Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Workshop "Portret si Nud" Francisco Palomino

Pe 11 februarie 2006 a avut loc workshopul cu tema "Portret & Nud in fotografie" sustinut de Francisco Palomino, fotograf peruan stabilit in Spania si Vasile Popa din partea studioului Digital Photo Impact, organizatorul acestei actiuni. Evenimentul a avut ca sponsor firma de
echipamente fotografice profesionale Simus Trading.

Ideea organizarii acestui de workshop s-a nascut in urma intalnirii cu Francisco Palomino, care ne-a contactat in vederea postarii unor imagini pe site-ul nostru de fotografie de stoc www.bancadeimagini.ro . Imaginile ne-au parut interesante si astfel ne-am hotarat sa organizam impreuna acest workshop.

Ce am dorit sa realizam: un eveniment in care sa se intalneasca entuziasmul unor oameni interesati de fotografie cu talentul si un stil personal de iluminare al unui fotograf comunicativ si lipsit de orgolii inutile.

Ce nu ne-am dorit: o comunicare "ex catedra" din care participantii sa plece mai mult sau mai putin lamuriti despre tema abordata dar cu siguranta destul de plictisiti. Am considerat mult mai util ca dupa o foarte scurta prezentare teoretica a tehnicilor de iluminare si a echipamentelor din studioul fotografic (prezentare care ni s-a parut necesara cu atat mai mult cu cat numai unul din cei 10 participanti mai lucrase intr-un studio fotografic) participantii sa experimenteze singuri diferitele scheme de iluminare propuse de Francisco.

IMG_4400m.jpg

Dupa reincarcarea bateriilor in pauza de pranz a urmat partea a doua a workshopului: nudul. Participantii au fost grupati in 5 echipe: fotograf si asistent, care s-au ajutat reciproc in realizarea imaginilor, imagini care au participat in final la un concurs, castigatorul urmand sa obtina o sedinta foto asistat de Francisco Palomino pe o tema la propria alegere, in locatie sau in studioul Digital Photo Impact. Pozele participantilor propuse spre premiere precum si imagini de pe parcursul workshopului, pot fi vazute pe siteul www.digitalphotoimpact.com la sectiunea workshop.

IMG_4431m.jpg

La sfarsit am rugat participantii sa ne comunice impresiile lor despre aceasta experienta: toti cei zece au raspuns ca ar dori sa repete experienta. Unii dintre ei ar fi dorit ca workshop-ul sa dureze mai mult iar altii ar fi dorit ca traducatoarea sa fi fost mai familiarizata cu termenii tehnici. O organizare putin mai ferma a echipelor ar fi scurtat timpul alocat fotografiilor nud si ar fi micsorat asteptarea ultimelor echipe care s-a intins pana spre ora 23. Unii dintre participanti s-au dovedit a fi foarte meticulosi in aranjarea luminilor acesta fiind principalul motiv in prelungirea mini-sedintelor fotografice. In final rezultatele obtinute, alaturi de posibilitatea experimentarii diferitelor tipuri de iluminarea credem ca au fost castiguri certe care au compensat pe deplin prelungirea workshop-ului peste termenul propus.

IMG_4478m.jpg

Ceea ce ni s-a parut cel mai important a fost comunicarea care s-a stabilit pe parcursul workshop-ului intre participanti cu procupari atat de diferite: creatori, pictori, fotografi, ingineri si intre acestia si organizatori. Pe langa testarea posibilitatilor echipamentelor din studio, unii paricipanti si-au schimbat aparatele foto intre ei facand aceasta intalnire cu atat mai profitabila.

Fotografiile realizate de participanti si imaginile making of pot fi vazute pe www.digitalphotoimpact.com

Credem ca workshopul a fost un prim pas intr-o directie buna si acest fapt ne incurajaza sa continuam cu astfel de evenimente.

Programul pentru urmatorul workshop este:

18 Martie - "Portret si Nud"
19 Martie - "Moda si Lenjerie"

Taxa de participare: 250 RON/zi sau 400 RON/2 zile.
Inscrieri si informatii la telefon: 0722 750 401 sau email digitalphoto@digitalphoto.ro.

Beatrice Popa

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 12 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 12 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate