de alarma pentru momentele in care blitz-ul este supraincalzit. Se aprinde becul rosu atunci cand intreg sistemul de blitz intra in procesul de racire datorat ventilatorului si in tot acest timp el se inchide temporar, protejand astfel tot sistemul la supraincalzire.
Dupa o scurta ventilatie, sistemul de blitz se deschide automat si lumina rosie devine verde fiind gata de declansare. Aceasta masura de siguranta ne asigura ca sistemul de blitz nu va fi deteriorat sau ars in timpul functionarii prelungite sau in cele mai grele conditii de funtionare.

- Buton pentru lampa de modelare: lampa de modelare poate functiona in trei moduri :
1. PROP - proportional cu puterea luminii de blitz, reprezentand o mare precizie stabilita automat de catre sistemul de blitz. In acest fel va scuteste de o aliniere complicata si imprecisa a doua surse de lumina diferite. Prin acest mod sigur de a controla lumina, suntem siguri ca atunci cand fotografiem un subiect rezultatul va fi maxim..Cu alte cuvinte : “what you see is what you get!”.
2. OFF - lampa de modelare poate fi oprita independent de lumina de blitz.
3. FULL - permite functionarea independenta a lampii de modelare la putere maxima De exemplu: pentru controlul profunzimii de camp. Mai mult, la modelul Contra E 1000 lampa de modelare poate fi reglata independent de puterea blitz-lui.

- Se poate regla durata de functionare a lampii de modelare la putere maxima pe o perioada prestabilita, iar daca blitzul nu este folosit ea, se reduce automat la o valoare mica astfel incit sa nu incalzeasca blitz-ul in mod nejustificat sau sa solicite ventilatorul fara sens.
- Variatia puterii blitz-ului : puterea blitz-ului poate fi ajustata in intervalul a 6 diafragme. Butonul are opriri precise in 1/10 dintr-o diafragma, lucru care garanteaza o ajustare exacta. Display digital de masurare a puterii blitz-ului vizibil si pe intuneric in conditii de studio.

- Lampa de modelare:300w este usor de schimbat.

- Sistemul APD : e un sistem care descarca condensatorul automat (fara daclansare) atunci cand scadem puterea blitz-ului.

- Priza pentru cablul sincron: priza standard de 6.3 mm. Poate fi folosit atat un cablu sincron cat si declansarea cu ajutorul unui dispozitiv infrarosu.

- Becul de blitz in forma de O : este economic, puternic si usor de inlocuit la nevoie, va ofera o lumina de blitz foarte puternica cand blitz-ul este folosit cu un reflector de tip Maxi Soft sau Long Horn.

- Geamul de protectie: este inlocuibil, fiind totodata independent de forma lampii de blitz. Exista o varietate mare de tipuri de geamuri de protectie capabile de a schimba temperatura de culoare si calitatea luminii in functie de preferintele fotografului. Geamurile cu efect de gheata pentru obtinerea unei luminii difuze, tratate diferit in functie de temperatura de culoare dorita - mai calda sau mai rece. Geamul de protectie de asemenea, are un rol de protectie a lampii de blitz si a celei de modelare, reprezentand in acest mod o caracteristica importanta de siguranta.

- Schimbarea rapida a lampii de blitz si a lampii de modelare, fara interventii ale unui agent de service autorizat.

- Mecanism rapid de schimbare a accesoriilor: acest mecanism permite printr-o singura miscare a butonului, schimbarea rapida a oricaror accesorii, de la reflectoare, grid-uri sau voleuri la softbox-uri, intr-o secunda!

- Lampa de modelare halogen 300 W: furnizeaza o lumina continua puternic stralucitoare, la fel pentru oricare dintre aceste tipuri de blitz-uri monobloc.

- Ventilator incorporat. Acest ventilator puternic si foarte rezistent garanteaza functionarea blitz-ului pe o perioada lunga de timp si in conditii extreme.

- Adaptor pentru stativ: este prevazut cu sistem de prindere pentru umbrela, fara insurubare. Monoblocul EXPERT PRO poate fi inclinat la 160 de grade si rotit la 360 de grade. Fiind fabricat din metal asigura o strangere solida si este rezistent si la accesorii mai grele.

- Suportul de umbrele incorporat poate sustine umbrele cu manere intre 5mm si 10mm. Umbrelele pot fi atasate usor fara a fi necesara prinderea in surub.

- Carcasa din aluminiu il face usor, elegant si rezistent chiar si la folosirea zilnica in conditii de transport dintr-o locatie in alta.

- Manerul: permite pozitionarea cu usurinta a blitz-ului in orice directie.

- ACCESORII: gama EXPERT PRO PLUS primeste multiple accesorii pentru controlul luminii:
       - reflectoare de diferite tipuri : con pentru a evidential un punct pe subiect , backlite pentru fundal, beauty pentru portrete, grid-uri;
       - umbrele;
       - filter;
       - softbox-uri de diferite dimensiuni si tipuri: octogonale pentru portrete, slim pentru pesoane sau obiecte inalte.

DATE TEHNICE

EXPERT PRO PLUS 250 W EXPERT PRO PLUS 500 W
Energie inmagazinata 250 J 500 J
Deschidere pentru 1m,100 ASA t 1/60*: 45,7 64,7
Deschidere pentru 2m,100 ASA t 1/60*: 22,7 32,7
Lampa de modelare 300 w 300 w
Reancarcare pana la 100% 1,2 secunde 2,2 secunde
Reancarcare pana la 1/16% 0,3 sec 0,5 sec
Durata blitz-ului la t 0.1 1/600 sec 1/500 sec
Durata blitz-ului la t 0.5 1/1800 sec 1/ 1600 sec

Ajustarea puterii blitz-ului
1/10 diafragme 1/10 diafragme

Ajustarea puterii lampii de modelare
full /off /prop/autoredusa full /off /prop/autoredusa
Control radio Inclus Inclus
Se livreaza cu: bec de blitz, cablu de alimentare si cablu sincron,adaptor stativ, geam de protectie si capac de protecie pentru blitz bec de blitz, cablu de alimentare si cablu sincron,adaptor stativ, geam de protectie si capac de protecie pentru blitzEste disponibila si varianta EXPERT PRO 250 W si 500 W , fara control radio inclus.


 

Pentru alte detalii, puteti vizita www.simus.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Eugen - 27 Jun 2005, ora 14:38
Ma intereseaza un set de doua lampi EXPERT PRO 250 W intrebarea mea este daca sunt dotate cu umbrele reflectorizante, si ce pret au?

nicolae diaconescu - 19 Jul 2006, ora 21:42
se poate folsi si ca proiector pt camere video?daca da care este pretzul??

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
Întrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate