Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Cosmin Bumbut, ‘Refugiati. Portrete ale curajului

Expozitia “Refugiati. Portrete ale curajului.” de Cosmin Bumbut face parte din seria evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului. Sub ideea “e nevoie de curaj pentru a fi refugiat” cele 20 de fotografii nu arata durerea trecutului ci o speranta pentru viitor.

Ca la orice vernisaj Cosmin Bumbut agitatia a fost maxima, cuvintele de lauda multe iar artistul timid si retras. Au fost prezente personalitati, critici, fotografi dar si unele personaje din imagini, care au facut legatura dintre realitatea refugiatilor si zambetul surprins de artist. S-a vorbit despre drama lor, despre un nou inceput, despre povestea lor, redata intr-o fotografie “bumbusciana”, ce nu poate fi exprimata in cuvinte.

Fotografiile sunt unitare, au tonuri inchise, fundalul este negru iar subiectul nu este definit printr-o lumina de contur. Aceste elemente dau o nota de mister si creeaza imagini in care detaliile se pierd in favoarea unei stari, unei emotii. Unele chipuri tradeaza suferinta iar altele imbratiseaza cu seninatate si zambet viata. Inocenta si bucuria copiilor contrasteaza aproape dureros cu ridurile de pe fetele macinate de viata ale adultilor. Dar asta inseamna ciclicitate, inseamna durere, inseamna speranta si cel mai important inseamna un nou inceput.

Lucrarile au fost numite de unii “opere de maturitate” iar altii s-au rezumat in a spune ca valoarea lor nu se poate descrie in cuvinte. Prin faptul ca sunt adresate unui public mai larg si prin urmare mesajul a fost transmis intr-o forma usor digerabila, in opinia mea, aceste imagini nu se apropie de excelenta fotografica marca Bumbutz. Conventionalul acestei expozitii nu mi-a redefinit perceptia despre exprimarea in fotografie si nici nu mi-a lasat o emotie atat de puternica asa cum a facut-o Pamant Sucit.


© 2005, Ciprian Strugariu - www.photoz.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

AZ - 29 Jun 2005, ora 11:22
Sample: "Inocenta si bucuria copiilor contrasteaza aproape dureros cu ridurile [...] adultilor. Dar asta inseamna ciclicitate, inseamna durere [...]" etc, etc... Aceste cuvinte ne doare !

sorin - 29 Jun 2005, ora 13:46
Am vizitat expozitia intr-o zi cind geamurile salii erau deschise si din cauza curentului unele lucrari fluturau ... aproape planau ... asta dadea o nota suplimentara de improvizatie, neavantajoasa. Nu pot sa uit lucrarea lui Razvan Voiculescu "Inner Light" si sa nu judec tot ce vad (autohton) a posteriori avind aceasta referinta ... Dupa aceea am vazut "Amintiri de imprumut" - Alfred Schupler; si mi s-a parut mai sincera ..

angela - 12 Jul 2005, ora 18:32
Mare admiratoare a lucrarilor lui Bumbut, am vizitat imediat cum am avut ocazia expozitia. M-am oprit dupa aceea sa beau si un ceai in sala care gazduieste lucrarile. Abia asezata la masa am receptat cu-adevarat mesajul imaginilor. In acel decor destul de intim si placut am simtit fiorul si nelinistea provocate de privirile care ma atinteau si povestile triste pe care le spuneau zambetele lor. Va marturisesc ca nu am putut sa stau decat foarte putin, renuntand la ceaiul comandat, contrastul dintre zbuciumul vietilor acelor oameni si relaxarea celor care sorbeau ceaiuri preparate din ingrediente exotice aduse poate chiar din tarile indepartate pe care acesti oameni nu le mai pot numi acasa, m-a coplesit. O afacere poate nu prea reustia pentru ceainarie, o noua expozitie minunata pentru Bumbut.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
Întrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate