Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Conferinta de presa Photokina, Viena, mai 2012

Marti, 22 mai, la Sofitel, Viena, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Markus Oster, vicepresedinte Koelnmesse, GmbH, Christian Muller-Rieker, director executiv Photoindustrie-Verband si F. Walter Gesell, partener Koelnmesse in Austria.


Markus_Oster.jpg

Markus Oster,
vicepresedinte Koelnmesse, GmbH


Markus Oster a aratat ca, inca din acest moment, peste 90% din spatiul disponibil la Koelnmesse a fost deja inchiriat de firme precum Canon, CEWE Color, Epson, Sony, Sigma, Leica, Nikon, Panasonic, Olympus, Fujifilm, Lowepro, Pentax Ricoh, Zeiss, etc., peste 1.200 producatori, din peste 40 de tari. Organizatorii spera ca si aceasta editie sa se bucure de un numar de vizitatori cel putin ca la editia 2010, cand, in cele sase zile, peste 180.000 persoane au trecut pragul Koelnmesse. Repartizarea participantilor in pavilioane respecta un principiu adoptat acum mai multe editii, lantul de realizare si prelucrare al imaginilor: achizitia imaginilor, echipament, accesorii si stocarea fisierelor, in pavilioanele 2, 3, 4.2, 5 si 9; imprimarea fotografiilor si service - pavilionul 6; procesarea imaginilor si programul "Meet the Professionals": pavilionul 4.1. Leica se bucura de un interes special, beneficiind de intregul spatiu disponibil in pavilionul 1.


Christian_Mueller_Rieker.jpg

Christian Muller-Rieker,
director executiv Photoindustrie-Verband


Christian Muller-Rieker a subliniat importanta imaginilor ca mijloc de comunicare si ca metoda de pastrare a amintirilor. De exemplu, oricare dintre noi rememoreaza imagini din 11 septembrie 2001, de la prabusirea Turnurilor Gemene din New York, sau din 11 martie 2011, de la catastrofele naturale ce au zguduit Japonia. Importanta obtinerii de fotografii este demonstrata si de numarul de dispozitive de captura aflat azi in uz, in lume: 4,4 miliarde, dintre care, in Europa, aproape un miliard! In anul 2011, in lume au fost vandute peste 140 milioane camere foto digitale, dintre care 13% au fost camere foto D-SLR si camere compacte cu obiective interschimbabile. Studiile de piata au aratat ca fiecare utilizator isi cumpara o noua camera foto dupa 3 pana la 5 ani. De asemenea, au aratat ca introducerea camerelor compacte cu obiective interschimbabile nu a "canibalizat" sectorul D-SLR; cumparatorii de camerelor compacte cu obiective interschimbabile foloseau anterior camere compacte, fototelefoane mobile si smartphone-uri. Aceste doua tipuri de camere au cunoscut, in primul trimestru al anului 2012, o crestere a vanzarilor cu 17% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Explozia vanzarilor de dispozitive mobile de captura foto si video conduce la numeroase inventii si inovatii, iar Photokina, cel mai mare targ de prezentare in domeniu, va fi, si in 2012, locul unde vor fi prezentate ultimele noutati in sectorul foto-video.


conferinta_de_presa_photokina_2012.jpg

Conferinta de presa Photokina, mai 2012, Viena


Leica va fi prezenta si la editia din acest an a Photokina si va ocupa un pavilion intreg (pavilionul 1). Dupa succesul inregistrat acum doi ani cu "Visual galery", si la aceasta editie, Leica va prezenta o galerie cu unele dintre cele mai celebre fotografii din lume. Tot aici vor putea fi vazute cateva dintre camerele foto fabricate de Leica de-a lungul anilor.


CGI_Kathrin_Hawelka.jpg

CGI © Kathrin Hawelka


In premiera, la editia 2012, Photokina va acorda un premiu de excelenta pentru CGI (Computer Generated Imaging). La aceasta editie, compania Rotortec, prof. H.M. Jostmeier si studentii sai vor prezenta vizualizarea fotorealista a unui girocopter, realizata prin imbinarea de fotografii si programare CAD 3D.


ikiru_tokyo_3.jpg

Ikiru - martie 2012, Tokio


Japan Professional Photographers Society (JPS) va expune la Photokina expozitia de fotografie "Ikiru" (Supravietuim), cu lucrari despre cutremurul din martie 2011 si tsunami-ul care i-a urmat. Expozitia a fost vernisata la Tokio in martie a.c.. iar la Photokina va prima expunere in afara Japoniei. Expozitia va fi organizata pe trei sectiuni: "Dezastrul" - fotografii efectuate de persoanele direct afectate de catastrofalele calamitati naturale, "Casa noastra", fotografii realizate inainte de cutremur, pentru a vedea amploarea pagubelor si, in fine, "Supravietuim", imagini despre conditiile uneori incredibil de dificile in care au trait japonezii dupa cutremur si despre puterea cu care acestia au mers mai departe.


Living_pictures_Kreifels.jpg

Living pictures © Uli Kreifels


Fotograful Uli Kreifels, in colaborare cu Megalab Bildkommunikation AG, va prezenta expozitia de fotografii "Living pictures", cu ajutorul tehnologiei "[vju]", prin care fotografiile sunt proiectate intre doua panouri de sticla. Peretii, tavanul si pardoseala vor fi realizate din fotografii, la fel, mobila sau alte obiecte casnice vor încorpora fotografii.


Lomomap.jpg

LomoFloor


The Lomographic Society va fi prezenta la Cologne cu un colaj de fotografii ce vor acoperi aproape 1.000 mp, in piata din fata Garii Centrale: "LomoFloor", realizata din peste 150.000 lomografii, realizate pretutindeni in Germania si asezate, cu altfel, in forma hartii Germaniei. Vizitatorii expoziei vor putea astfel calatori virtual, in doar cateva secunde, dintr-un colt in altul al Germaniei. Aceasta expozitie este prima manifestare din ce se doreste a deveni "LomoWorldMap".


Bulevardul competitiilor va cuprinde la aceasta editie: 20 proiecte fotografice premiate in 2011 si 2012 la Canon Promotional Award for Professional Photographers (CFPP), fotografiile castigatoare la cele 11 sectiuni ale Hasselblad Masters Award 2012 si imaginile castigatoare la editia din 2012 a Sony World Photography Awards.


Austria_Fam_Kern.jpg

Teens & Families © Uwe Ommer


Fotograful Uwe Ommer, cu spijinul Ministerului Federal al Familiei din Germania, va prezenta expozitia "Teens & Families" ce cuprinde 57 fotografii in format mare, intotite de articole scrise si realizate in Europa, ce vorbesc despre problemele adolescentilor si ale familiilor lor.


GfK va prezenta producatorilor, distribuitorilor si fotografilor profesionisti studii detaliate despre evolutia si tendintele din piata de imagine, din Europa de Vest, Europa de Est, Asia si Statele Unite ale Americii. Cu o saptamana inaintea deschiderii targului, va avea loc o conferinta la care vor participa o serie de experti din domeniul imaginii, care vor discuta despre viitorul acestui domeniu. La conferinta vor fi prezenti reprezentanti din partea Ringfoto, Amazon.com si alte companii. Concluziile conferintei vor fi publicate in ziarul targului, Photokina Daily.


Medicina_Bild_3.jpg

Fotografia medicala


Sambata, 22 septembrie, medicii de diverse specialitati sunt invitati sa participe gratuit la un seminar despre importanta fotografiei in medicina, cum se realizeaza fotografia stiintifica si cum se editeaza corect, documentarea cu fotografii a articolelor de specialitate, realizarea de prezentari in PowerPoint si de afise, etc.


O sectiune speciala a targului Photokina 2012 va fi dedicata fototelefoanelor mobile, smartphone-urilor, aplicatiilor foto pentru acestea si camerelor foto capabile sa filmeze HD. Expertii cred ca in 2012 se vor vinde circa 700 milioane de smartphone-uri, si aproape 1 miliard de aplicatii vor fi descarcate pentru ele. In ceea ce priveste camerele foto capabile sa filmeze HD, un studiu recent a aratat ca 9% dintre fotografii profesionisti considera aceasta facilitate esentiala, iar 50% dintre ei o considera utila.


Conferinta de presa a fost urmata de un dejun la restaurantul "Le Loft", aflat la ultimul etaj al hotelului Sofitel din Viena si de un tur ghidat prin capitala Austriei.


Viena_de_la_Sofitel.jpg

Viena vazuta de la inaltime


Fotografii din Romania care doresc sa mearga la targ, in septembrie, pot cumpara biletele de intrare de la reprezentanta locala Koelnmesse. Preturile biletelor sunt sensibil mai mici, de exemplu biletul pe toata perioada este in Koln 120 Euro, iar aici este de 76 Euro. Persoana de contact: Roberta Moldoveanu, tel./fax 031.409.41.76


Nu vreau sa inchei inainte de a multumi D.nei Roberta Moldoveanu pentru invitatia la acest eveniment.

 © Calin-Stefan Ragalie
mai, 2012,
Foto-Magazin.ro

 

Bookmark and Share

Comentarii:

Ancuta T. - 09 Jul 2012, ora 20:49
Mulmim pentru invitatie. Sper sa ne vedem la Photokina 2012!

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate