Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Concurs foto la Iasi DigiPhoto 2007

DigiPhoto este un concurs national de fotografie digitala, aflat la cea de-a treia editie, care se adreseaza in special tinerilor.afis_digiphoto_07.jpg


Temele de concurs::

1. Conceptul de rural in Romania
Filozofia conceptului de rural in Romania sufera transformari accelerate fiind puternic marcata de avantul tehnologic, de contextul economic si granitele ce se ridica continuu. Identitatea vechiului sat romanesc si traditiile sale dispar incet facand loc unei noi lumi, caracterizata partial de un amalgam de presupuse modele si non-valori globalizate. Va propunem sa realizati o radiografie in imagini a satului romanesc actual asa cum il percepeti din spatele obiectivului.

2. Verdele incepe sa dispara
Mediul inconjurator se confrunta cu probleme tot mai grave, din cauza indiferentei si importantei reduse acordate protectiei si conservarii.
Tema doreste sa exprime vizual problemele de mediu existente in contrast cu frumusetea naturii neafectate.
Adevarata generozitate fata de natura in viitor consta in a darui totul in prezent.

3. Acustic
Tema abstracta, urmarim creativitatea si modul in care fiecare concurent va ilustra ideea, notiunea de acustic. Aici se incadreaza orice notiune de vorba, zgomot, onomatopee, sunet, muzica, etc.

4. Manipulare digitala de imagine
Asteptam lucrari de arta fotografica realizate prin interventie digitala. Singura sectiune unde modificarea digitala a fotografiilor este permisa.


Calendarul evenimentului:
24 aprilie ora 11:00 - conferinta de presa
25 aprilie ora 00:00 - START concurs
13 mai ora 23:59 - STOP concurs
14-16 mai - jurizare
19 mai WorkShop si premierea participantilor - Iasi
21 mai - conferinta de presa ce incheie DigiPhoto.


Premii
Premiile totalizeaza pana in momentul de fata 3000 de euro, insa pot surveni modificari ulterioare, lista sponsorilor este in continuare deschisa.


Workshop si premierea castigatorilor
In data de 19 mai vor sustine prezentari in Iasi fotografi profesionisti cu notorietate in comunitatea romaneasca. De asemenea in aceeasi zi va avea loc premierea. Toti castigatorii vor fi anuntati in prealabil si li se va oferi cazare, masa si costul aferent de transport.


Juriul
In componenta juriului se vor afla in totalitate fotografi profesionisti, cunoscuti si apreciati in comunitatea romaneasca.


Finalitatea evenimentului DigiPhoto
Dupa data de 19 mai vom lucra la organizarea unei expozitii care va contine cele mai valoroase lucrari inscrise in concurs. De asemenea vom promova castigatorii si implicit lucrarile acestora prin intermediul tutoror partenerilor media DigiPhoto.

Regulament
Conditii de participare:
La DigiPhoto pot participa atat amatori, cat si fotografi profesionisti. Pentru a participa, tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati situl DigiPhoto de la adresa: http://www.digiphoto.asii.ro si sa uploadati fotografiile voastre, in una din galeriile ce corespunde unei categorii, maxim 3 fotografii pe categorie, pana pe data de 13 mai 2007 ( ora 10:00 ). Pozele vor fi luate in considerare numai dupa ce participantul isi va completa in prealabil datele personale la adresa: http://www.digiphoto.asii.ro/user/EditProfile.aspx
De retinut:
- calitatea minima a fotografiilor este de 3 MegaPixeli
- toate fotografiile sunt moderate inainte sa intre in concurs
- numele fisierul este si titlul pozei

Fotografiile trebuie sa corespunda cerintelor unei categorii si sa respecte strict tema de concurs: in primele 3 categorii, se vor incadra fotografiile color sau alb-negru pe temele "Conceptul de rural in Romania, Verdele incepe sa dispara, Acustic".

Pozele inscrise pe site trebuie sa fie cele originale, pastrand caracteristicile EXIF. Se pot aplica modificari de baza (brightness/contrast, levels, unsharp, etc.) asupra imaginilor participante in aceasta categorie atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de imaginea initiala. De asemenea pozele trebuie sa aiba o calitate de minim 3 Megapixeli, pozele care nu vor satisface aceasta cerinta nu vor fi acceptate in concurs.

Categoria "Manipulare Digitala de Imagine" va cuprinde fotografii modificate in maniera digitala. Participantii vor trebui sa pastreze fotografia ori fotografiile originale de la care s-a pornit pe toata durata desfasurarii concursului. Se pot folosi si materiale/fotografii care nu sunt proprii atata timp cat aceastea nu intra sub incidenta legii drepturilor de autor. In cadrul acestei categorii se va urmari in general valoarea artistica adaugata prin prelucrare compozitiei finale. In general nu se va considera manipulare de imagine o lucrare care a suferit corectii de baza(brightness/contrast, levels, unsharp, inramare,etc.), libertatea accesului asupra acestor tehnici fiind permisa si participantilor la celelalte categorii tematice.

Organizatorii si/sau juriul isi rezerva dreptul de a refuza participarea unei inregistrari la concursul DigiPhoto pe motiv de neconcordanta cu specificul categoriei sau concursului.

Desfasurarea concursului:
Incepand cu data de 25 aprilie 2007, puteti uploada fotografiile voastre pe situl DigiPhoto.
In finala vor ajunge 15 imagini/categorie. Autorul fotografiei care intra in finala de pe 19 mai 2006 va fi contactat dupa jurizare, prin e-mail (din acest motiv va rugam sa verificati daca adresa de email introdusa de dumneavoastra este cea corecta). Dupa prezentarile din ziua finalei, juriul va premia primele 3 fotografii/categorie, restul finalistilor primind mentiuni din partea organizatorilor in ordinea locurilor obtinute. De asemenea, se va acorda un premiu al publicului in urma voturilor transmise via situl evenimentului.


Valoarea totala a premiilor este de peste 3000 euro, acordarea acestora se va face in cadrul finalei desfasurate in Iasi pe data de 19 mai 2007. Pentru toti castigatorii se va pune la dispozitie cazare, masa si decontarea costului de transport aferent pentru a efectua deplasarea in Iasi.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica lista de premii.


Evaluarea fotografiilor:
Lucrarile inscrise in concursul DigiPhoto sunt apreciate dupa criteriile:
- ilustrarea temei;
- creativitate si originalitate;
- calitatea tehnica de fotografiere.


Data de trimitere:
Inscrierile vor avea loc in perioada 25 aprilie - 13 mai 2007. Data ultima de trimitere a fotografiilor este 13 mai 2006 inclusiv. Finala va avea loc pe data de 19 mai 2007. Organizatorii isi rezerva dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anuntand in prealabil acest lucru.


Drepturile de autor:
Fotografiile inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise de el in DigiPhoto.
Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a participarii cu fotografii in acest concurs.
Organizatorii au dreptul de a publica/utiliza fotografiile de la concurs in scopuri compatibile cu obiectivele concursului.


Politica de confidentialitate:
Datele personale ale participantilor sunt confidentiale. Detaliile participantilor pot fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.


Clauze finale:
Prin participarea la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles prevederile de mai sus.Ciprian Gavriliu
coordonator Pr&Media ASII
www.digiphoto.asii.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Ciprian Gavriliu - 05 Jun 2007, ora 11:33
Au fost date publicitatii rezultatele jurizarii concursului DigiPhoto 2007. Fotografiile castigatoare pot fi downloadate de la aceasta adresa: http://digiphoto.asii.ro/storage/DigiPhoto2007_fotografii_castigatoare.exe Sunt aranjate pe directoare, arhivate, fiecare poza avand titlul ei si numele autorului.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 12 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 12 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate