Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Camere digitale lansate la PMA 2004 (A-F)

Editia din acest an a targului PMA a etalat o cascada de noi modele de camere digitale. Fiecare producator a incercat sa prezinte publicului noi produse, care sa satisfaca un cat mai larg spectru de cerinte, in dorinta de a dobandi o "felie" cat mai consistenta din piata foto digitala, aflata intr-o marcata crestere.

Am incercat sa prezint o selectie - subiectiva, desigur - a celor prezentate in acest an la Las Vegas. In aceasta pagina sunt enumerati producatorii ce se inscriu in prima parte a alfabetului.

Canon

Canon a prezentat o serie de camere pentru toate categoriile de utilizatori.

Modelul D-SLR Canon EOS-1D Mark II este caracterizat de o rezolutie ridicata (CMOS 8,1 Mpx in format 28,7 x 19,1 mm cu un factor de conversie a focalei de 1,3) si de un timp foarte scurt de prelucrare a imaginilor: 8,5 fps, pana la 40 imagini in format jpg sau 20 imagini in format RAW, gratie procesorului Digic II. "Mark II" accepta obiective din seria EOS si cartele de memorie de tip CF I si II/MicroDrive dar si SD Card.

Modelul Canon PowerShot Pro 1 este dotat cu un captor de 8 Mpx si cu un obiectiv zoom 7x, echivalent cu 28-200 mm f/2.4-3.7 de tipul Canon L. Obiectivul utilizeaza focalizare USM (Canon Ultrasonic Motor) si accepta un teleconverter care transforma focala maxima in echivalent a 300 mm. Vizarea se face TTL prin EVF (Electronic Viewfinder) sau pe un monitor LCD de 2 inch.

Canon PowerShot Pro 1

Canon PowerShot S1 IS este echipat cu un obiectiv zoom 10 x (echivalent 38 - 380 mm) dotat cu Image Stabilization System si un CCD de 3,2 Mpx. Este prevazuta cu sloturi pentru CF type I si II. Poate inregistra clipuri video la rezolutie VGA la 30 fps.

Canon PowerShot S1 IS

Canon PowerShot S500 Digital ELPH este un model ultra-compact, cu un zoom 3x (echivalent 36 - 108 mm) si are un captor de 5 MPx .

Canon PowerShot S500

Modelul PowerShot S410 Digital ELPH dispune de acelasi obiectiv ca modelul S500 dar are 4 Mpx.

Camera Canon PowerShot SD110 Digital ELPH ofera o rezolutie de 3.2-megapixel si este prevazuta cu un zoom 2x (echivalent 35-70mm).

Modelul PowerShot A75 ofera o rezolutie de 3.2 MPx si este echipat cu un zoom optic 3x (echivalent 35-105mm) si 3.2x digital.

Canon PowerShot A75

Canon PowerShot A310 este destinat utilizatorilor incepatori, dispune de o rezolutie de 3.2 Mpx si de un obiectiv fix, echivalent cu 33mm, dar are un zoom digital 5x.

 

Casio

Casio lanseaza si modelul EXILIM PRO EX-P600 care este dotat cu un obiectiv zoom 4x si utilizeaza un CCD de 6 Mpx.

Casio EXILIM PRO EX-P600

 

Concord Camera

Concord Camera Corp., a anuntat camera digitala Concord Eye-Q Go Wireless dotata cu conectica Bluetooth. Poate detecta si transmite fotografii la o rezolutie de 2 Mpx catre: telefoane mobile, laptop-uri, PDA-uri, si prin intermediul unui adaptor Bluetooth, catre PC-uri.

 

Eastman Kodak

Eastman Kodak Co., a anuntat noi modele din seria EasyShare si o perfectionare a modelului DSC 14N.

Modelul Kodak EasyShare DX7630 Zoom Digital Camera este dotat cu un captor de 6 Mpx si este echipat cu obiectiv Schneider-Kreuznach Varigon 3X f/2.8-8, 32 MB memorie interna si slot pentru memorie flash SD.

Camera Kodak EasyShare LS743 are un sensor de 4 Mpx, obiectiv zoom Schneider-Kreuznach C-Varigon 2.8X si slot pentru memorie flash SD.

Kodak EasyShare S753 este similiar precedentului, de care difera prin rezolutia de 5 MPx.

Seria Kodak EasyShare CX include trei modele: CX7430 cu un captor de 4 Mpx si care este dotata cu zoom Kodak Retinar 3x; modelul CX7300 ofera 3,2 Mpx si un obiectiv cu focala fixa iar CX7220 are doar 2 Mpx, in schimb are un zoom optic 2x. Toate modelele (DX, LS si CX) sunt compatibile cu EasyShare Camera Dock si cu EasyShare Printer Dock 6000.

De asemenea, Kodak a refacut modelul DSC 14N sub numele "Pro SLR/n". Au fost efectuate modificari la captor (tip full-frame CMOS 4536 x 3024 pixeli), firmware si software. Pentru posesorii de DSC 14N va fi disponibil un program de upgrade. Sensibilitatea aparatului poate fi ajustata intre 6 si 1600 ISO iar imaginile pot fi salvate in format RAW (DCR-RAW), jpeg sau ERI-JPG.

Kodak Pro SLR/n

 

Fuji

Fuji a anuntat pentru clasa pro, modelul Fujifilm FinePix S3, echipat cu un Super CCD SR (Dual Pixel SR Technology) de 12.3 Mpx, si care ofera un interval dinamic largit. De fapt, tipul de CCD SR dispune, pe langa cele 6 milioane de pixeli primari, de alte 6 milioane de pixeli secundari, de dimensiuni reduse, destinati captarii detaliilor din lumini. Construit pe baza unui corp de tip Nikon F, acest model accepta obiective din seria Nikkor ca si multe accesorii Nikon F inclusiv blitz-uri care utilizeaza D-TTL Exposure Metering System. Camera poate scrie pe medii xD-Picture Cards sau pe CF type II/IBM MicroDrives.

Fujifilm FinePix S3

 

Camera Fujifilm FinePix S20 este echipata cu zoomul 6 x Super EBC Fujinon (echivalent cu 35-210 mm). Camera dispune de contact pentru blitz extern tip PC. Este dotata cu o interfata FireWire sau poate fi conectata direct. prin iesirea video, la un TV sau monitor video. Pachetul include soft dedicat - FinePixViewer, si o cartela de 16 MB, tip xD-Picture Card.

 

Fuji S20 Pro

Fuji a lansat si doua modele ieftine: Fujifilm FinePix A330 and FinePix A340.

Modelul FinePix A330 ofera o rezolutie de 3.2 MPx si are un zoom 3x (echivalent cu 38-114 mm). Camera descarca pozele pe card de tip xD-Picture si poate inregistra si clipuri video (10 fps).

Modelul FinePix A340 difera de precedenta prin rezolutie (4 MPx) si prin dotarea software: Fujifilm Picture Cradle, care asigura descarcarea fotografiilor si incarcarea bateriilor.

 

Fuji FinePix A340

Calin-Stefan Ragalie

Bookmark and Share

Comentarii:

Gogiu Cristina - 29 Sep 2009, ora 16:36
Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul dumneavoasra.Am un aparat de fotografiat Canon A75 , cand il deschid ba ii apare imaginea ba nu si nu mai pot sa mai fotografiez cu el cand nu ii mai apare imaginea .Posibil sa aiba un contact imperfect. L-am cumparat de la cineva care aceea persoana l-a cumparat din Germania.De aceea va rog mult daca puteti sa ma informati unde as putea sa gasesc un centru pentru reparatie( ma intereseaza adresa si numar de telefon sau sait) .Eu locuiesc in Rm Valcea dar as putea sa-l duc la Bucuresti , la Pitesti sau la Targoviste ,asta depinde de dumneavoastra daca ma puteti ajuta sa ma informati unde pot sa gasesc un centru de reparatii .Va rog poate ma puteti ajuta. Cu toata stima D-na Gogiu Cristina

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate