Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Calin Piescu si Seara de seara la teatru

Expozitie de fotografii la Institutul Cultural Roman
20 octombrie 2006

Joi, 26 octombrie, ora 13.00, la sediul Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, va avea loc vernisajul expozitiei Seara de seara la teatru, de Calin Piescu. Vor vorbi despre eveniment si despre artist Horia - Roman Patapievici si actorul Dan Puric.

Calin Piescu, este timisorean si de meserie... inginer electronist. Deci nimic ce ar indica o inclinatie artistica. Si totusi, dragostea pentru fotografie a fost atat de mare incat sa faca din aceast hobby o profesie. In expozitia de la ICR va prezenta portretele celor pe care, de-a lungul vremii, i-a imortalizat pe o bucata de hartie, dandu-le o stralucire aparte. Printre marii actori romani pe care Calin Piescu ii fotografiaza seara de seara la teatru ii putem vedea pe Dan Puric, Maia Morgenstern, Irina Movila, Catalina Mustata, Mihai Fotino, Radu Beligan, Florin Zamfirescu... Fotograful Calin Piescu surprinde autentic viata scenica. Imaginile sale sunt importante ca document si reprezinta o referinta in materie.

"Calin Piescu a simtit pasiunea pentru fotografie in urma cu 30 de ani, cu un aparat Zenit E, care ii apartinea tatalui sau. In acei ani de inceput el a fotografiat in special peisaje din excursiile montane, dar si momente vesele ale gastii de prieteni in excursii sau la chefuri. Microbul fotografiei i-a fost dat chiar de tatal sau, care si el a fotografiat mult, a developat singur o parte din fotografii fara sa fi avut un laborator foto propriu." (Stefania Bunea, Romania Libera - aprilie 2006)

Calin Piescu

S-a nascut la Timisoara , in 1962 si a studiat la Liceul Nikolaus Lenau. Aici si-a descoperit pasiunea pentru fotografie. Urmeaza insa cursurile de la Universitatea Politehnica Traian Vuia, Timisoara, cu specializarea de inginer electronist. Din 1990 se stabileste in Germania.

Expozitii: O seara la teatru (27.04 - 06.05 2006), la Muzeul National al Literaturii Române - prima expozitie, reluata în Timisoara (16 - 24 09 2006), in cadrul Festivalului Dramaturgiei Romanesti.

Pentru detalii contactati:
Serviciul de Presa al ICR, biroul.presa @icr.ro, mariab@icr.ro , tel: 031 7100 625

afishICR_MIC.jpg

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate