Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Nikon Coolpix 3500

Noul aparat digital produs de Nikon ofera performante decente intr-un format foarte mic. Coolpix 3500 este varianta imbunatatita a lui CP2500.

Caracteristica aparatului este obiectivul care poate pivota cu 180 de grade in jurul unei axe fixe. In acest fel, tinand aparatul in mana ca pentru peisaje, obiectivul poate fi rasucit pentru un autoportret rapid... De asemenea, aparatul nu are vizor optic.

Pe scurt (pentru cine nu are timp): 

 • sensor de 3.2 MegaPixeli, care genereaza imagini de pana la 2048x1536 pixeli , ce pot fi imprimate (calitate fotografica) pana la 20x30 cm

 • zoom optic 3x (echivalent 35mm 37-111mm)

 • autofocus in 5 puncte cu posibilitate de fotografiere macro pana la 4cm

 • compact si mic (170g fara baterie si card de memorie)

 • masurare matriceala a lumini in 256 de puncte

 • ecran color LCD TFT de 1.5 inci 

 • expunere de 2sec-1/3000sec 

 • sensibilitate echivalenta de 100-400 ISO 

 • flash incorporat cu 5 moduri de functionare 

 • stocare a imaginii pe carti de memorie Compact Flash tip I (un card de 16MB este livrat cu aparatul) 

 • conexiune USB 

 • posibilitate de inregistrare de filme QuickTime 320x240 de pana la 16 sec

 • NU exista mod manual

 • Aparatul poate fotografia in mod continuu pana la 16 imagini la rata de 2 imagini pe secunda

 • Baterie cu Litiu, reincarcabila, viata de circa 80min

Un comutator simplu in partea superioara a aparatului permite deschiderea/inchiderea aparatului si trecerea in mod "play". Restul comenzilor sunt grupate logic si ergonomic in jurul LCDului.

Focalizare: TTL in 5 puncte. Zoom optic 3x (echivalent unui 37-111mm in format 24x36). Aparatul functioneaza in AF continuu intreaga perioada in care este deschis, ceea ce consuma destul de mult bateria... Zoomul poate fi extins cu ajutorul unui zoom digital 4x, dar cu pierdere de calitate. 

Diafragma maxima este variabila 2.7-4.5, destul de mare si convenabila pentru situatiile cu lumina putina. 

De asemenea, camera are un mic flash incorporat, destul de puternic (pina la 3 metri), care are cinci moduri de lucru: Auto, Reducere de Ochi Rosii, Obligatoriu ON, Obligatoriu OFF si Sincronizare lenta. 

Camera poate expune numai in mod automat. Un mic ecran LCD polisilicon de temperatura joasa TFT color (care inseamna ca este un ecran foarte clar) ofera posibilitatea de a vedea imaginile imediat ce au fost realizate. Exista posibilitatea de a modifica luminozitatea ecranului. LCDul este singura modalitate prin care se poate viza, caci aparatul nu are un vizor optic (!). Calitatea LCDului este insa suficient de buna pentru a putea fi folosit chiar si in lumina puternica.

Ca la orice "point-and-shoot" care se respecta, diafragma si timpul de expunere sunt stabilite automat. Balanta de alb se poate modifica in cinci pozitii. Exista un auto-timer de zece secunde. Compensarea expunerii se poate face pana la +/- 2EV. Interfata digitala este usor de folosit. Un buton pe spatele aparatului te duce in modul "scene" in care poti configura 12 dintre cele mai utilizate functiuni ale aparatului imediat. Softul incorporat in aparat permite imbunatatirea claritatii imaginii, precum si reducerea "zgomotului in imagine". Transferul pe PC in softul NikonView (care soseste impreuna cu aparatul) se face usor prin folosirea unui singur buton.   

Pe Compact Flash Card-ul livrat impreuna cu camera se pot stoca 10 imagini la rezolutie maxima, 19 la rezolutie medie sau 37 la rezolutie minima. Exista desigur posibilitatea de a utiliza carduri suplimentare cu capacitati de la 16 - 512MB. 

Modurile automate incorporate sunt: portret, peisaj, artificii, apus, aproape (close-up), portret de noapte, peisaj de noapte, copie, zapada/plaja, interior, muzeu si contralumina.

Conectarea la computer se face direct printr-un USB, fara sa fie nevoie de un aparat suplimentar de citire a Compact Flash Card-ului. Bateria folosita este reincarcabila, dar puterea ei este destul de mica. Viata bateriei: 80min 

In rezumat, micutul Coolpix 3500, vandut pe la 399$, este destul de bine cotat in randul aparatelor "point-and-shoot" digitale. Bateria este ca si imposibil de gasit mai oriunde in afara marilor magazine de aparatura foto sau a magazinelor specializate. Dimensiunile mici il fac foarte usor de plasat in buzunarul de la piept al camasii pe care o purtati la ocazii. 

Ovidiu Moise 25.11.2002

Bookmark and Share

Comentarii:

liviu munteanu - 18 Aug 2007, ora 13:25
as dori sa stiu un pret actual la acest aparat. dak stie cineva, va rog trimiteti un mail. multumesc anticipat

Tirnauca Lica - 20 Dec 2007, ora 03:10
am eu un aparat la fel ;) poate ne puem intelege la un pret aces aparat nou e 399$ la mana a doua ar fi cam 200$

dobrescu bogdan - 01 Mar 2008, ora 20:38
am si eu o astfel de camera ... dar nu am cu ce incarca bateria... cat este un incarcator; sau daca se incarca o data ce am bagat-o prin usb la calculator?? astept raspun aici sau pe do_mihail@yahoo.com

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate