Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital martie 2007

Am primit la redactie numarul martie al revistei Chip Foto-Video Digital.chip_mar_07.jpg


Editorialul directorului publicatiei, Daniel Danila-Bekesi, se ocupa de cardurile de memorie si, analizind evolutia tipului SmartMedia, conchide ca supravietuirea diverselor formate de carduri este dependenta de segmentul de piata detinut de produsele care il folosesc.


La rubrica "News" sunt prezentate noile modele lansate in 2007 de principalii producatori de camere foto digitale: Canon, Casio, Kodak, Panasonic, Pentax, Samsung si Sony. Redactia detaliaza: camera foto-video Panasonic HDC-DX1, capabila sa inregistreze fisiere video in format AVCHD (pe discuri mini DVD) si fotografii 1900 x 1080 pixeli (pe carduri SD sau SDHC) si obiectivul Sony SAL70200G (70 - 200 mm f:2,8).


Rubrica "Coverstory" intitulata "10 MegaPixeli pentru toata lumea" compara 15 modele de camere foto digitale D-SLR si compacte din punctul de vedere al utilizatorului si prin prisma raspunsurilor la cateva deziderate: cand se justifica rezolutiile mari, mai multi pixeli nu inseamna obligatoriu si o calitate mai buna, calitatea obiectivului este decisiva in obtinerea rezultatului final, cum se atenueaza zgomotul din imaginile digitale.


La rubrica "Test et Review" sunt analizate cele mai bune camere video digitale lansate in anul 2006. Andrei Licherdopol recomanda cumparatorului sa acorde atentie: senzorului de imagine, calitatii obiectivului, inregistrarii sunetului si modului de filmare pe timp de noapte. Autorul arata ca fotografierea cu camerele video este mai mult un slogan comercial decat o utilitate practica. Sunt apoi prezentate modele din gupele: High-definition, Mini-DV, DVD si camere cu HDD/card flash. Mihaela Dogaru prezinta Olympus E-400, pe care producatorul il recomanda ca fiind cel mai mic si mai usor aparat D-SLR din lume. Autoarea conchide ca noul model de la Olympus este simplu de utilizat si ofera imagini de calitate ridicata dar zgomotul de imagine este pronuntat, acumulatorul tine putin iar obiectivul din kit are luminozitate scazuta. In continuare, Andrei Licherdopol testeaza modelul Canon PowerShot G7 si arata ca acesta este un aparat foto de incredrere, cu o carcasa robusta, stabilizator de imagine si foarte multe setari manuale. Din pacate, Canon PowerShot G7 este scump, obiectivul zoom se limiteaza la focala (echivalent 135) de 35 mm, nu permite inregistrare in mod RAW iar fotografiile sunt zgomotoase la sensiblitati peste 400 ISO.


Rubrica "Portofoliu" prezinta in acest numar pe Daniel Baltat, fotoreporter la ziarul "Tribuna" si presedinte al Fotoclubului "Orizont" din Sibiu. Fotograful marturiseste ca subiectele sale preferate sunt fotoreportaje in localitatatile din judetul Sibiu: "Marginimea Sibiului este pentru mine ca pentru altii - Maramuresul ... Motivul pentru care fac fotoreportaje in aceste zone este ca aceste targuri si ceea ce se intampla in ele, incep incet, incet sa dispara." Site-ul lui Daniel Baltat se afla la adresa www.imageart.ro


In rubrica "Practica", Mihai Moiceanu abordeaza fotografia de peisaj si prezinta cateva reguli de fotocompozitie: gasirea si izolarea subiectului, simplificarea imaginii, evidentierea detaliilor, utilizarea luminii, a culorii si a perspectivei. In continuare, Andrei Licherdopol ofera cateva sfaturi pentru fotografile nocturne: exploatarea reflexiilor, utilizarea zoomului, fotografierea misarii si a artificiilor. Mihaela Dogaru expune cateva metode de a retusa fotografiile de portret: indepartarea pistruilor, cosmetizarea tenului si a dintilor, retusarea "ochilor rosii", conversia la alb-negru cu Channel Mixer si LabColor, inlocuirea fundalului, etc. Andrei Licherdopol arata apoi cum se pot aplica unele efecte in Photoshop pentru a dinamiza unele fotografii: incetosarea fundalului, aplicarea filtrului Radial Blur, utilizarea curbei Gradient, modificarea balansului de culoare cu Channel Mixer si la conversia fisierelor RAW.


La rubrica "Tehnologie" cititorii pot afla cum se realizeaza autofocalizarea la camerele fotografice dar si ce configuratie este recomandata pentru un calculator personal destinat prelucrarii foto si video.


In incheiere, Miahi Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu analizeaza doua imagini trimise de cititori si propun cateva metode de ameliorare a fotografiilor.


In CD-ul atasat revistei puteti gasi editoare foto (Adobe Lightroom 1.0, CorrectPhoto 2.03, Exposure, FotoFinish, Corel Paiter X, FXFoto, NeatImage, Paint.NET, PhotoFinale Wuickstart, Portrait Professiona, Saint Paint Studio 12, ShutterflyStudio, Studioline PhotoBasic 3, Stoik iMagic 3.5, TwistedBrush, Ulead PhotoExpress, PhotoPOSPro) si utilitare (Camera Raw Plugin 3.7, EasyHDR, FullShot 9.5, ImageGenius, EXIF Renamer, Deformer 20, DVRack 2.0, FastStone Viewer, Corel Snapfire 1.10, FaceOnBody, ClicknView Pro, BatchWatermarkCreator, JPEG Compress 2.82, MoemoriesOnTV, VSO PhotoDVD, Photozig Albums, SnagIt, PictureResizeGenius, MagicSharpener, Redeye Remover fot Image Genius).Redactia Fotomagazin
martie, 2007

Bookmark and Share

Comentarii:

Un Carcotas - 21 Mar 2007, ora 18:47
No offense, dar Chip chiar nu mi se pare o "autoritate" in domeniul foto :)

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 12 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 12 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate