Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Jensen: Brooks: ''Letting Go of the Camera: Essays on Photography and the Creative Life"

Dincolo de camera, de obiective, de marci, de filme, de pixeli sau de calculatoare, fotografia este o cale de a te exprima si totodata de a te face inteles de ceilalti. In opinia autorului fotografia este despre impartasirea vietii, a adevarului, a emotiilor, a grijilor, a triumfului sau a tragediei umane.letting_go_of_the_camera.jpg


In prefata lucrarii, Brooks Jensen marturiseste: "aceste eseuri sunt scrise pe parcursul a zece ani. Este imposibil sa faci fotografie timp de peste o decada fara sa inveti lucruri care sa nu intre in contradictie cu ce stiai initial. Sau cel putin asa speram! Fotografia se schimba, fotografii se schimba si, desigur, asteptarile publicului se schimba..."
"In pregatirea acestei carti am parcurs fiecare eseu in parte, modificand pe alocuri, pe acolo pe unde noi opinii au fost fundamentate pe experienta dobandita, rescriind pe acolo pe unde ideile erau prea vechi sau pasajele care apareau a fi scrise de un fotograf cu mult mai tanar decat sunt acum. Sunt foarte curios ce modificari as face peste alti zece ani!"
"Creatia artistica este, prin definitie si prin practica, un lucru personal - cel mai personal, as zice. Fiecare artist merge pe propriul drum, invata in propriul ritm, reuseste sau esueaza in felul sau. Calea mea este, de asemenea, personala, si, prin urmare, nu trebuie sa calauzeasca pe altii, asa cum nici a altora nu trebuie..."
"Am inceput sa scriu aceste eseuri pentru un grup de pieteni si un grup foto local. Ei m-au incurajat sa scriu mai mult, deoarece, spre surpiza mea, mi s-a parut ca zbaterile mele in incercarea de a avansa pe drumul creativitatii, erau similare cu ale altora, intrebarile mele erau similare cu ale lor, descoperirile mele si, ocazional, raspunsurile mele, erau folositoare si lor. Acum ma aflu intr-o situatie stanjenitoare: nu posed si nici nu pot pretinde ca posed toate, sau macar majoritatea raspunsurilor, la intrebarile despre creatia artistica. Sper insa ca ceea ce am invatat eu si ce impartasesc in aceasta carte poate fi folositor si pentru voi in avansarea pe calea voastra."Din cuprins:
A Change of Venue
Ambition, Age & Art
Beyond What It Is
Creativity and Confusion
Finishing
How to Make a Workshop Work
Image & Idea
Lessons from Joni Mitchell
Letting Go of the Camera
One Hundred Prints Project
Project Work versus Greatest Hits
The Importance of Partnering
The Importance of Structure
The Matter with Subject Matter
Twenty Years to Break the Rules
What is Your Natural Vision
What It Means To Be An Artist
When It Becomes a Project
Windows and Artifacts


* * *


Brooks Jensen este fotograf, publicist, conferentiar la diferite workshop-uri fotografice si scriitor. Jensen si sotia lui, Maureen Gallagher, sunt proprietarii, co-fondatorii, si editorii revistei LensWork, una dintre cele mai importante si respectate reviste de arta fotografica din intreaga lume.

 Aceasta carte poate fi achizitonata prin:


carti_cheie.gif


Redactia Fotomagazin
mai, 2007
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate