Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Fotogeografica in varianta multimedia


Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si filiala din Romania UNESCO "Pronatura" au organizat marti, 12 octombrie 2004, manifestarea "FOTOGEOGRAFICA - īn varianta multimedia". S-au prezentat CD-ul FOTOGEOGRAFICA si o serie de proiecte pentru anul universitar 2004 - 2005. CD-ul FOTOGEOGRAFICA contine fotografii selectionate din editiile I - VIII si a fost realizat de Zitec cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism. Manifestarea a debutat cu o scurta prezentare a proiectului FOTOGEOGRAFICA si a grupului de initiativa.


Dl. Paul Bordas, organizatorul concursului Fotogeografica, deschide manifestarile in fata unei numeroase asistente.

Ideea profesorului Dumitru Balta a fost pusa īn practica īn anul 1997 de un grup de studenti din cadrul Facultatii de Geografie a Universitatii Bucuresti. Un rol important īn dezvoltarea Concursului de Fotografie pentru Tineret "FOTOGEOGRAFICA" l-a avut si il are Cristian Lascu - redactor sef al National Geographic Romānia, care si cu aceasta ocazie a avut o interventie remarcabila la adresa evenimentelor foto din Romānia.


Dl. Dumitru Balta initiatorul primelor expozitii de fotografii in Facultatea de Geografie si Dl. Cristian Lascu, redactor sef la National Geografic Romania.

Aportul Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti la organizarea manifestarilor din cadrul FOTOGEOGRAFICA a fost prezentat de catre Paul Bordas - coordonatorul proiectului si Emilian Urse - presedintele "Stud-Film" si coordonatorul cursului de tehnica si arta fotovideoreportajului ce se desfasoara īn aceasta institutie. S-a prezentat, de asemenea, rolul fostului Minister al Tineretului si Sportului si contributia lui Petrisor Iordan īn dezvoltarea "FOTOGEOGRAFICA" .

Intersectarea cu proiectul Alpinet si sprijinul oferit de Zitec a facut posibila aparitia site-ului www.fotogeografica.ro ce prezinta (on line) expozitia foto, informeaza cu privire la calendarul activitatilor si permite accesul la toate materialele informative privind "FOTOGEOGRAFICA", fapt semnalat de Alex Lapusan - director Zitec si administrator al Proiectului Alpinet.


Dl. Emilian Urse, coordonatorul cursului de tehnica foto-video si Dl. Alexandru Lapusan, unul dintre cei 5 administratori ai proiectului Alpinet, care se ocupa si de concursul Fotogeografica.

In continuare, Calin-Stefan Ragalie a reamintit contributia revistei Fotomagazin (www.foto-magazin.ro) la publicitatea si sponsorizarea acestui eveniment si a mentionat contributia redactorilor la jurizarea sectiunii artistice. Vorbitorul a subliniat atāt rolul si importanta acestui gen de evenimente foto cāt si necesitatea implicarii tinerilor īn astfel de manifestari.

Implicarea tinerilor īn forme si structuri asociative ecologiste a fost prezentat de Peter Lenghel - biolog si fotograf, secretar stiintific la UNESCO - Pronatura.


Peter Lenghel, secretar stiintific la UNESCO-Pronatura. Coperta CD-ului multimedia "Fotogeografica".

Activitatile cluburilor de turism si ecologie "Mont delt mar" si "Roza Vānturilor" ce sunt īncurajate īn cadrul Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti a fost un alt subiect abordat sub titlul "Scoala de ghizi - de la teorie la practica".

Manifestarea s-a īncheiat cu prezentarea programelor si activitatilor pentru anul universtiar 2004 - 2005 organizate de Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, respectiv a proiectelor Ecostud, Cluburile "Prietenii National Geographic Romania", cursul de fotografie, cursuri de ghizi montani, programul de promovare a patrimoniului natural si cultural al Romāniei.

A fost lansata invitatia de participare la dezbaterea publica din cadrul proiectului "Ecostud" ce va avea loc marti 26 octombrie 2004, ora 18:00 intitulata "Resursele de apa - de la desertificare la inundatii catastrofale".

Īn final, Paul Bordas a multumit īn numele organizatorilor tuturor celor care au contribuit sub diverse forme la realizarea si dezvoltarea Concursului National de Fotografie pentru Tineret FOTOGEOGRAFICA si a proiectelor desprinse din aceasta manifestare, lansānd catre tineri, elevi, studenti si profesori invitatia de a participa la manifestari ce privesc patrimoniul natural si cultural.

Text: Anda Avramut si Paul Bordas

Foto: Dragos Bora

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 12 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 12 zile, la ora 06:52
Īntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate