Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital octombrie-noiembrie 2006

Am primit la redactie numarul octombrie-noiembrie al revistei Chip Foto-Video Digital, din care am spicuit pentru dvs.chip_oct_nov_06.jpg


Editorialul directorului publicatiei, Daniel Danila-Bekesi, se ocupa de o noua tehnologie care si-a facut intrarea in acest an in fotografia digitala: recunoasterea fetei umane in fotografia de portret, in scopul redarii sale clare si in culori naturale. Aceasta tehnolgie se aplica deja la cateva camere foto (Nikon, Pentax, Fuji) dar si la unele imprimante (Epson). Editorialistul conchide: chiar daca aceasta tehnologie nu va spori procentajul de fotografii artistice, utilizatorii se vor indrepta cu mai mult interes catre fotografia de portret.


Rubrica "News" este ocupata aproape in totalitate de recent incheiatul targ Photokina 2006. Sunt prezentate: Canon EOS 400D - care aduce in plus fata de EOS 350D mai multi megapixeli pe captator, filtru antipraf ultrasonic si un display mai mare; Nikon D80 - care se detaseaza in grupa DSLR pentru amatori printr-o dotare impresionanta; Fuji S6500FD - primul aparat foto digital care poseda functia "Face Detection" (recunoasterea fetei in fotografia de portret); Fuji Finepix S9600 - la care a fost imbunatatita viteza de focalizare si a fost ameliorat softul de prelucrare RAW; Nikon Coolpix S10 - model bicorp cu obiectiv zoom 10 x stabilizat optic; Olympus SP 510 UZ - la care a fost imbunatatit sistemu lde vizare si de focalizare, iar rezolutia este acum de 7 MPx si multe altele. In domeniul imprimantelor, Chip Foto-Video digital prezinta trei noi tehnologii de la Epson: cerneala Claria (cresterea rezistentei pigmentilor din cerneluri la factorii de mediu, cu pastrarea calitatii cromatice pana la 200 ani), tehnologia PhotoEnhance (procedeu care detecteaza genul fotografic si ajusteaza automat culorile pentru o redare cat mai naturala in portret sau peisaj, de exemplu), si tehnologia Advanced Variable-Sized Droplet (picaturile de cerneala pot avea cinci dimensiuni, fapt care creste atat calitatea imprimarii detaliilor fine cat si viteza de imprimare). Pentru imprimarea de inalta calitate, Epson a dezvoltat cerneluri UltraChrome K3 (procedeu utilizat pe imprimanta Stylus Pro 3800, care utilizeaza 9 culori - 8 simultan - dintre care 3 cerneluri negre). Rubrica News mentioneaza si aniversarea a 10 ani de la lansarea conceptului "Ixus" de catre Canon, concept care se bazeaza pe patru principii: design usor de identificat (dreptunghi si cerc), stilizare ce permite a fi utilizat inclusiv ca accesoriu vestimentar, constructie din materiale de inalta calitate si tehnologie de varf.


Rubrica "Review" prezinta cele mai bune modele de camere foto digitale dupa cel mai frecvent criteriu luat in considerare: pretul. Autorii clasifica si analizeaza camerele cu preturi sub 300 euro, sub 500 euro, sub 700 euro sub 900 euro si peste 1.000 euro.


Rubrica "Test" prezinta sapte programe utilitare ieftine sau gratuite de editare automata a imaginilor digitale. Sunt testate urmatoarele functii: decupare, cresterea microcontrastului, retusarea ochilor rosii, corectarea orizontalelor si a verticalelor, rectificarea saturatiei culorilor, a contrastului si a balansului de alb.


Rubrica "Portofoliu" prezinta in acest numar pe Paul Politis din Canada. Fotograful lucreaza in alb - negru si marturiseste: "nu observ culorile la fel de mult cum ma atrag liniile si formele."


In urmatoarele pagini este abordata proxifotografia. Mihai Moiceanu ofera cateva sfaturi de fotografiere de la mica distanta. Dupa ce prezinta in detaliu posibilitatile optice (obiective macro, inele intermediare sau proxare), si cateva accesorii necesare (trepiedul si iluminarea), autorul descrie experienta sa cu un obiectiv superangular cuplat printr-un inel distantier. Mihaela Dogaru arata apoi cateva dintre cele mai frecvente greseli la proxifotografie si cum pot fi ele corectate. In continuarea rubricii Workshop sunt abordate doua subiecte de mare interes pentru amatori: fotografia copiilor si a animalelor salbatice la gradina zoologica.


Pentru amatorii de film, revista prezinta cateva sugestii de filmare corecta a evenimentelor sportive: echipamentul si accesoriile strict necesare, realizarea coloanei sonore, montajul filmului.


In incheiere, Miahi Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu analizeaza doua imagini trimise de cititori si propun cateva metode de imbunatatire a fotografiilor.


In CD-ul atasat revistei puteti gasi editoare foto (FixFoto 2.73, Gimp 2.2.1.3, Magix Digital Photo Manager 2006, Magix PhotoClinic 5.5, etc), utilitare (ABC Image Browser 4.8.7, ACDSee Pro Photo Manager, BenVista PhotoZoom Pro 2, Digital Photo Resizer 2006, FastStone Image Viewer, Fullshot 9.3.1, IrfanViewer, Panorama Factory 4.4, etc), convertoare video (AnvSoft Video to 3GP Converter, Konvertor, VirtualDub 1.6.16, TMPGEnc Xpress) si fotografii de test inregistrate cu Samsung NV10 si Samsung NV3.Redactia Fotomagazin

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 12 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 12 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate