Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Alte produse lansate la PMA 2004

Adobe exinde suportul oferit de Photoshop CS pentru fisierele digitale de tip .raw pentru inca 14 camere, printre care: Fujifilm, Kodak, Leaf, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax si Sony. Fisierul este disponibil si ca download gratuity pe site-ul Adobe.

Adobe Systems a anuntat ca va oferi un plug-in pentru fisiere de tip Foveon X3F raw (fisiere raw ale camerelor cu senzor Foveon X3).

Alera

Alera a anuntat lansarea DVD/CD Digital Photo Copy Station, care permite copierea directa, fara intermediul unui calculator, a fotografiilor de pe cartela flash pe CD sau pe DVS.

American Recorder Technologies

American Recorder Technologies anunta punerea pe piata a unei noi serii de sase kituri de curatire a senzorilor camerelor digitale. Pe langa solutia de curatire ECLIPSE, sunt oferite si butelii cu CO2 (dioxid de carbon) gaz care are avantajul ca nu lasa reziduuri si nu este toxic. Kiturile sunt recomandate de producatori de marca, cum sunt Eastman Kodak si Fuji.

Canon a anuntat un nou model de imprimanta portabila: Canon i80 mobile printer; succesor al modelului i70, acesta permite cuplarea printr-o unitate (optionala) Bluetooth la diverse dispozitive compatibile: computere, PDA-uri, telefoane mobile, etc.

Canon ImagePROGRAF W6200 Printer este apreciata de producator ca fiind cea mai rapida imprimanta pentru un format de 24 inch (A1). Imprimanta utilizeaza MicroFine Droplet Technology, procesor RIP (raster image processor) PS-3, cerneluri pe baza de pigment si este destinata imrpimarii de calitate archival.

Canon Bubble Jet i9950 este un model cu format maxim A3 si care utilizeaza 8 culori pe care le proiecteaza in picaturi de 2 picolitrii la o rezolutie de 4800 x 2400 dpi. In scopul extinderii cromaticii imprimatului, modelul utilizeaza tehnologie ChromaPLUS, noi formule pentru culorile rosu si verde si un nou model de cap de imprimare (6144 duze). Utilizind standardele PictBridge standard di CanonĘs Bubble Jet Direct, aceasta imprimanta poate comunica direct cu diverse modele de camere digitale, printr-un port USB.

Delkin

Delkin lanseaza eFilm Secure Digital (SD) PRO Card destinata camerelor video, foto digitale si telefoanelor mobile care necesita cartele flash rapide (pana la 10 MB/sec). Intitial cu capacitati de 256 si 512 MB, producatorul isi propune in lunile urmatoare si o cartela cu capacitate de 1 GB.

Delkin anunta lansarea acumulatorilor cu litiu: RCR-V3 disponibili in kit (acumulatori + incarcator) sau set de acumulatori RCR-V3. Acestia sunt compatibili ca format si contacte electrice cu elementele CR-2 si reprezinta un inlocuitor mult mai economic, pe termen lung.

DO Labs

DO Labs propune un program software - DxO Optics Pro, despre care sustine ca poate corecta automat distorsiile, aberatiile cromatice si vignetarea. Utilizand profile (DxO Profile) specifice pentru fiecare model de obiectiv si de camera foto digitala, se obtin rezultate remarcabile cu minimum de efort, fara sa fie nevoie de interventia operatorului, dar si datorita faptului ca imaginile pot fi prelucrate in loturi. Pana in acest moment exista profile (JPEG/8bit mode) pentru: Canon EOS 1Ds, Canon EOS 1D, Canon EOS 1D Mark II, Canon EOS 10D, Canon EOS D60, Canon Digital Rebel/300D, Nikon D100, Nikon D1x, Nikon D2H, Nikon D70 Fuji S2Pro, Olympus E-1, Pentax *ist D, Kodak DCS Pro 14n.

Duracell

Duracell lanseaza bateria cu litiu - CP1, destinata camerei digitale HP PHOTOSMART R707 in intentia de a veni in intampinarea majoritatii utilizatorilor care solicita, in afara de un acumulator, si o sursa secundara, dispozabila si ieftina de energie.

Epson

Epson lanseaza PictureMate Personal Photo Lab, o imprimanta in format 4 x 6 inchi care utilizeaza Epson Archival Print Technology pentru a realiza fotografii de calitate si pret similare cu ale minilaboratoarelor si cu o rezistenta sporita.

Epson Stylus Photo RX600 este o solutie "all-in-one" destinata fotografilor, si care ofera un scanner, copiator si imprimanta la o rezolutie de 5760 x 1440 dpi. Modelul permite scanarea de diapozitive, negative si fotografii, afisarea lor pe un ecran LCD de inalta calitate, corectarea acestora prin intermediul softului integrat Easy Photo Fix, dar si descarcarea si imprimarea directa de fotografii de pe diverse modele de carduri flash.

Imprimanta Epson Stylus Photo R200 este destinata utilizatoril casnici "entuziasti", permite imprimarea rapida, cu sase culori (in cartuse separate) a fotografiilor si chiar si a CD-urilor sau a DVD-urilor, la un pret foarte convenabil.


Extensis lanseaza Extensis Portfolio 7, un soft dedicat organizarii digitale a fotografiilor, ilustratiilor prezentarilor, etc. in cataloage ce pot fi publicate pe WEB. Versiunea a saptea a acesuti pachet software amplifica posibilitatile de import, conversie de loturi (batch), organizare, insertie de date IPTC, imprimare pe CD, etc., functii extrem de utile fotografilor profesionisti.

Fujifilm propune ColourKit Profiler Suite 4.0, o aplicatie sftoware destinata afisarii corecte a fotografiiilor pe monitor si transpunerii sale exacte pe imprimanta. Acesta permite crearea, editarea si procesarea de profile color de inalta calitate cu usurinta si rapiditatea solicitata de profesionisti.

Hi-Touch

Hi-Touch anunta o noua imprimanta tip "consumer" in tehnologia dye-sublimation si in formatele 4 x 6, 5 x 7 si 6 x 8 inch, la preturi foarte convenabile (de ex. o fotografie 4 x 6 inci va fi obtinuta la un pret de aprox. 40 centi USD).

Kodak lanseaza Kodak Photo Printer 6800, o imprimanta termica in format 5 x 7 inch, cu o viteza sporita (20 secunde pentru o fotografie) si cu o calitate si durabilitate deosebite.

Konica Minolta introduce pe piata Konica Minolta DiMAGE Capture, software de telecomanda destinat modelul camerei digitale DiMAGE A2. Sub sistemul de operare Windows, acesta permite controlul total al lui DiMAGE A2 si inregistrarea de fotografii dintr-un PC prin intermediul unei conexiuni USB 2.0

Konica Minolta lanseaza un nou scanner pentru film: DiMAGE Scan Dual IV, succesor al DiMAGE Scan Dual III, la un pret accesibil. Modelul utilizeaza un senzor cu rezolutie optica de 3200 spi pentru fiecare din culorile fundamentale.

Lexar introduce pe piata SD (Secure Digital) Memory Card la capacitatea de 1 GB.

Lexar Media anunta Professional Series CompactFlash Card 80x, cu o rata de scriere in rafala de 12MB/s, gratie adaugarii unui accelerator de scriere integrat si perferectionat, si cu o capacitate de 4 GB

Lexar lanseaza Professional Series CompactFlash 40x cu o capacitate de 8 GB. Producatorul sustine ca rata minima de scriere in mod burst este de 6 MB/sec.

Lexar Media, anunta lansarea pentru primavara 2004 a unei noi serii de Memory Stick, capabile de o rata de transfer de pana la patru ori fata de produsele actuale. Cu capacitati de 64MB, 128MB si 256MB (128MBx2), noile cartele vor fi compatibile cu dispozitivele ce folosesc interfata paralela (4-pin parallel), dar si cu cele cu interfata seriala.

Lexar Media anunta High Speed 60X Secure Digital (SD) Memory Cards, deci capabile de o rata de scriere in rafala de 9 MB/sec. destinate in special camerelor video digitale de calitate ridicata.

Magix

Magix anunta lansarea produsului software MAGIX Photo Cleaning Lab, capabil sa exploreze directoare intregi de fotografii, sa le editeze si redimensioneze, organizeze, arhiveze pe CD-uri sau sa le imprime. Permite prelucrarea tip batch, inclusiv pentru e-mail sau Web.

Micro Solutions

Micro Solutions prezinta RoadStor, un player multimedia portabil, capabil de a descarca fisiere foto, audio sau video si de a le imprima pe un CD. Playerul este dotat cu combo CD-DVD si se poate conecta la PC, Mac sau direct la TV. Este alimentat de o baterie de acumulatori Li-ion care-i asigura o autonomie de 2 ore.

Microsoft si-a facut aparitia in premiera la PMA, demonstrind compatibilitatea deplina a sistemului de operare Windows XP cu principalii producatori de software si hardware din domeniul media: Adobe, Canon, Epson, Fuji Photo, HP, Eastman Kodak, Nikon, Sony, etc.

Olympus Corporation a anuntat afilierea a trei noi firme la Standardul FourThirds System pentru camerele digitale: Matsushita/Panasonic, Sanyo Electric Co. si Sigma Corporation.

Olympus lanseaza un nou obiectiv destinat E-System: ZUIKO DIGITAL ED150mm F2.0 (echivalent 300 mm pe 35 mm). Avind drept scop utilizarea in fotografia de sport si de natura, acest obiectiv va fi disponibil pe piata in vara lui 2004.

Olympus anunta ca noile sale camere digitale: C-8080 Wide Zoom, C-770 Ultra Zoom, C-765 Ultra Zoom, Stylus 410 Digital, D-580 Zoom si D-540 Zoom, incorporeaza noul procesor TruePic TURBO, care se remarca prin imagini "true-to-life" (zgomot mai redus, preproducerea culorilor mai buna) si "turbo"-viteza in pornirea camerei, calcularea parametrilor de expunere si in procesarea imaginilor.

Pantone

Pantone lanseaza cernelurile ColorVantage Inks destinate imprimantelor de uz casnic sau pentru birou din gama Canon si a celor profesionale din gama Epson.

Phase One

Phase One anunta extinderea programului sau C1 RAW Workflow pentru intreaga gama a aparatelor DSLR Canon, atat sub Windows cat si sub Macintosh. Pentru sfarsitul primului semestru, C1 RAW va oferi compatibilitate pentru: Canon 300D, 10D, D60, D30, 1Ds and 1D, Nikon D2h, D70, D1h, D1x, D100, Fuji S2 si Olympus.

PNY a anuntat ca va lansa o noua serie de cartele flash: Optima Memory Cards, capabile de o viteza sporita de transfer si care se vor adresa mai ales fotografilor profesionisti si amatorilor avansati. Vor fi disponibile pe piata: Optima Secure Digital (SD) la 33x (5 MB/sec) and Optima CompactFlash (CF) la 40 x (6 MB/sec)

Pretec

Pretec a lansat cartela complact flash Pretec 80X Cheetah CompactFlash. La standul lor, firma a testat viteza de scriere a unui Kodak Professional DCS Pro 14n si a aratat urmatoarele rezultate: Cheetah CF a scris cu un debit de 4.9MB/s; SanDisk Ultra II/Extreme cu 2.9MB/s iar Lexar Media WA 40X cu un debit de 4.2MB/s.

Sandisk face publica intentia de a lansa pe piata o noua linie de cartele flash ieftine, destinate de a stoca indefinit fotografiile realizate de amatori. Producatorul sustine ca pretul stocarii unei imagini va fi egal sau mai mic decat cel implicat de un film argentic, clasic.

Sandisk anunta lannarea pe piata inca din luna februarie a doua noi modele de cartele de 2 GB SanDisk Extreme si SanDisk Ultra II CompactFlash, capabile de un debit la scriere de 9 MBytes/sec iar la citire de 10 MBytes/sec.

Sandisk introduce pe piata cartele de 128 MB: Memory Stick PRO si Memory Stick PRO Duo. In acest fel, Sandisk ofera o gama larga de cartele Memory Stick, de la 128MB la 2 GB (in gama Pro) si de la 128MB la 512MB (in gama Pro Duo).

Sandisk lanseaza o cartela CompactFlash de 4 GB type I, compatibila atat cu sistemul de fisiere FAT 16 cat si cu sistemul FAT 32.

Sigma anunta productia unui nou obiectiv zoom: 24-60mm F2.8 EX DG. Prin utilizarea de lentile "Special Low Dispersion" (SLD) dar si asferice, acest obiectiv este extrem de compact si foarte bine corectat optic. Acest ansamblu optic este destinat utilizarii in special pe aparate digitale.

SimpleTech

SimpleTech lanseaza noi cartele CompactFlash: Type II la capacitate de 8 GB si Type I la capacitati de 2, 4 si 5 GB.

Sony introduce pe piata Photo Vault Mini CD-R Station. Acest dispozitiv se poate conecta prin portul USB la camera digitala de unde poate descarca fotografiile inregistrate si pe care le poate apoi transpune pe un mini CD-R de 8 cm, iar prin iesirea AV poate afisa imaginile pe ecranul unui TV.

Sony anunta lansarea in aceasta primavara a unei serii noi de Memory Stick cu capacitati de 32MB, 64MB, 128MB si 256MB (128MBx2) capabile de un debit de citire de patru ori mai mare, pe cititoare de cartele de mare viteza (port paralel cu 4 pini).

Sony anunta imprimanta DPP-EX50 PictureStation Printer, model de tip dye-sublimation, dotat cu cititoare de cartele Memory Stick PRO si CompactFlash si cu doua porturi USB (pentru camera digitala si pentru PC).

Calin-Stefan Ragalie

Bookmark and Share

Comentarii:

dorin - 30 May 2005, ora 21:51
caut urgent protection plastic cover BM-2 pt un nikon D100.va multumesc anticipat

ionel - 19 Jul 2005, ora 09:46
am camera video digitala sony dcr pc120e, care are o unitate memori stick de 8 Mb. As dori un memory stick cu cea mai mare capacitate de stocare existenta. Dar, mi s-a spus ca memory stick PRO nu este compatibila cu acest tip de camera. Va rog sa verificati aceasta compatibilitate, deoarece acest tip de memorie are capacitate mai mare, si nu cred ca nu ar fi compatibila cu tipul meu de camera, pe care o consider dintre cele mai moderne. Astept email. Ionel

tasse - 27 Oct 2005, ora 21:05
caut un driver ptr o webcam pc camera.Asa se numeste shi nu am alte detalii.Pe c adress de yahoo sau google as putea gasi ceva ?,eventual informatzii despre web cam-uri......0745.225.230....va multzumesc anticipat....tasse dan.

Catalin Gutu - 18 Nov 2006, ora 15:26
Caut un Incarcator de HP R707. stie cineva pe unde gasesc asa ceva? sau macar baterii Duracell CP1?

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   azi, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 3 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 5 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 6 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 17:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127313 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate