Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital ianuarie - februarie 2007

Am primit la redactie numarul ianuarie - februarie al revistei Chip Foto-Video Digital.chip_ian_febr_07.jpg


Editorialul directorului publicatiei, Daniel Danila-Bekesi, arata una dintre consecintele aderarii Romaniei la U.E.: posibilitatea ca romanii sa-si faca cumparaturile de aparate foto si accesorii direct in Europa, din cauza preturilor mult mai mari in magazinele din Romania.

La rubrica "News" redactia ne prezinta camera foto digitala Nikon D40 si este de parere ca aceasta ar putea fi interesanta pentru cei care fac primii pasi in lumea DSLR.
La rubrica "Test et Review" este prezentat aparatul FujiFilm FinePix S6500fd, pe care autorii il apreciaza ca fiind ergonomic, cu zgomot mic de imagine dar lipsit de stabilizator de imagine, in ciuda zoomului 10,7 x. In continuare sunt comparate patru aparate foto digitale compacte: Canon Poweshot A630, HP Photosmart R827, Nilon Coolpix L6 si Panasonic Lumix DMC-FX3. Chiar daca cel mai scump, Canon se claseaza pe primul loc datorita rezolutiei mari, a obiectivului de buna calitate si a zgomotului de imagine bine stapanit pana la ISO 200. Este prezentata apoi imprimanta Samsung SPP-2040B, capabila sa imprime in format maxim 10 x 15 cm, imagini trimise de un calculator, de o camera foto digitala prin portul USB sau chiar de un telefon mobil (conectare blouetooth).
Un amplu articol este alocat celor mai frecvente 13 minciuni prin care producatorii de camere foto digitale incearca sa atraga clientii: acelasi aparat sub mai multe etichete, "stabilizarea" imaginii prin cresterea ISO, preturi "umflate" la lansare pentru a avea profit pe toata perioada de productie, zoomuri modeste in kiturile D-SLR, valori ISO ridicate dar inutilizabile, filtre antizgomot foarte agresive, incompatibilitati cu unele carduri de memorie, display-uri de calitate mediocra, fotografii in format 16:9 obtinute prin decupare, numeroase programe presetate de fotografiere care de fapt nu schimba nimic, aparate vechi botezate cu nume noi, promovarea zoomului "total" (optic + digital), publicarea de date tehnice nerealiste.

Rubrica "Portofoliu" prezinta in acest numar pe Robert Postma, fotograf canadian specializat in peisaje si cu portofolii realizate in Yukon, Columbia Britanica, Nunavut, Antelope Canyon, etc. (www.distanthorizons.ca).

Rubrica "Practica" abordeaza fotografia "still life" sau de natura statica si ofera cateva subiecte: tinda unei biserici, vase de lut la olarii Horezului, peretele unei case taranesti din Maramures. Autoarea articolului ofera cateva sfaturi referitoare la iluminare in locatie sau in studio, fundal, compozitie, etc. Urmatorul articol propune teme si subiecte pentru fotografia hibernala: detalii de peisaj, peisajele soft, efecte de lumina, panorama si atrage atentia asupra unor capcane: expunerea automata eronata si balansul de alb dificil. Un al treilea articol se ocupa cu fotografierea la aniversarea zilei de nastere, propune cateva modalitati de a obtine fotografii reusite si evidentiaza cateva greseli frecvente. In continuare, Andrei Licherdopol prezinta histograma: interpretare si utilizare in practica a informatiilor oferite, atat la fotografiere cat si la prelucrea imaginilor pe calculator, tehnica HDRI (High Dynamic Range Imaging) si apoi metode de evidentiere a detaliilor prin prelucrari ale fotografiilor digitale. Este prezentat programul Paint.Net, o aplicatie gratuita cu care se pot efectua marcaje si selectii, utiliza straturi, corectii ale histogramei, filtre de conversie si alte efecte. In incheiere sunt oferite cateva sfaturi la cele mai frecvente intrebari adresate redactiei de catre cititori: efecte in infrarosu, fotografia in contralumina, evitarea fotografiilor miscate, etc.


Sectiunea adresta cineamatorilor prezinta 10 trucuri pentru filme mai bune: utilizarea blendelor, improvizarea unui suport pentru videocamera, realizarea de interviuri cu cadre intermediare, sicronizarea audio-video, determinarea balansului de alb, etc.

In incheiere, Miahi Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu analizeaza doua imagini trimise de cititori si propun cateva metode de ameliorare a fotografiilor.

In CD-ul atasat revistei puteti gasi editoare foto (Adobe PhotoShop CS3 Beta, ACDSee 9 beta, StudioLine PhotoClassic3, MagicPhotoEd, SaintPaint, Paint.Net 2.72 si 3 beta 2, Noromis PhotoLab), aplicatii foto (FaceFilter Studio 2, Fine Print 5,6, HyperSnap DX, ToneMapping 1.11, IrfanView 3.99, Picasa 3.597, IconSushi 1.21, PhotomatrixPro 2.33) si utilitare (BatchPhoto 1.51, Batch Vatermark Creator, AutoStitch 2.186, DVD Slideshow Pro 7.40, MyLife iPod File Copier, Fullshot 9.31, Stereogram Magician, StillMotion PE, Idimager 3, PictureRoller, Express Thumbnail Creator 1.810).Redactia Fotomagazin

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 12 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 12 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate