Flash

Cauta in Foto-Magazin:


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Nathalie Daoust - Visurile nord-coreene

Fotografii
Fotografii si in general strainii sunt indeaproape supravegheati si le este interzis sa iar din hotelul unde sunt cazati, noaptea. Fotografierea este permisa doar intr-un numar mic de locatii, aprobate se organele guvernamentale; nu este permisa fotografierea personalului militar. Pentru a realiza fotografiile pe care si le-a dorit, Daoust a trebuit sa foloseasca o camera dechizata si comandata de un cablu flexibil.


Inchisori si campuri de concentrare
In prezent sunt confimate cel putin 16 campuri de concentrare unde sunt incarcerati cel putin 200.000 barbati, femei si copii. Unele campuri de concentrare sunt de dimensiunile unor mici orase. Mortalitatea in a cestea este mare, deoarece prizonierii sunt fortati sa desfasoare munci grele, periculoase si sunt frecvent torturati. Multi dintre prizonieri nu au comis nici o fapta penala. De exemplu, un barbat a fost inchis pentru zece ani pentru ca, din neglijenta, a curatat niste suc varsat pe o masa, cu un ziar pe care era tiparit portretul lui Kim Jong-il.


Brigada de placeri
Brigada Kippumjo sau Gippeumjo (brigata "de placeri" sau "de bucurii") cuprinde circa 2.000 femei si fete, intretinute de guvernul coreean pentru a oferi placeri, in general de natura sexuala, membrilor de frunte ai partidului, familiilor lor si ocazional unor oaspeti.


03_Bicycles.jpg

Biciclete


Bicicletele
Spre sfarsitul mandatului sau, Kim Jong-il a simtit ca femeile pe biciclete reprezinta un potential pericol pentru moralitatea publica. Se spune ca in anii 90 fiica unui general important din armata coreana a fost impuscata pentru ca mergea pe bicicleta! Femeilor coreene le este interzisa si detinerea de permise de conducere.


Calatorii limitate
Este interzis pentru coreeni sa se deplaseze dintr-un oras in altul. Pentru a putea calatori este nevoie de aprobarea din partea organelor de stat si trebuie precizat scopul calatoriei. Accesul in capitala tarii, Pyongyang este si mai limitat, fiind in general rezervat elitei politice.
De asemenea, regimul nord-corean a deportat sute de mii de nord-coreeni pentru a-i pedepsi pentru motive politice.


07_Arirang.jpg

Arirang


Arirang
Jocurile Arirang reprezinta jocuri in masa, executate simultan de pana la 100.000 nord-coreeni, in cinstea liderului de partid. Dintre acestia, peste 30.000 copii manipuleaza cartoane colorate pentru a realiza tablouri vivante gigantice - fiecare copil un pixel.
Copiii, chiar si cu varsta de cinci ani, sunt selectati si antrenati cate 12 ore pe zi, cu multe luni inainte de desfasurarea zocurilor.


09_Mass_gathering.jpg

Adunari populare


Constitutia Coreei de Nord garanteaza libertatea de exprimare si de asociere, ar, in realitate, regimul nu tolereaza nici o tentativa de afectare a autoritatii sale sau ale aparatului de propaganda. Adnunarile, in afara celor organizate si supravegheate de partid sunt strict interzise, deoarece pot contribui la raspandirea ideilor liberale periculoase.


Transportul
Transportul este limitat, datorita problemelor economice prin care trece Coreea de Nord si din cauza restrictiilor guvernamentale.
Transportul este aisgurat de mijloace in comun si este, in general electric. Bicicletele sunt tot mai frecvente, dar raman un lux, in special cele electrice. Desi populatia detine un numar foarte redus de autoturisme, viteza de circulatie este limitata la 45 km/ora.


Turnul Juche
Turnul Juche a fost construit in onoarea celei de-a 70 aniversari a zilei de nastere a liderului Kim Sung-il si este construit din 25.550 blocuri de piatra, fiecare pentru cate o zi din viata conducatorului suprem. Turnul pare inspirat dupa monumentul Washington, care care-l depaseste ca incaltime cu circa 1 m.


05_Health_Care.jpg

Maternitate


Asistenta medicala
Din 1947 asistenta medicala a fost declarata gratuita pentru toti cetatenii nord-coreeni, dar sistemul a intrat in faliment in anii 80. Multe spitale nu dispun de curent electric si nici de caldura iarna, iar pacientii trebuie sa-si cumpere medicamentele recomandate pentru tratament.
In cursul unei vizite intr-un spital nord-coreean, ni s-a spus ca nu s-a mai nsacut nici un copil cu malformatii congenitale, datorita genelor sanatoase ale poporului, in prezent. Totsu, un medic nord-coreean care a emigrat in Occident, a declarat ca noii nascuti cu malformatii sunt imediat omorati si ingropati.


02_Traffic_lights.jpg

"Semafoare" urbane


Semaforizarea in orase
Datorita fredcventelor pene de curent si a proastei intretineri, practic semafoarele pentru traficul urban nu functioneaza. In schimb, centrul intersectiei este ocupat de un politist care dirijeaza putinele masini ce traverseaza strazile.


10_School_Girl.jpg

Educatia


Educatia
Educatia este universala si finantata de stat. Conform rapoartelor, anafalbetismul a fost lichidat. Studentii sunt obligati sa urmeze un curs de trei ani, despre viata si activitatea lui Kim Jong-un.
In anii 90 toti profesorii au fost supusi unor examene severe, pentru a obtine certificatul de confirmare.


Viata cotidiana
Peste jumatate din populatia Coreei de Nord traieste in saracie extrema. Cifrele reale sunt secrete, dar se etimeaza ca salariul mediu lunar este de 100 USD sau chiar mai mic (1 dolar!).
Rationalizarea pe cartela a alimentelor este larg raspandita si multi cetateni sunt obligati sa munceasca la negru, in fabrici de croitorie sau de incaltaminte, pentru a castiga bani si a-si cumpara alimente de pe piata neagra.


Alegerile
Alegeri generale se desfasoara la fiecare 5 ani si fiecare cetatean este obligat sa participe. Votul nu are nici o importanta politica, deoarece pentru fiecare post candidreaza un singur candidat.
Alegerile par a fi mai utile in urmarirea populatiei si in depistarea eventualilor emigranti.


Foametea
Foametea din anii 1994 - 1998 a avut mai multe cauze: greseli macroeconomice, incetarea sprijinului oferit de Uniunea Sovietica sub forma de alimente si energie, inundatii catastrofale, etc.
Cunoscut sub numele de "Marsul Suferintei" (Arduous March) acesta a ucis intre 240.000 si 3,5 milioane de persoane. In timpul foametei, mai multe persoane au fost arestate si executate pentru canibalism.


04_Amusement_Park.jpg

Parc de distractii


Parcurile de distractii
Parcul Kaeson este un echivalent al parcurilor Disney si a fost dat in folosinta in 1984. Acesta dispune de circa 10 instalatii montagne-russe. Partidul incurajeaza populatia sa-si petreaca timpul liber in parcurile de distractii, desi o zi petrecuta aici costa circa o jumatate din salariul mediu lunar, depasind posibilitatile majoritatii populatiei.
Pentru a verifica siguranta in functionare, taranii din imprejurimi sunt utilizati pe post de voluntari pentru aceste instalatii.


08_Child_Performances.jpg

Copiii acrobati


Copiii gimnasti
Copiii, inca de la varste fragede, sunt supusi la exercitii fizice care uneori ating o inalta complexitate. Desi este considerata o onoare in a participa la aceste echipe, copiii sunt frevent maltratati. Alimentatia, bautul apei si mersul la toaleta sunt strict reglementate, in scopul de a impune precoce un spirit de disciplina.


Piata Kim-il Sung
Piata Kim-il Dung este situata in centrul capitalei Pyongyang si este utilizata pentru dansuri si parade militare. Asemanatoare in proiectare si aspect cu piata Tiananmen din Pekin, piata coreeana masora 75.000 mp si poate gazdui peste 100.000 participanti.
Portrete gigantice ale lui Kim-il Sung drapeaza cladirile de pe laturile petei, inlocuid pe cele ale lui Karl Marx si V.I. Lenin.


Metroul
Metroul din Pyongyang are doua linii si 17 statii. Sapat la peste 100 m sub pamant, unul dintre cele mai adanci din lume, impune calatorilor peste 4 minute pentru a ajunge la suprafata.
Intrarile in metrou sunt protejate de usi groase de otel deoarece metroul poate servi si ca adapost anti-nuclear in caz de nevoie.


Sistemul de caste Songbung
Coreea de Nord imparte cetatenii in trei caste: prieteni, neutrii si dusmani. Apartententa la una dintre caste determina gradul de educatie, ocaziile de angajare si accesul in gruparile de partid.
Mama liderului Kim Hong Un era jumatate japoneza, una dintre cele mai infame categorii in Coreea de Nord. Dupa mortea lui Kim Jong-il, datele sale personale inclusiv numele mamei lui, au devenit secret de stat.


06_Three_generations_Punishment.jpg

Trei generatii


Pedepsirea a trei generatii
Legislatia nord-coreeana prevede "pedeapsa a trei generatii". Pedepsirea unui criminal nu se limiteaza doar la acesta ci si la pedepsirea copiilor si nepotilor sai, deseori inchisoare pe viata.
Copii nascuti in inchsoare sunt, de asemenea, intemnitati, deoarece "sangele lor este rau".
Instituie in 1950, aceste legi severe au avut drept scop declarat de a elimina liniile de sange de contrarevolutionari din Coreea de Nord.


Educatia superioara
Universitatea Kim il Sung, fondata in 1946, este singura care acorda displome universitare, master si de doctorat. Universitatea pregateste studentii sa devina viitoarele cadre de partid si de stat. Studentii au aces la biblioteci (unde toate cartile sunt in prealabil aprobate de partid) si acces la internet dar foarte controlat si unele stie-uri sunt blocate.


Calendarul Juche
Calendarul Juche a fost introdus in 1997 si se bazeaza pe data de nastere a lui Kim il Sung: 15 aprilie 1912. Anul 1912 a devenit anul Juche 1 (nu exista anul 0). In prezent, in Coreea de Nord este anul 106.


Serviciul militar
Serviciul militar este obligatoriu pentru toti cetatenii nord-coreeni. Serviciul dureaza 7 ani pentru femei si 10 ani pentru barbati, cu posibilitatea de a prelungi voluntar cu unu - doi ani. Dupa terminarea serviciului militar obligatoriu, cetatenii devin rezervisti pana la varsta de 60 ani. Astfel Coreea de Nord dispune de cea mai mare organizatie paramilitara din lume - 25% din populatie.


01_Kim_Jong-Il.jpg

Kim Jong-il


Kim Jong-il
Kim Jong-il a fost liderul suprem al Republicii Democrate Populare Coreene in perioada 1994 - 2011. Deseori denumit si "iubitul lider" a condus un regim adanc represiv, care controla practic orice aspect, cat de mic, al vietii sociale, politice si economice. Cultul personalitatii a atins cote inimaginabile: site-ul guvernului mentiona ca liderul Kim Jong-il era cel mai bun jucator de golf din lume si ca nu avea nevoie niciodata sa urinze sau sa elimine materii fecale.


Expozitia: Korean Deams
Artist: Nathalie Daoust
Locul de desfasurare: Casa Albastra, Piata Mare, Nr. 5, Sibiu
Durata: 4.04 - 3.06.2018
Program de vizitare: marti-duminica, orele 9:00 -17:00
Curator: Adrian Luca, curator Muzeul National Brukenthal
Parteneri: Photo Romania Festival, CEWE


Declaratia artistei
Inca de la primele mele experimente in fotografie am fost fascinata de comportamentul uman si de diferitele sale realitati, de dorinta umana de a trai intr-o lume a viselor. Estetica noului meu proiect continua aceasta explorare vizuala la granita dintre vis si realitate, dar de aceasta data ea imbratiseaza escapismul unei tari si actul de a se pierde in ea.
Obiectivul meu ca artist este sa imping granitele fotografiei prin metode experimentale, de a lucra cu medii noi si de a descoperi noi tehnici în camera obscura.


Descriere proiectului
Cel mai recent proiect al fotografei Nathalie Doust, "Visele Coreene", reprezinta o serie complexa care abordeaza vacuitatea nelinistitoare a Coreei de Nord. Penetrind valul de pe ochi cu obiectivul foto,, aceste imagini dezvaluie o tara care pare sa existe in afara timpului, ca un miraj coregrafiat cu atentie. Daoust si-a petrecut o mare parte din cariera explorind lumea himerica a fanteziei: dorintele ascunse care ii indeamna pe oameni sa viseze, sa se imbrace, sa treaca dincolo de limitele conventiei si sa scape de realitate. Cu expozitia "Visele Coreene" ea exploreaza acest impuls escapist nu ca o alegere individuala, ci ca un mod de viata fortat unei întregi natiuni.
Daoust isi obtureaza in mod deliberat fotografiile in timpul etapei de dezvoltare, pe masura ce straturile de film sunt decolorate, imaginile sunt inabusite pana cand faptele devin "pierdute" in proces si se dezvaluie un sentiment de detasare de realitate. Aceasta metoda de camera obscura mimeaza modul in care informatiile sunt transferate fotografiile, cum ar fi oamenii din Coreea de Nord, sunt tratate pana cand adevarul care sta la baza nu este altceva decat un blur. Imaginile rezultate vorbesc cu societatea nord-coreeana, despre lipsa de informatii si despre adevarul ascuns.


Studii:
1997 Anaglyph and Lenticular Tri-dimensional technique with photographer Martin Benoit
94-97 DEC in Photography at the Cegep du Vieux Montreal


Expozitii programate:
2019
- Beecroft Art Gallery, UK (solo)
- Linenhall Arts Centre, Ireland (solo)
- Evanston Art Center, Canada (solo)
- VSA arts of New Mexico, USA (solo)
2018
- Panevezys Fotogalerija, Lithuania (solo)
- Metenkov House Museum of Photography, Russia (solo)
- Northern Photographic Centre, Finland (solo)
- Abject Gallery, UK (solo)
- Visulex Gallery for Photography, Germany (solo)
- Galleri Hornan, Sweden (solo)
- Perth Centre for Photography, Australia (solo)
- Atlanta Celebrates Photography - Pace, USA (solo)
- Centro de la Imagen, Lima, Peru (solo)
- Gadsden Museum of Art, USA (solo)
- Modified Art Gallery, USA (solo)
- Fotocentrum, gallery Zebra, Finland (solo)
- National Museum of Kazakhstan, (solo)
- VB Photography Centre, Finland (solo)
- Galeria Sztuki Wozownia, Poland (solo)
- Omsk Museum of Fine Arts, Russia (solo)
- Arts center of Saint Peter, USA (solo)
- TLM Fotomuuseum, Estonia (solo)
- Biennale International de l’image, France (solo)
- Photo Edition Berlin, Germany (solo)
- Espai d'art fotografic, Spain (solo)
- Paramount Center for the Arts, USA (solo)
- National Museum Brukenthal, Romania (solo)
- Revela-T Contemporary analog photography festival, Spain
- Grand Forks & District art Centre, Canada (solo)


Expozitii personale
2018
- Ingo Seufert, Gallery for contemporary photography, Germany
2017
- Kaunas Photography Gallery, Lithuania
- WM Gallery Amsterdam, Netherland
- Watson Art Center, Canada
- 42 Gallery, Montenegro
- Breeze Creative Gallery, Uk
- Circulo de Bellas Artes Madrid, Spain
- Contemporary Art Space Batumi, Georgia
- Maison des arts Desjardins Drummondville, Canada
- Stadthaus Ulm Gallery, Germany
- Photo Romania photography festival, Romania
- Month of Photography Sofia - Red House, Bulgaria
- Malmo Fotobiennal - Vaslisouza, Sweden
- Kunsthalle Darmstadt, Germany
2016
- Copenhagen Photo Festival, Denmark
- Photospace Gallery, New Zealand
- Gaia Museum, Denmark
2015
- Gallery PM, Zagreb, Croatia
2014
- La Maison des artistes visuels francophones, CA
2013
- Estevan Art Gallery & Museum, Canada
- Ilex Gallery, Festival Internazionale di Roma, Italy
- Art Galerie of Regina, Canada
- Kharkov City Art Gallery, Ukraine
- Mann Art Gallery, SK, Canada
- Musee de Arta Comparata Singeorz-Bai, Romania
- Musee Populaire de la Photographie, Canada
2012
- ViewPoint Gallery, BC, Canada
- Karton Museum, Budapest, Hungary
- Orillia Museum of Art & History, Canada
- Musee du Bas-Saint-Laurent, Canada
- Alert Gallery, Romania
- Paderborner Fototage Festival, Germany
- Art-Image Gallery, Festival X, Canada
- Foundation Centre for Photography B&B, Poland
- S.M.A.R.T. Gallery as part of the Contemporary Art Month festival (CAM), USA
- Connexion Gallery, Canada
2011
- Galerie D'Art du Parc, Canada
- Central European House of Photography, Slovakia
- International meetings of photography, Bulgaria
- Le Musee d'art Contemporain des Laurentides, CA
- Ballarat International Foto Biennale, Australia
- Head On Photography Festival, Sydney, Australia
- Gallery Sklada, Sofia, Bulgaria
- The Phodar Biennial, Bulgaria
- Fremantle Art Centre, Perth International Art Festival, Australia
- Gallery Friends Art Centre Ruse, Bulgaria
- Artsplace Galerie, NS, Canada
- Musee des Beaux-Arts de Sherbrooke, Canada
2010
- Athens Photo Festival, Greece
- Definitely Superior Art Gallery, Canada
- Sagami Residency, Canada
- Eyes-On Monat der fotografie Wien, Masc Foundation, Austria
- Aceartinc Gallery, Canada
- Forest City Gallery, Canada
2009
- Gallery Paris, Sofia, Bulgaria
- International Photographic Gathering, Bulgaria
- Jack Man Gallery, Australia
- Allan’s Walk Gallery, Australia
- Vanilla Gallery Ginza, Tokyo, Japan
- The Ballarat International Foto Biennale, Australia
- Rocket Gallery, Tokyo, Japan
- Caixa Cultural Se, Galeria Octogonal e Floribela, Brazil
- Gallery 44 (vitrine), Centre for Contemporary Photo, CA
- Centre d'Artistes Voix Visuelle, Canada
2008
- Two Rivers Gallery, BC, Canada
- Contact, International Photography Festival, Canada
- Photography Centre of UFRGS, Brazil
- Third Space Gallery, NB, Canada
- Fringe Festival, Singapore
- Salle Augustin-Chenier Gallery de Ville-Marie, CA
- Red Gate Residency, China
- Lasalle Sia Praxis Space Gallery, Singapore
- Ottawa School of Art Gallery, Canada
2007
- Centre d'exposition de Val D'Or, Canada
- Chapel Gallery, Saskatchewan, Canada
- CALQ Residency, Fondation Christoph Merian, Switzerland
- White Water Gallery, Canada
- Centre d'exposition de Mont-Laurier, Canada
2006
- Gallery Regart, Canada
- International Photo Festival Fotoamerica, Chile
- Vitrine Gallery, Bruges, Belgium
- Northern Photographic Centre, Finland
- Wanted Paris Gallery, Paris, France
- Espace Virtuel Gallery, Canada
- Kunstlerheim-Luise, art installation, Berlin, Germany
2005
- Gallery Luksfera, Warsaw, Poland
- Fotoseptiembre, International photo Festival, USA
- Fotonoviembre, International Photo Festival, Spain
- International Festival of Photography in Lodz, Poland
2004
- L'Espace F Gallery, Canada
- Fotoseptiembre, USA
- International Festival of Photography in Lodz, Poland
2003
- Galeria Saladestar, Barcelona, Spain
- Museum Mont Saint-Hilaire, Canada
- L'oeil de Poisson, Quebec, Canada
- Maison de Culture Frontenac, Montreal, Canada
- Forest City Gallery, Ontario, Canada
2002
- Centre des Arts de Shawinigan, Canada
- Centre d'exposition d'Amos, Canada
- Centre d'exposition de Rouyn-Noranda, Canada
- Salle Augustin-Chenier de Ville-Marie, Canada
- International Festival of Photography Exposure, UK
2001
- L'Espace F Gallery, Matane, Canada
- Williamsburg Art & Historical Centre, NY, USA
- Centre d'artiste Vaste et Vague, Canada
1999
- L'Usine C Gallery, Montreal, Canada
- Carlton Arms Gallery, New York, USA


Expozitii de grup:
2017
- Fotonoviembre Photography festival, Spain
- Art Gallery of St Albert, Canada
2016
- Photo London Art Fair, UK
- A Process group show, Krakow Photomonth, Poland
- Ministry of Casual Living, Canada
2015
- Sussie Gallery, Eve group show, Tel Aviv, Israel
- Analogue Now Photography Festival, Germany
- Photo Basel Art Fair, Switzerland
2014
- Fototropia Contemporary Photography, Guatemala
- Scope art show New York, USA
- Photo Edition Berlin, Germany
- Neue Gallery in Hohmannhaus, A Process, Germany
2013
- Pop Up Noise, Raffles city Gallery, Singapore
- Zurab Tsereteli Museum of Modern Art, Kolga Tbilisi, (Curator Tina Schelhorn), Georgia
- PhotoEdition Berlin Gallery, Berlin, Germany
2012
- The Hub Gallery (Curator Andrey Martynov), Russia
- Aleppo International Photo Gathering, Syria Internationale Photoszene Koln, Germany
- Nordic Light Festival, Norway
- Marji Gallery, USA
- Galerie Tzara, pour L'egalite a l'oevre du Secretariat a la condition femenin, Canada
2011
- Photo Edition Berlin Gallery, Germany
- Fotonoviembre International Photo Festival, Spain
- Rosphoto State Museum, Russia (Curator A.Martynov)
- Art Space Eumeria, Japan (Curator Andrey Martynov)
- Metenkov Museum of Photography, Russia
- The Fine Art Gallery of the American University of Paris, France (Curated by Andrey Martynov)
- Instituto Cultural de Mexico, USA (Curator M. Mehl)
- Fine Art Museum Chelyabinsk, Russia
- ROBA Gallery, Russia (Curator Andrey Martynov)
- Look 11, Liverpool International Photo festival, UK
2010
- Lichtfeld exhibition, Basel, Switzerland
- International photography festival F/Stop, Germany
2009
- Noorderlicht Photography Festival, Netherlands
- Museum of Modern ArtCarlos Merida, GuatePhoto Festival, Guatemala
- SF09 SevillaFoto, Spain
- Coloquios de fotografia de Parana, Argentina
2008
- Contemporary Istanbul, Art Fair, Istanbul, Turkey
- Fotoseptiembre, International Photo Festival, USA
- Licht Feld modern and contemporary art, Switzerland
- OFOTO Gallery, Shanghai, China
- Open Space Gallery, BC, Canada
- ArtBreak Gallery, NY, USA
2007
- McNish Gallery, California, USA
- Photography Festival FotoEncuentro, La Paz, Bolivia
2006
- International Photography Festival, Lodz, Poland
2004
- Mac Zona Gallery, Barcelona, Spain
- Exhibition "Livres d’artistes de la Bibliotheque Nationale du Quebec", Canada
2003
- CINCO art Event, Montreal, Canada
- Medicine Hat Museum and Art Gallery, Calgary, USA
- MultyArt, Montreal, Canada
2002
- Les Fameuse (Pratt & Whitney) Montreal, Canada
- Metropolitan Museum of Photography of Tokyo, Japan
2001
- Cave Gallery, New York, USA
- Arts Commission Gallery, San Francisco, USA
- SideShow Gallery, New York, USA
- James Baird Gallery, Newfoundland, Canada


Interviuri, articole, granturi:
2016
- Article in AnOther Magazine, UK
- Article in MOJEH Magazine, Dubai, UAE
- Article in Spiegel Magazine, Germany
- Article in La Nacion Newspaper, Costa Rica
2015
- Documentary Campus Masterschool, EU
- Publication in Dry Magazine, Denmark
- Publication in Tallulah Magazine, UK
2014
- Publication in Soup Magazine, UK
- Article in Vice magazine, USA
- Article in Loaded magazine, UK
- Publication in Gomma photo Magazine, UK
- Publication in 1814 magazine, USA
- Book "A Process" Der Greif magazine, Germany
- Arte Fotografica International Magazine, Portugal
- Publication in Silvershotz Magazine, Australia
- European Photography Magazine, Germany
- Publication Weisskopf collection-Book, Switzerland
- Publication in Foto 4All Magazine, Romania
- Publication in Eyemazing; the new collectible art photography book by Thames & Hudson, UK
- Article in the South China Morning Post, Hong Kong
2013
- Publication in Art World Magazine, China
- Publication in Sneaky Magazine, Australia
- Publication in Spiegel Online, Germany
- SODEC script grant, Canada
2012
- Publication in Revolutionart magazine, UK
- Publication in 1814 magazine, USA
- Publication in the Art Bank Magazine, China
- Publication in Twill magazine, France
- S.M.A.R.T. artist residency, USA
- Laureat for L'egalite a l'oeuvre du Secretariat a la condition feminine, Canada
2011
- Publication in Et Alors! Magazine, Netherlands
- Finalist in Photographer's Forum magazine's 32st Annual Spring Photography Contest
2010
- Article in Fine art photo magazine, Germany
- Finalist in Photographer's Forum magazine's 31st Annual Spring Photography Contest
- Artist talk at the Museum Boijmans van Beuningen, The Netherlands
- Travel Grant to Vienna, Canada Council for the Arts
- Project grant, Canada Council for the Arts, Canada
- Article in Antilipseis magazine, Greece
- Article in D magazine, Argentina
- Article in Vision magazine, China
- Article in Eyemazing magazine, The Netherlands
- Travel grant to Australia, CALQ, Canada
- Article in Build magazine, Germany
- Article in Zoom magazine, Poland
- Publication in Shots magazine, USA
- Article in Japanzine magazine, Japan
- Article in Dp Arte Fotografica, Portugal
- Publication in Lighthouse Wire magazine, Canada
- Article in ARTENSION magazine, France
- Article in Winnipeg Free Press Newspaper, Canada
- Article in La Liberte Newspaper, Canada
- Article in Juliet Art magazine, Italy
- Article in ProfiFoto magazine, Germany
- Article in Silvershotz magazine, Australia
- Article in Drome magazine, Italy
2009
- Commercial Photography magazine, Japan
- Grand Prize for Mountain Photography Competition, The Banff Centre, Canada
- Article in Vision magazine, China
2008
- Article in Art Le Sabord magazine, Canada
- Article in PhotoWorld magazine, China
- Article in Picszine photography magazine, China
- Article in Chip photography magazine, China
- Article in Eyemazing Photo magazine, Holland
- Article in Front magazine, Canada
- Article in Zoom photography magazine, Italy
- Article in Fotnightly journal of Contemporary Art, Atelier, Czech Republic
- Article in D-Mode magazine, Argentina
- Article in the Art magazine Cheese, Estonia
2007
- Promart Grant (Singapore), Foreign Affairs Canada
- Radio interview, JetFM, France
- Travel Grant, Canada Council for the Arts, (Finland)
- Article in FOTOSITE magazine, Brazil
2006
- Interview, TV show Mange ta ville, ARTV, Canada
- Portfolio Grant OQAJ (Brazil), Canada
- Publication in NY Arts magazine, USA
- Article in the PhotoArt magazine, Czech Republic
- Article in Suomen Kuvalehti magazine, Finland
- TV Review on Kulttuuriuutiset cultural news, Finland
- Article in Photoselection magazine, Canada
- Publication in Enroute magazine, Canada
2005
- Promart Grant (Spain), Foreign Affairs Canada
- Article in Pozytyw Photo magazine, Poland
- Article in FOTO magazine, Poland
- Article in Zoom Photography magazine, Poland
- TV Review on TV4 and TVN, Poland
- Publication in Pozytyw photography magazine, Poland
- Article in Newsweek, Wik, Przekroj, Voice and Gazeta Newspapers, Poland
- Book 4 Seasons, 4 Photographer, Arctic Paper Europe
2004
- Publication in Afisha magazine, Moscow, Russia
- Publication in Cyfrowa Foto magazine, Poland
- Promart Grant (USA), Foreign Affairs Canada
- Publication in magazine PHOTO, France
- Article in Border Crossings art magazine, Canada
- Article in Photo Selection magazine, Canada
- Article in PhotoEd magazine, Canada
2003
- Article in the journal Oeil Regional, Canada
- Article in National Post, Canada
- Publication in Photographer's Forum Magazine "The best of photographer's annual 2003", USA
- Grand Prize for the Lux Quebec, Canada
- First prize for the Lux Quebec, Photo Book, CA
- First prize Lux Quebec, Personnel Research, CA
- Article in Sombra magazine, Argentina
- Article in British Journal of Photography, England
- Article in Art Jonction, France
- TV review on Musique Plus, Idee mode, Canada
- Radio show, Macadam Tribus, Radio-Canada
- TV review on "ZED TV" CBC, Canada
- Article in LA PRESSE, Montreal
- The Summit Creative Awards USA, the Gold Award for the New York Hotel Story book, USA
- Article in PHOTO magazine, France
- Publication in "Shots" USA photography magazine, Nude and Fashion issue, USA
- Grafika Magazine, Canada
- Publication in Reporter magazine, Poland
2002
- Publication in Anafylia magazine #18, Rotterdam
- Publication in CMYK Photography magazine "The next generation of visual communication", USA
- Publication in Photographer's Forum magazine "The best of photographer's annual 2002", USA
- Publication in CMYK Photography magazine, USA
- Art Grant from La Fondation Desjardins, CA
- TV Review on Salut Bonjour, Canada
- Art Grant, La Fondation du Maire de Montreal, CA
- TV Review on Les choix de Sophie, Canada
2001
- Article in Shots USA photography magazine, USA
- Article in L'Actualite magazine, Canada
- IIAC/IIPC 6th international Art/Photo contest, Japan
- Publication in Photo Selection magazine, Canada
- First prize Lux Quebec art photography category, CA
- Prize for the international Nikon competition, Japan
- Publication in the French PHOTO magazine (Helmut Newton competition), France
- Publication in Applied Art magazine, Canada
- Cultural promotion Tele Quebec Zone Culturelle, CA
2000
- Article in the Numbero Uno magazine, Australia
1999
- Lobby installation of the Carlton Arms Hotel, USA
1997
- First prize Quartier Latin Contest, Canada
- Publication in Photo Selection magazine

Pagina dedicata evenimentului de la Sibiu ->


Ana Diaz Topete
aprilie, 2018
Foto-Magazin.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Adobe CC »
   de Dorian
   ieri, la ora 10:07
Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   acum 2 zile, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 5 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 7 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 10:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127314 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate