Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Terra vazuta de sus - pentru copii

Fotografii de Yann Arthus-Bertrand
Ilustratii: David Giraudon
Text: Robert Burleigh

(„La Terre racontee aux enfants”, Ed. De La Martiniere Jeunesse, Paris, France)

Editura Adlibri a publicat o editie prescurtata a volumului: „La Terre racontee aux enfants”, aparuta la Editura De La Martiniere Jeunesse, Paris (www.lamartiniere.fr). Dupa imensul succes al albumului „Terra vazuta de sus”, vandut deja intr-un milion si jumatate de exemplare, Yann Arthus-Bertrand a selectionat cele mai frumoase 34 fotografii realizate in calatoriile sale in jurul lumii si le-a reunit intr-o lucrare destinata copiilor.

Introducerea in atmosfera descrisa in carte este facuta de un personaj-copil, Jim, care primeste din cand in cand fotografii cu locurile pe care le fotografiaza nasul sau de botez, Yann Arthus-Bertrand. Jim rasfoieste cartea si colinda – deocamdata cu gandul, pe harta – prin locurile prin care cutreiera Yann. Cand va fi mare, Jim vrea sa devina pilot de elicopter: „daca eu as fi pilotul, l-as duce in locul in care se gaseste inima celebra din cartea sa. De la foarte mare inaltime ea va parea foarte mica – poate nici nu se va zari -, dar eu voi zbura mai aproape si va fi mai mare…”.

Prefata, alcatuita de Herve de la Martiniere, descrie modul in care lucreaza Yann Arthus-Bertrand: alegerea tarilor, obtinerea autorizatiilor necesare pentru survol, pregatirea elicopterului, emotiile in legatura cu starea vremii, dar, mai ales, cooperarea din cadrul echipei conduse de Yann. In opinia lui H. de La Martiniere: ”chiar daca va ajunge pana la nouazeci si noua de ani, Yann nu-si va termina niciodata aventura cunoasterii. Pe cat de uriasa este lumea, se mai si schimba in fiecare zi, in fiecare ora, in fiecare secunda… Intr-o zi, va obosi ca orice om si, ca orice mare artist, se va duce sa se alature stelelor. Nimic nu se intrerupe. Altii ii vor duce mai departe teribila-i lucrare.”

In continuare sunt prezentate 34 imagini, pentru fiecare fiind aratata localizarea pe planiglob, o scurta introducere si apoi un text explicativ al fotografiei. Imaginea este insotita de o ilustratie realizata de David Giraudon, care arata aspecte din viata copiilor regiunii respective.

Date de contact: Editura Ad Libri
Str. Rumeoara nr 26, sect. 2 Bucuresti,
Tel/fax: 021.212.35.67 sau 021.610.37.92
www.adstock.ro
e-mail: adlibri2@adlibri.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Bogdan - 21 Jun 2005, ora 21:15
cand veti publica un articol despre puma?

Costache Milena - 28 Apr 2007, ora 08:49
E de nota zece. Imi place mult!!!!!!!Va pup Mili!!!!!!!!!!

Iamandi Bianca - 14 May 2007, ora 16:17
imi place! ok! e de nota 10+

Florea Elena Gabriela - 22 Jun 2007, ora 19:39
Minunate fotografiile!Pe cand un articol,sau de ce nu un album sau chiar o expozitie ,despre dezvoltarea intrauterina a pruncilor;ecografia obstetricala este fascinanata si poate pune,prin tehnica actuala ultraperformanta,la dispozitia tuturor imagini ale bebelusilor "in utero " la diferite varste evolutive.Sa nu uitam ca fatul este o fiinta umana de la conceptie.Sa ne amintim impreuna de adevaratele "prime clipe de viata" ale copiilor nostri-clipele petrecute in pantece.Darul vietii este cel mai de pret dar de la Dumnezeu !-Florea Elena Gabriela,medic.

ariton livia crina - 21 Oct 2007, ora 09:54
nu e bun eu ma asteptam la poze fantastice e naspa poate veti mai lucra!!

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate