Prima pagina | Stiri | Despre fotografie | Dictionar foto | Flash | Foto pro | Foto tehnica | Foto tutorial | Fotolocatii | Fotomarket | Laboratoare | Resurse | Tips & Tricks

www.foto-magazin.ro
Realizat de fotografi, pentru fotografi.

FAQFAQ SearchCauta in Forum MemberlistLista Membrilor UsergroupsGrupuri de Utilizatori RegisterInregistrare
ProfileProfil Log in to check your private messagesMesaje Personale Log inLog in
Josef Koudelka

 
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Simpozioane fotografice
View previous topic :: View next topic  
Author Message
csr
Site Admin
Site Admin


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 4249


PostPosted: May 18, 2008 7:26 am    Post subject: Josef Koudelka Reply with quote

Josef Koudelka a inceput sa fotografieze scene de teatru. Prima sa expozitie "Beginnings" cuprindea fotografii din piesa de teatru "Trei surori" si se caracterizau prin lumini puternice, tonuri contrast, figuri umane stilizate, aproape grafice.In 1968 fotografiaza invazia sovietica in Cehoslovacia iar imaginile sale ii aduc o recunoastere internationala.

In 1970 emigreaza in Vest iar desradacinarea de tara transpare in proiectul "Exile"Realizeaza fotografii prin diverse tari europene...

Spania:

Irlanda:Franta:Anglia:Irlanda:Criticul de arta Anna Farova spunea despre Koudelka: "el nu fotografiaza realitatea asa cum este ci asa cum si-o imagineaza si cum o simte".

Voi ce parere aveti?


Last edited by csr on May 20, 2008 5:22 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
bogdan.panait
Guest


PostPosted: May 18, 2008 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Omul e un Magnum; inginer, totodata, dar asta e un aspect secundar ce merita mentionat doar pentru a atinge usor si dragalas anumite orgolii Smile ; este insa un fotograf ce pare usor de descrifat si repede inteles ca si tendinta artistica dar care devine complex la o a doua privire si, cel mai important, daca ai rabdare sa stai minute sau ore cu fotografiile lui in fata, incepi sa simti o usoara adiere de geniu.

Am tendinta de a spune ca e un povestitor de eveniment social si un analist al unei stari care tine nu de locuri, ci de oamenii care le acapareaza. Cred insa ca foloseste un proces simplu, fotografic si cateva personaje ce cu greu lasa senzatia ca s-ar afla acolo intamplator pentru a aduce in ochii si mintea privitorului sentimente mai degraba dure decat comune: tristete, dezolare, uitare, disperare.

Imi place deasemenea sa cred ca sunt cadre studiate indelung si dublate de lectura si studiu, dar sunt convins ca e vorba doar de talent si maturitate.
Back to top
Suru
Level 4 Forum User
Level 4 Forum User


Joined: 07 Oct 2007
Posts: 749

Location: Cahul, Rep.Moldova

PostPosted: May 18, 2008 5:49 pm    Post subject: Reply with quote

Imi place si mie sa cred ca exista genii ce reusesc sa faca arta doar din talent si maturitate.Insa stiu ca aceste persoane sunt aproape invizibile.
Nu sunt de acord cu critica Annei Farova pentru ca mi se pare subiectiva din cale afara.Insa poate ea n-a cunoscut doar fotografia domnului Koudelka si atunci devine o critica intriganta ....
Ma limitez in a spune ca vad in aceste fotografii.Povesti fixe ,clare ,bogate , ce ma dezgusta sau ma minuneaza...Cred ca este un realist socialist,si aici sunt de acord cu domnul Bogdan.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Simpozioane fotografice All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum