Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Expozitia de absolvire - Fotoclubul Nufarul, Oradea

Clubul Fotografic NUFARUL din Oradea, a reusit sa organizeze sub conducerea artistului fotograf Stefan Toth A.FIAP, presedintele fondator al Clubului Fotografic NUFARUL, in acest an, sase cursuri de initiere in tehnica si arta fotografica pentru incepatori, la care au participat peste 80 de absolventi. Este de apreciat faptul ca unul din aceste cursuri a fost organizat in deplasare in Municipiul Marghita, precum si un curs in perioada vacantei de vara la Oradea.
Pentru prima data in istoria Fotoclubului un curs a fost organizat sub conducerea artistului fotograf Claudiu Szabo A.FIAP, pentru avansati, la care s-a predat tehnici speciale de prelucrare a imaginii digitale.


A devenit o traditie ca absolventii, la inchiderea fiecarui curs sa prezinte pe simezele Salii de studio a Palatului VULTURUL NEGRU, din Oradea, cele mai reusite lucrari de examen.
O asemenea expozitie este pregatita sa fie vernisata din lucrarile de examen ale absolventilor seriei F/2007 (cu predare in limba maghiara) si G/2007 (cu predare in limba romana).
Cu aceasta ocazie isi vor prezenta cele peste 50 de fotografii alb-negru, cei 32 de absolventi. Imaginile expuse au fost fotografiate cu ocazia deplasarii de creatie efectuata in centrul istoric al orasului Oradea, respectiv in studioul Fotoclubului.


In cadrul orelor de practica fiecare absolvent a avut posibilitatea sa fotografieze cu ajutorul aparatelor de fotografiat clasice un film alb-negru, pe care apoi le-a prelucrat fiecare manual in tancurile speciale de developat. Dupa filmele realizate, fiecare absolvent a prelucrat cu ajutorului aparatelor de marit clasice, in laboratorul Fotoclubului, cate 25 de fotografii alb-negru de format 10x15 cm.


Din imaginile prelucrate au fost selectionate, apoi, fotografiile pregatite pentru expozitia de promovare ale absolventilor.BOZANTAN%20RAUL_2_A.jpg


Raoul BozantinPentru realizarea orelor de practica a cursantilor conducatorul cursului, artistul fotograf Stefan Toth a petrecut cu absolventii celor doua cursuri peste 100 de ore, in laboratorul Fotoclubului, in conditii de lumina inactinica.KOMIVES%20ZOLTAN.jpg


Zoltan Komives
Festivitatea de inchidere a celor doua serii de absolventi va avea loc vineri, 09 noiembrie 2007, la ora 18:00, in cadrul caruia va avea loc vernisajul expozitiei de examen si inmanarea diplomelor de absolvire.BOZANTAN%20RAUL_press.jpg


Raoul BozantinLucrarile vor fi prezentate publicului de criticul de arta dr. Ramona Novicov, iar expozitia va fi deschisa de directorul Clubului Fotografic NUFARUL Oradea, Stefan Toth.
Momentul muzical al vernisajului va fi sustinut de artistul Thurzo Sandor Jozsef, din cadrul Cvartetului VARADINUM din Oradea.
Expozitia absolventilor, organizata in cadrul Proiectului cultural "ORADEA, PUNTE SPRE LUME", in parteneriat si sub inaltul patronaj al Primariei Municipiului Oradea, cu sprijinul sustinatorilor permanenti : Hotelul VULTURUL NEGRU, Galeria VINURILOR, DURAN'S, Tipografia OFFSETPRINT, ASTON COM, STEPHANY si WEBER&CO IMPEX SRL Oradea va ramane la dispozitia publicului vizitator pana la data de 23 noiembrie, in zilele de marti si joi, intre orele 14:00 - 17:00.Clubul Fotografic NUFARUL Oradea
noiembrie 2007
© Foto-Magazin

Bookmark and Share

Comentarii:

ozolin dusa - 09 Nov 2007, ora 15:28
Felicitari, Domnu Tot. Ce s-ar face Oradea fara munca dumneavoastra? E bine că predati bilingv. Un adevarat tur de forta. Apropos, cum ati reusit să prelucrati aparatele clasice in tancurile speciale de developat? Si incă manual? Chiar si bilingv, limba romana ascunde multe capcane pentru ignoranti. In rest, incă o data, felicitari!

Raoul M. Septilici - 09 Nov 2007, ora 21:11
Felicitari. Si initiatorilor si absolventilor. Ma bucur ca mai se fac si cursuri (ca tara e plina de fotografi). Mai ales cand se preda si fotografia clasica.

un absolvent - 28 Nov 2007, ora 13:14
Salutari.Ce intelegi prin "cum ati reusit să prelucrati aparatele clasice in tancurile speciale de developat?".Cum am developat pozele pe hartie , sau cum s-au scanat negativele ?

silviu-ioan balla - 01 Apr 2008, ora 09:11
Aparatele nu se prelucreaza in tancuri de developat, cu exceptia cazului in care vrei sa le distrugi :P. Filmele insa da. Pentru alb negru exista retete de revelator si fixator si poate ca substantele respective se mai pot cumpara de la farmacie (metol, hidrochinona, sulfit de sodiu, etc). In plus, nu ma indoiesc ca in Ungaria se mai gasesc chiar revelatoare, fie prafuri amestecate, fie lichide care trebuie diluate.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   azi, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 3 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 5 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 6 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 17:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127313 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate