Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital ianuarie - februarie 2008

Am primit la redactie numarul ianuarie - februarie al revistei Chip Foto-Video Digital.


Editorialul lui Daniel Danila-Bekesi, intitulat "Semne bune anul are", comenteaza noutatile lansate la Computer Electronics Show (CES) si considera ca trend-urile anului 2008 vor fi: extinderea tehnologiei fara fir in transmiterea imaginilor si a afisarii fotografiilor pe TV-uri in format full HD.chip_ian_2008.jpg


Rubrica "News" debuteaza cu articolul "A murit regele, traiasca regele" referindu-se la noul model lansat de Sony: alpha 200, pe care Andrei Licherdopol in vede ca un adversar serios in clasa amatorilor avansati pentru Nikon, Canon sau Pentax. Sunt trecute in revista apoi: Richh GR Digital II, multifunctionalul HP Photosmart C6280, Sony T2 (a carui memorie on board este de 4 GB!), noile versiuni Adobe Camera Raw 4.3 si Lightroom 1.3.


Rubrica "Test et Review" debuteaza cu o analiza comparata a sase modele de fotocamere: Canon PowerShot G9, Fujifilm FinePix Z5fd, HP Photosmart R937, Olympus mju 820, Pentax Optio E40 si Richh Caplio 500SE. Pentru fiecare model, Andrei Licherdopol cerceteaza: constructia aparatului, dotarile, modul de functionare, calitatea imaginii, viteza de reactie la fotografie si durata de viata a bateriilor si emite un verdict. In continuare, Mihaela Dogaru prezinta rezultatele testarii Panasonic L10 si conchde: o buna alegere atunci cand va ganditi sa faceti primii pasi in fotografia D-SLR.
Incepind cu acest numar, redactia prezinta 6 clasamente ale celor mai bune aparate foto: D-SLR profesionale, D-SLR pentru amatori, aparate foto megazoom, aparate compacte, aparate versatile si aparate pentru incepatori. Andrei Licherdopol prezinta doua videocamere HD care inregistreaza pe carduri de memorie: Sony HDR-CX6 si Panasonic HDC-SD5.
In continuare sunt expuse trei alternative cu preturi sub 100 euro, la Adobe Photoshop CS/CS2/CS3: Adobe Photoshop Elements 6, Corel Paint Shop Pro Photo X2 si Magix Xtreme Photo&Graphic Designer. Autorul noteaza ca Paint Shop Pro este cel mai bine dotat editor de imagini din aceasta categorie de pret dar paratuieste la capitolul viteza.


In sectiunea "Coverstory" Daniel Danila-Bekesi compara filtrele fotografice cu plugin-urile din Photoshop: filtrul de polarizare, filtrul gri neutru, filtre colorate si degrade.


Rubrica "Portofoliu" prezinta in acest numar pe fotograful Mihai Moiceanu care a petrecut Craciunul la Ieud, in Maramures: dimineata, devreme, pe o culme din apropierea satului, la pranz in bisercia de lemn iar dupaamiaza la "Viflaim".


In rubrica "Practica", Mihai Moiceanu analizeaza cele mai bune cai de a obtine fotografie alb-negru cu aparatele foto digitale. Autorul demonstreaza ca cea mai buna metoda este inregistrarea color si transformarea in alb-negru cu ajutorul programelor de editare a fotografiilor. In continuare, Mihaela Dogaru explica importanta utilizarii histogramei in analiza expunerii fotografiilor digitale si rolul ei in corectarea expunerii si a tonurilor, sporirea contrastului cu curba gradient si in obtinerea de copii perfecte la imprimare. Comparativ, sunt descrise sumar si functiile: auto-contrast, auto-levels si auto-color. In articolul "Zgomot la minim", Daniel Danila-Bekesi descrie cum apare zgomotul in imaginile foto digitale si analizeaza trei programe de reducere a sa: Neat Image 5.8, Nik Dfine 2.0 si Noise Ninja 2.1.1 In continuare, Andrei Licherdopol prezinta cateva sfaturi pentru editarea fotografiilor in programul gratuit Gimp 2.4.1 (peisaje mai dinamice, corectarea ochilor rosii, corectarea distorsiunilor obiectivelor, copierea si liprea, deschiderea imaginilor, folosirea unui profil de culoare, utilizarea combinatiilor de taste rapide, selectarea unor elemente din imagine, stabilirea dimensiunilor la imprimare.


Pentru videoamatori, Andrei Licherdopol prezinta sase programe de editare video din grupa de sub 100 euro si arata cateva greseli frecvente ale incepatorilor si modalitati de evitare sau corectare a lor, iar Mihaela Dogaru expune cateva accesorii care sa sporeasca calitatea sunetului si a clipului video: lampi, stative si microfoane. In incheierea rubricii, Mihaela Dogaru prezinta tableta grafica (Wacom Bamboo Fun) si modul sau de instalare si configurare.


Ultimele pagini ale revistei sunt dedicate raspunsurilor la intrebarile cititorilor.


In CD-ul atasat revistei puteti gasi editoare foto (Adobe DNG Convertor si Camera RAW 4.3.1, Corel PSP Photo X2, Gimp 2.4.2, Paint.NET 3.2, Photoline 14.0), filtre (Nik Color Efex 3), editoare video (Power Director 6, Vegas Movie Studio Platinum Ed. 8, Virtual Dub 1.7.7) si utilitare (Art Plus Digital Photo Recovery 3.1, Fotosizer Batch Image Resizer 1.11.0.179, FotoSketcher 1.2, Free Picture Resize Starter 4.5.8, High Quality Photo Resizer 4.5, JetPhoto Studio 3.11, MB Free color Test 1.5, Multime Image Resizer.NET 2.0.8).Redactia Fotomagazin
ianuarie 2008
© Foto-Magazin.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 12 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 12 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate